Twentsche Foodhal met kinderen: relaxed uit eten!

Sinds de opening van de Twentsche Foodhal in Enschede ben ik groot fan van deze hotspot. Aan de rand van de binnenstad, in het pand van de Performance Factory vind je deze foodhal. Regelmatig word ik ernaar gevraagd “Is de Twentsche Foodhal met kinderen leuk?”. Ik kan je vertellen, uit eten met kinderen bij de Twentsche Foodhal is geweldig! En daar heb ik niets aan overdreven, het is voor mij echt een favoriete plek om uit eten te gaan. 

Hoe werkt het bij de Twentsche Foodhal?

De Twentsche Foodhal bevindt zich in de Performance Factory, bij binnenkomst zit de Twentsche Foodhal gelijk bij de ingang. In het midden staat een grote bar, daaromheen allerlei tafels, bankjes en zithoeken en aan de buitenranden vind je 9 verschillende keukens. Bij mooi weer kun je ook buiten zitten aan één van de picknicktafels. Je zoekt je plekje uit en het genieten kan beginnen…

De drankjes worden aan tafel opgenomen en reken je gelijk af. Alle betalingen gaan met de pin. Op de verschillende tafels liggen krantjes met het menu. Iedere keuken heeft zijn eigen menu. Als je wat wilt eten loop je naar de desbetreffende keuken en maak je je bestelling die je daar gelijk betaald. Je krijgt een apparaatje mee dat gaat piepen zodra jouw gerecht of jouw gerechten klaar zijn.

Verschillende keukens hebben tapas plankjes, die je makkelijk kunt delen met je tafelgenoten, daar ben ik persoonlijk nogal fan van!

In het krantje vind je het menu

Twentsche Foodhal met kinderen: speelhoek en activiteiten

Je bent geïnstalleerd, grote kans dat je kinderen de speelhoek al ontdekt hebben, maar mocht dat niet zo zijn dan zoek je die even op. Hou er rekening mee dat jouw kinderen daar niet meer weg willen! Heb je wat kleinere kinderen dan is het wel aan te raden om een plekje te zoeken in de buurt van de speelhoek zodat je de boel in de gaten kunt houden. Bij mooi weer kunnen ze ook heerlijk buiten spelen. In de weekenden is het terrein van de BSO naast de foodhal geopend en kunnen ze op het speelterrein spelen. Daar vind je een klimrek en er zit een hek omheen. Op het buitenterras staat bij mooi weer ook een waterspeeltafel.

Ik merk dat mijn kinderen zich hier altijd heel vrij en op hun gemak voelen. Ze spelen met andere kinderen en tijd vrij maken om te eten doen ze liever niet. Het is voor hun echt een feestje als we naar de Foodhal gaan.

De speelhoek bij de Twentsche Foodhal

Het buitenspeelgedeelte, het gebouw waar je tegen aankijkt is de Twentsche Foodhal

 

Je hebt er geen kind aan 🙂

Foodhal met kinderen op zondag

Iedere zondag worden er kinderactiviteiten georganiseerd. Er kan dan onder begeleiding geknutseld worden (kost 1 euro per kind) maar soms zijn er ook ‘grotere activiteiten’. Toen wij er waren waren er kinderkookworkshops, ik was alleen net te laat :-). Dit soort evenementen worden vaker georganiseerd, hou vooral de website in de gaten als je een uitje naar de Foodhal met kinderen op de planning hebt staan.

Coco was hier heerlijk aan het kleien, onder begeleiding van deze dame!

Wat voor soort keukens vind je bij de Twentsche Foodhal?

De keukens zijn heel uiteenlopend en afwisselend. Zo heb je Tinkus (Bolivaans), Daddy Cool & The Rocking Kitchen (Indonesisch), Omma’s Kitchen (Koreaans), Imli (Indiaas), Vaperansa (Surinaams), Bij De Burger, Foodbar Rauw (vegan), Little Ribhouse Texas en De Melkbus (o.a poffertjes en allerlei fijne nagerechten). Er is dus echt voor iedereen wel wat wils. Ik at dit keer een aantal nieuwe dingen, stuk voor stuk aanraders! Het werd een multiculturele mix van Koreaans, Indisch en Indiaas.

Nou moet ik eerlijk zeggen dat mijn kinderen hier vaak drukker zijn met spelen dan met eten, veel spannender dan een frietje (Bij de Burger), poffertjes (De Melkbus) of kippenvleugeltjes (Little Ribhouse Texas) maken die van mij het vaak niet. Houden je kinderen van zoete aardappelfriet? Dan moet je zeker die van Foodbar Rauw proberen!

Aanrader: buikspek van Daddy Cool & The Rocking Kitchen

 

De Koreaanse tapa’s van Omma’s Kitchen

 

Dit was lekker: de Indiase Gol Gappas van Imli

 

Het hoogtepunt voor de kinderen: het toetje uitzoeken bij De Melkbus!

Leuke gerechten voor kinderen bij de Twentsche Foodhal

De verschillende keukens hebben ook speciale kids menu’s. Een aantal van onze favorieten op een rijtje:

 • Foodbar Rauw voor de veganistische versie op friet met kipnuggets en appelmoes kiezen.
 • Bij de Burger kun je een kindermenu bestellen (kinderhotdog met frietjes)
 • De Melkbus heeft de poffertjes op de kaart staan. Als mijn kinderen die als avondeten eten dan bestel ik ze zonder slagroom. En deze mag je voor de toetjes niet overlaan. Ze mogen dan zelf kiezen voor joghurt en ijs met een topping. Ik laat mijn dochters altijd een bakje delen, het wordt dan door de mannen van De Melkbus in tweeën gedeeld. Zo hebben ze toch een eigen bakje, maar hoef je niet de helft weg te gooien. Zo’n hele bak krijgen ze namelijk nooit op! Onze kinderen
 • Little Ribhouse Texas heeft Ribs & Wings op de kaart staan. Mijn dochters zijn daar dol op.

Tips voor een bezoekje aan de Twentsche Foodhal met kinderen

 1. Kom op tijd!
  Wij gingen op een zondag, redelijk vroeg. We waren er om 16.00 ‘s middags. Dat was voor ons perfect, we liepen rond 18.30 weer naar huis.
 2. Reserveer je plekje
  Op de zondag dat wij er kwamen was er nog voldoende plek, maar wil je zeker zijn van je plekje dan is het wel aan te raden om te reserveren. Je kunt vanaf 4 personen een reservering maken op de website van de Twentsche Foodhal. Als er specifieke kinder(kook)workshops zijn dan is het ook aan te raden om te reserveren.
 3. Parkeer & krijg gratis koffie
  Voor 3,50 Euro parkeer je de auto de hele dag op het parkeerdek naast de Twentsche Foodhal, je zit dan op loopafstand van de gezellige binnenstad en bij de Foodhal krijg je een gratis koffie/thee op vertoon van je parkeerkaart!
 4. Download de app en je bestel vanaf je tafel
  Het is niet altijd even handig om van tafel te moeten, vooral met jonge kinderen komt dat niet altijd even goed uit. Daar hebben ze ook wat op bedacht, je kunt sinds een tijdje ook via je telefoon bestellen. Handig! Via deze link van de Foodhal bestel je via je mobiel en je krijgt een smsje als je eten klaar is. Handig!

Ik vind het echt genieten en voor mij is het echt een perfect uitje voor in in het weekend. Niet koken, kinderen lekker spelen, fijne wijntjes, goede biertjes en heerlijk eten. Aanrader! Voor meer informatie over de Twentsche Foodhal, openingstijden, de keukens, het menu en actuele evenementen kijk je op de website van de Twentsche Foodhal.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.