Fietsen in Osnabrück: de stad per fiets ontdekken!

Er is zoveel moois te ontdekken over de grens. Zo gingen wij onlangs richting Duitsland om te fietsen in Osnabrück met onze kinderen. We gingen voor een fietsroute van 39 km waarbij we op allerlei leuke plekken stopten.

Fietsen in Osnabrück: fiets huren bij het Rattstation

De fietsen huren we bij het ‘Rattstattion’ Deze zit meteen aan de linkerkant naast het station van Osnabrück. De auto parkeerden wij in de nabijgelegen parkeergarage, het is dan maar een minuutje of 2 lopen naar het verhuurbedrijf. Drie van ons stappen op een E-bike, die zijn er voor volwassenen. Onze 11-jarige past daar prima op. Onze 8-jarige fietste op een reguliere kinderfiets. Voor 66 euro huurden wij de 4 fietsen. Lekker hoor zo’n E-bike! Als de jongste het wat lastig had dan duwden we hem gewoon een stukje.

Een leuk start en eindpunt

De start én finish van de route is bij Museum am Scholerberg, Natur und Umwelt-Planetarium We besloten daar meteen even naar binnen te gaan met de jongens. We werden blij verrast door de prijzen. De entree voor kinden is gratis! Voor 2 volwassenen betaalden we 6 euro. Ik dacht dat ik het niet goed verstond, maar het was écht 6 euro! En wat een super leuk Museum is het. Bijna alles is ondergronds en heel tof gemaakt. Naast het Planetarium zit de Zoo Osnabruck wat ook erg leuk is om met de kinderen te bezoeken.

Bezienswaardigheden tijdens het fietsen in Osnabrück

De route voert je verder verder langs de St. Johann-Kirche, Heger Tor&Altstadt, langs het gemeentehuis van de stad, en nog veel meer andere leuke plekjes. Zo kwamen wij langs de Adolf-Reichwein-Platz met een speelplek voor de kinderen. Met rondom allemaal cafés en restaurants. Superhandig voor als je als ouders even uit wilt puffen en tóch de kinderen goed in de gaten wilt houden. Nou zijn onze kinderen al wat ouder, maar voor hele kleintjes is dit écht ideaal!.

Voor vertrek kregen we een hele lekker tip: Schlecks Osnabrück. Hier kun je zelf je ijs samenstellen. Er stond al een enorme rij toen we aankwamen, dus het móest wel de moeite waard zijn. En dat klopt, je kunt écht je hele ijsje samenstellen zoals jij dat lekker vindt, en het bakje is eetbaar. Echt overheerlijk! Voor de kinderen was dit ook té gek, want de keuze is reuze.

Adolf-Reichwein-Platz

Heerlijk rondje fietsen in Osnabrück

Het rondje fietsen in Osnabrück is echt heel erg leuk. We hadden dan ook fantastisch weer en voor de kinderen was de afstand goed te doen. De route van de Terra trail is te downloaden op de app ‘Outdooractive’ of ‘Komoot’ zo navigeer je door de stad.

Ga je zelf fietsen in Osnabrück via één van deze apps? Dan raad ik je aan om een fietshouder voor je telefoon mee te nemen. Dat maakt het fietsen een stuk comfortabeler. Verder is Osnabrück echt een verrassend leuke stad. Ik was er zelf nog nooit geweest maar wij komen zeker terug!

De fietsen mogen voor 20.00 ’s avonds ingeleverd worden, je kunt dus een volledige dag op pad. Wij sloten af met een hapje eten en kijken terug op een hele geslaagde actieve dag!

Fietsen in Osnabrück


Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Enschede Promotie en Tourismusgesellschaft Osnabrücker Land mbH.

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.