Halloween hapjes: mummy brownies van De Zoete Hemel

Bij Seliha zit bakken in haar bloed. Ze is half Turks en haar eerste herinnering is het beeld van haar moeder, zussen en tantes samen in de keuken. Turkse muziek aan en veel plezier. Ondertussen is Seliha 37 jaar en moeder van een prachtige dochter. Ze heeft haar eigen onderneming de Zoete Hemel en maakt en verkoopt unieke taarten, cupcakes en ander klein gebak voor elke gelegenheid. Alles is handwerk en wordt met veel liefde, geduld, passie en toewijding gemaakt. Speciaal voor Vettt deelt ze haar recept voor heerlijke en gemakkelijke Halloween hapjes. Hieronder vind je het recept voor mummy brownies.

​Halloween hapjes

Halloween begint in Nederland steeds meer op te komen en eerlijk; hier in huis slaan wij geen kans af om ons te verkleden of om iets lekkers te maken voor een feestdag. Helemaal wanneer ik mijn creativiteit de vrije loop kan laten. Zo heb ik voor dit jaar ook genoeg leuke ideeën. Blogger Maryke vroeg mij om voor Vettt een recept te schrijven, zodat jullie er thuis ook mee aan de slag kunnen. 

Halloween mummy brownies

Wat heb je nodig?

  • Brownie bakvorm (lage rechthoekige bakvorm)
  • 200 gram pure chocolade
  • 100 gram melk chocolade
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 100 gram witte chocolade
  • Oogjes voor de mummies (sweety cake shop) of gebruik smarties 

Aan de slag:

1. Breek 200 gram pure chocolade en 100 gram melkchocolade in stukjes en doe deze samen met de boter in een pannetje en zet de pan op een laag vuur. Laat, onder af en toe doorroeren, smelten totdat je een mooi glad mengsel krijgt.

2. Klop de eieren los in een kom en voeg hier vervolgens de basterdsuiker aan toe. Even goed doorroeren totdat de meeste suiker is opgelost.

3. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe en roer het door met een houten lepel totdat de ingrediënten gemengd zijn. Niet met een mixer kloppen, hier wordt je mengsel taai van en het is bovendien niet nodig.

4. Zeef het bakmeel boven de kom en voeg er een snufje zout aan toe. Wederom goed doorroeren met een houten lepel niet met de mixer) totdat het mengsel klontvrij is. Stort het beslag vervolgens in een ingevette bakvorm en plaats het voor 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. (175°C voor elektrisch).

5. Laat de brownies een dikke drie kwartier afkoelen in hun vorm voordat je ze met de witte chocolade gaat decoreren.

6. Smelt de witte chocolade in de magnetron, telkens met korte periodes van 30 seconden. Roer even door en probeer het dan opnieuw met 30 seconden. Totdat er nog klein stukjes over blijven die smelten door het roeren wel. Zo loop je het minste risico dat de chocolade zal verbranden.

7. Haal de brownies uit de bakvorm en snij ze in gelijke rechthoekige stukken. Leg ze vervolgens op een vel schoon bakpapier. 

8. Schenk de witte chocolade in een diepvries ziplock zakje of een boterhamzakje. Knip een heel klein puntje uit een hoek. Nu kun je de brownies decoreren. Maak een rechts/links beweging en creëer zo de mummie lijnen.

9. Oogjes of smarties kun je als oogjes gebruiken en klaar ben je!

Mocht je dit nu toch te veel werk vinden of ben je benieuwd wat er nog meer mogelijk is. Ik heb een leuk Halloween menu samengesteld dat je kunt bestellen. Hij is te vinden op mijn Instagram pagina @dezoetehemel.

Succes!
Seliha

de zoete hemel Seliha
Seliha van de Zoete Hemel

Wil je meer Halloween inspiratie? Nog meer snelle Halloween Hapjes vind je hier. Een leuke pompoen DIY vind je in deze blog. En dan nog deze leuke Halloween DIY 🙂 Fijne Halloween!

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.