Een leuk feestje mét dieren? Vier je kinderfeestje bij Emsflower!

Door

Ben je op zoek naar kinderfeestje met dieren? En dat het liefst niet in je eigen huis? Dan is een kinderfeestje bij Emsflower een dikke vette tip.

Dit najaar werd Lex 6 jaar. In de zoektocht naar een leuk en passend feestje kwam er van alles voorbij. Mijn persoonlijke wens was om het feestje buitenhuis te plannen. Afgelopen jaar zijn we een aantal keer in Erlebnispark Emsflower geweest en Lex vind het hier altijd te gek. Ten ik er achter kwam dat je hier ook een kinderfeestje kan vieren was de keuze snel gemaakt. Emsflower is trouwens ook erg leuk om gewoon een keer naartoe gaan, in deze blog lees je er meer over.

Eindelijk: het kinderfeestje bij Emsflower!

Na drie afstreepkalenders door te hebben gewerkt, was daar de dag! Het feest… Spannend toch wel! Lucky me, we waren met 3 volwassenen. Mijn man was me en tante Mies ging mee. Wat een luxe!

Ik vond het toch wel wat spannend om met de kinderen van anderen de grens over te gaan. We hebben het vooraf met iedere ouder even besproken, een kopie van het id-bewijs gevraagd en toestemming om ze mee te nemen. We hebben dit helemaal niet nodig gehad maar voor mij voelde het toch prettig om dit te hebben.

Het jongere broertje ging ook mee

Lex heeft een jonger broertje, ze kunnen het (meestal) hartstikke goed met elkaar vinden maar tijdens een kinderfeestje vind ik het nogal eens lastig. We hadden hier een hele goede oplossing voor (bleek achteraf). We lieten onze jongste zoon, James meegaan maar hij mocht ook een vriendje meenemen. Hij koos voor zijn 10-jarige vriend Josse, perfecte keuze :-). Wij hadden er nog een assistent bij!

Kinderfeestje bij Emsflower

Emsflower is de grootste kwekerij van Europa. En van die kwekerij hebben ze echt een belevenispark gemaakt dat voor jong en oud echt te gek is. Je kunt hier een kijkje nemen achter de schermen in de productiehal van de kwekerij. Maar je kunt er ook wandelen in de tropische tuinen en een kijkje nemen in de showkas waar verschillende soorten groenten en snijbloemen te zien zijn.

Waar ons hartje en vooral die van Lex sneller van ging slaan is de vlindertuin. Wat een magische plek is dat. Vlinders zo groot dat het soms zelfs een beetje spannend wordt. En daarnaast is er een indoorspeeltuin en er zijn dieren. Wij hebben ervoor gekozen om het feestje vooral bij de indoorspeeltuin en het dieren gedeelte te houden. Omdat dit al voor zoveel prikkels en enthousiasme zorgde.

Bij aankomst staat er een prachtige lange tafel klaar die versierd is met ballonnen en slingers. Het was direct duidelijk waar wij mochten zitten. We zaten naast de speeltuinen, een perfecte plek! We werden enorm goed geholpen vanuit Emsflower en ter plekke spraken we nog even door hoe laat het eten, het ijs, de rondleiding en het dierenvoeren (!) plaats ging vinden.

kinderfeestje emsflower

Er werd gezongen, kaarsjes uitgeblazen, taart gegeten en cadeaus uitgepakt. Jeetje wat werd hij verwend! We hadden voor het kinderfeestje bij Emsflower een taart besteld, de chocolade versie. Hier konden we ruim van eten met 11 personen en we hadden echt nog over. Na de taart waren de heren en 1 dame zo uitgelaten dat ze toch echt de speeltuin in gingen. Wat hadden ze het mooi. Ze hebben hier ruim een uur gespeeld. Wij genoten al kijkend van een heerlijke cappuccino.

Op avontuur met Ronja, wie durft?

Na een uurtje werden we verrast door de Nederlands sprekende Ronja. Ronja had een mand bij zich met allerlei voedsel erin. Wat gaan we hier mee doen? Ze vroeg of iemand wist wie dit misschien zou lusten? Nee? Nou dan gaan we dat maar eens uitzoeken, en iedereen liep enthousiast en uitgelaten mee. We lopen met Ronja richting de dieren.

Ronja vertelt dat de dieren hun rust nodig hebben dus dat rennen en schreeuwen in het park niet handig is. We gaan op weg naar de dieren om ze te voeren, iedereen heeft vol aandacht naar Ronja geluisterd en mee geholpen met voeren waar kon. We begonnen gelijk met de klapper, de stokstaartjes. Lex zijn lievelingsdier! Hij mocht ze voeren, en wel met levende meelwormen. Dunne, dikke, grote klein.. Brrr.. het hele bakje kriebelde en krioelde. Al snel kwam de vraag ‘Wie heeft hier lef en wie durft er een worm vast te houden?’. En jahoor, daar gingen onze helden. Zo hebben we samen met Ronja verschillende dieren gevoerd. Overal kregen we uitleg over het voer, het soort dier en over de verschillende karakters en eigenschappen van de dieren binnen Emsflower.

kinderfeestje emsflower

Het dierenvoeren tijdens het kinderfeestje is een hoogtepunt

Ronja heeft echt een hart voor de dieren. Haar rondleiding is fantastisch, écht een mooie aanvulling. Het voeren van de dieren kun je overigens bijboeken als je een kinderfeestje bij Emsflower reserveert. Wat ons betreft is het zeker een aanrader om dat te doen. Het was echt genieten. Aan het einde van de rondleiding had Ronja nog een geweldige verrassing voor Lex; een veer van één van de vogels die wij hadden gevoerd.

kinderfeestje emsflower

Afsluiten met spelen en eten

Na de rondleiding hebben wij ervoor gekozen om nog even de gaan klauteren voor het eten. De kinderen barsten nog steeds van de energie en ze wilden zo graag nog een keer de speeltuin in.

De kinderen kregen kibbeling of kipnuggets met patat. Met betrekking tot het eten zijn er nog veel meer opties, die vind je terug op de website. Na het eten hebben we een ijsje getapt en was het alweer tijd om te gaan.

Wij hebben echt een geweldig feestje kunnen vieren mede dankzij de goede zorg maar ook de welkome tips vanuit Emsflower. Dus de conclusie, dikke vette aanrader!! Wat was het gaaf. Extra dank naar Ronja. De kinderen praten nog steeds over het voeren van alle dieren!

kinderfeestje emsflower


Wat moet je weten over het kinderfeestje bij Emsflower?

Emsflower ligt in Duitsland, net over de grens bij De Lutte. Je parkeert gratis op de ruime parkeerplaats. Op de website vind je duidelijke informatie in het Nederlands over de verschillende arrangementen voor een kinderfeestje. De feestjes worden aangeboden vanaf 9,95 Euro per persoon en kunnen gevierd worden van maandag t/m zaterdag. Via deze link vind je alle informatie: Kinderfeestje bij Emsflower.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.