Op zoek naar een spel voor het gezin? Familiespel Lynx getest.

Door

De herfst en winter zijn de uitgelezen seizoenen om volop spelletjes te spelen. Bij ons schelen de kinderen 4 jaar en dan is niet ieder spel even makkelijk om samen te spelen. Een tijdje geleden kregen we het familiespel Lynx toegestuurd. Eigenlijk is het spel geschikt vanaf 6 jaar, maar de bijna 4-jarige Coco kan het ook prima meespelen. Wat ons betreft een perfect familiespel voor het hele gezin!

Afbeeldingen zoeken

De opzet van het spel is eigenlijk vrij simpel. Je bouwt het spel op, door de verschillende kartonnen platen in elkaar te klikken. Je krijgt dan een hele grote ronde vorm met daarin allerlei verschillende afbeeldingen. Daarnaast zet je een bak in elkaar en daarin doe je alle losse ‘afbeeldingen’. Deze afbeeldingen kun je allemaal op het spelbord weer terug vinden. Iedereen krijgt 3 fiches en 3 afbeeldingen uit de bak. Als het spel start begin je met zoeken.

familiespel lynx

Lynx heeft twee varianten

Het spel heeft twee varianten. Diegene die het eerst zijn drie plaatjes heeft gevonden wint de ronde. De rest mag de plaatjes houden die ze wel gevonden hebben en de rest gaat dan weer terug in de bak. Je gaat door tot iemand 25 kaartjes gevonden heeft, hij/zij is de wanneer!

Bij de tweede variant krijgt ieder een fiche en moet iedereen hetzelfde plaatje zoeken. Degene die het plaatje het eerst heeft gevonden en zijn of haar fiche er op legt, wint. Degene die het eerste vijftien punten heeft, heeft gewonnen. Bij deze tweede variant verhoog je de spanning en onderlinge competitie.

Wij hebben er nog een derde variant aan toegevoegd. Dat is een supersnelle variant, iedereen krijgt 3 plaatjes en diegene die zijn drie plaatjes het eerst op heet bord gevonden heeft wint. Perfect wanneer de spanningsboog wat korter is. We houden de punten dan bij op een briefje.

Het familiespel Lynx is steeds anders

De verschillende ‘platen’ van het spel kun je steeds anders neerleggen. Zodat je steeds een andere cirkel krijgt en het spel uitdagend blijft. Daarnaast moet je zelf natuurlijk steeds op zoek naar andere afbeeldingen en er zijn er zo ontzettend veel dat de kans heel klein is dat je op zoek moet naar een afbeelding die je al eens eerder hebt gezocht.

familiespel lynx

Over het familiespel Lynx

Het famliespel Lynx is een spel van Identity Games en kwam in de 2e helft van 2019 uit. Een vrij nieuw spel dus! Het Familiespel Lynx is officieel voor kinderen vanaf 6 jaar, maar bij ons vindt de 4-jarige het ook erg leuk. En volwassen vrienden hebben het ook al meerdere keren meegespeeld. Wat mij betreft echt een spel voor alle leeftijden! Je hebt minimaal 2 spelers nodig om te spelen.

Lynx is van Identity Games en te koop bij Bol.com voor 23,99 Euro. We hebben het spel opgestuurd gekregen voor een review.

Op Vettt.nl lees je nog meer reviews over leuke gezelschapsspellen voor de hele familie.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.