Gezelschapsspellen voor het hele gezin: mijn top 6!

Spelletjes spelen wij het hele jaar. Het spelen van gezelschapsspellen voor het hele gezin is niet alleen lachen en leuk maar het is vooral ook leerzaam om samen een borspel te spelen. Samen spelen, tegen je verlies kunnen, oplossingen zoeken en nieuwe dingen leren. Gelukkig stopt spelletjespiet ieder jaar een leuk gezelschapsspel voor ons in de zak ;-). En hebben we inmiddels een uitgebreide spelletjeskast. In deze blog 6 tips voor leuke spelletjes en onze favoriete spel van afgelopen jaar.

Mijn favoriete 6 gezelschapsspellen voor het hele gezin

Mijn favoriete gezelschapsspellen voor het hele gezin vind je hieronder. Een aantal spelen we al regelmatig en een aantal staan er op de wishlist. Ik ben benieuwd of jij deze familiespellen al kent en of je nog aanvullingen hebt voor leuke gezelschapsspellen voor het hele gezin.

Spel #1 In een handomdraai

Met stip op nummer 1. Echt een succesnummer voor kids vanaf een jaartje of 7. De groene hand draait rondjes totdat ie stopt en met zijn vinger iemand aanwijst. Spannend! Diegene moet dan waarheid of durven kiezen. De opdrachten variëren van wie is je beste vriend tot zing je favoriete liedje al rappend. In een handomdraai is een blijvertje en wordt telkens weer uit de kast gehaald.

Spel #2 Memory Game Petit Monkey

Zo ongeveer het eerste spelletjes wat we –lang geleden alweer- speelden: memory. Of je het nu online speelt of bij de speeltafel in de bibliotheek Enschede, dit spel gaat nooit echt vervelen. De leukste memory spellen zijn toch wel de varianten met een tof design, zoals deze van Petit Monkey. Bol.com heeft ook een groot aanbod van leuke Memory spelletjes.

Spel #3 Rara wat ben ik?

Raadspelletjes blijven favoriet en ook nog eens heel leerzaam: want welke slimme vragen moet je nou stellen om er zo snel mogelijk achter te komen wie of wat je bent…Bij dit spel draagt iedere speler een hoofdband met een kaart erin. Op die kaart staat wie of wat je bent. Hilarisch en leuk voor alle leeftijden.

Spel #4 Kaartspel Uno

Ik heb me vaak afgevraagd wat zo’n simpel kaartspelletje nou zo leuk maakt, maar feit blijft dat we Uno heel vaak hebben gespeeld. Bijvoorbeeld tijdens onze vakantie in Frankrijk. Daar werd Uno ook fanatiek gespeeld met de vakantievriendinnetjes. Supergezellig! En makkelijk mee te nemen voor onderweg ook. Uno is te bestellen bij Bol.com.

Spel #5 Monopoly

Monopoly staat op onze verlanglijst. Want tja één van de bestverkochte bordspellen ter wereld mag eigenlijk niet in onze kast ontbreken vind ik. Heb het even opgezocht en dit spel bestaat al sinds 1935. Ik twijfel nog wel een beetje tussen de standaard editie of een speciale; er zijn inmiddels zo veel varianten! Ondertussen kunnen wij hier niet wachten om een monopolie op te bouwen en te zien wie er nou echt verstandig met geld om kan gaan…

Spel #6 Djeco Mens erger je niet

Ik ben erg fan van het merk Djeco. De producten zijn altijd zo mooi vormgegeven en fantasierijk. Dit spel is echt een aanrader; de klassieke mens erger je niet in een prachtige bosdieren variant.

Wat zijn jouw favoriete gezelschapsspellen voor het hele gezin?

Onlangs schreven we een blog over het Gorgelspel van Jochem Myjer, ook echt een aanrader! En Maryke deelde favoriete gezelschapsspellen in haar gezin. Heb jij nog favoriete gezelschapsspelen voor het hele gezin? Ik ben heel benieuwd! Laat je hieronder een berichtje achter met jouw tips? Dankje!

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.