Februari tips

Door

Jullie hebben de maandelijkse tips twee maandjes moeten missen, maar vanaf nu zijn ze weer maandelijks terug. En hou je vast, want februari heeft heel veel leuks voor jullie in petto. Check hieronder Vettt’s februari tips:

#1 Kindervoorstelling Improvizaadjes, zondag 1 februari (Enschede)

Op zondag 1 februari is er in Het Vestzaktheater in Enschede een improvisatie theater voorstelling, speciaal voor kinderen vanaf 8 jaar. Een voorstelling waarbij de kinderen gaan bepalen hoe het verhaal gaat verlopen, lekker interactief dus. Ik schreef er al eerder over: Kindervoorstelling Improvizaadjes.

 

Improvizaadjes kindervoorstelling

#2 Peuter- en Kleuterfestival, zondag 1 februari (Almelo)

Bij Hof88 in Almelo vindt op 1 februari het jaarlijkse kleuterfestival plaats. Een heerlijk cultureel dagje voor kinderen vanaf 2 jaar. Meer informatie vind je op de site via deze link: Peuter- en Kleuterfestival Almelo. Let op: vooraf aanmelden!

 

#3 Little Market Shop, zondag 8 februari (Enschede)

Op zondag 8 februari zal de eerste editie van de ‘Little Market Shop’ plaatsvinden. Een keinschalige creatieve markt met verschillende kraampjes. Ik schreef er al eerder over: Little Market Shop. Het lijkt mij erg leuk en staat al in mijn agenda. Misschien tot ziens :-).

 

Little Market Shop

#4 Kindermiddag ‘Liefde is…’, woensdag 11 februari (Hof van Espelo, Enschede)

Er worden echt vaak leuke dingen georganiseerd bij Hof van Espelo. Meestal zijn de activiteiten vanaf 4 jaar, dus ik heb zelf nog nooit met mijn dochter (3) meegedaan. Maar ik wordt er altijd wel erg enthousiast van. Op woensdag 11 februari leer je onder andere hoe het nest van een zwaan eruit ziet en er wordt een mooi verhaal over zwanenliefde verteld. Ook mag je je eigen natuur-valentijnskaart maken. Deze kindermiddag zal helemaal in het teken van de liefde en het flirten in de dierenwereld staan. Het is een inloopmiddag van 14.30 tot 16.30. Het kost € 2,50 per kind. De details vind je op de site van Landschap Overijssel.

 

#5 Carnaval!!! 14 t/m 17 februari

Ik ben er fan van, ik vind het altijd een feestje dat Carnaval. En het is voor kinderen helemaal tof natuurlijk om lekker in je verkleedpakje legaal op iedereen met confetti te kunnen strooien. Om het je makkelijk te maken heb ik een overzichje van de optochten in Overijssel voor je opgezocht: Optochten Overijssel. 

 

#6 Voorjaarsvakantie Kinderfestival, 15 februari t/m 1 maart (Wonderryck, Denekamp)

Rondleidingen, workshops, schminken en knutselen. Tijdens de voorjaarsvakantie is er weer van alles te doen bij Natura Docet Wonderryck in Denekamp. De tentoonstelling die hier op dit moment is heet ‘Move it!’. Op een leuke en interactieve manier leer je van alles over bewegen. Meer informatie vind je op de site van Wonderryck Denekamp.

Genoeg te doen in februari, nu nog hopen op wat zonnige dagen erbij :-). Heb je zelf nog tips? Meld ze dan vooral hieronder bij de comments. Bedankt alvast!

Liefs,
Yvette

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.