Halloween pompoen uithollen

Door

Tijdens een roadtripje door het Twentse landschap troffen we ergens in Zenderen twee mega plattewagens vol met pompoenen. STOP! We kozen er 2 uit en betaalden keurig netje in het bakje dat ernaast stond. Mooi dat dat zo nog kan.

Inmiddels is dit zo’n 3 weken geleden. Morgen is het Halloween, de pompoenen -waar we wilde plannen mee hadden- lagen nog steeds onaangeraakt in de tuin. Vanavond gingen we ervoor: project pompoen uithollen. Hier lees je hoe we dat deden: een Halloween pompoen uithollen in stappen 🙂

Wat heb je nodig:
– Pompoen(en)
– Scherp mes
– Vuilniszak(ken)
– Grote lepel
– Een stift
 

Stap 1: De bovenkant van de pompoen afsnijden

Met een groot scherp mens snij je de bovenkant van de pompoen af. Je steekt het mes er steeds een stukje in, net zolang tot je rond bent en de ‘deksel’ van de pompoen af kunt halen.

Pompoen uithollen
 

Stap 2: De pitten en het vruchtvlees verwijderen

Je holt de pompoen nu uit. Ik gebruik hiervoor een grote lepel, de inhoud leg ik op de vuilniszak. Bij de deksel snij ik er gewoon een keer langs met het grote mes.

Pompoen uithollen
 

Stap 3: De vorm uittekenen

Met een stift teken ik de vorm uit. Wel even controleren of de stift te verwijderen is, dat was bij die van mij vrij makkelijk met een nat doekje. Ik googelde wat op afbeelding. Ik ging voor een simpele variant :-).

Pompoen uithollen

 

Stap 4: De vorm uitsnijden

Ik had verwacht dat dit nog wel lastig zou zijn, maar het was echt zo geregeld. Ik gebruikte wel een vrij groot mes, waardoor het wat lastig is heel precies te werken. Ik had eerlijk gezegd gewoon niet zo’n zin om naar de keuken te lopen om meer messen te pakken 🙂 en op zich werkte het wel prima.
 

Stap 5: De boel verlichten

Een paar waxinelichtjes erin en wij zijn klaar voor Halloween!

Pompoen uithollen
 

Stap 6: De uitgeholde pompoen bewaren

Ik ben er nog niet helemaal achter hoe dit het beste werkt en of het uberhaupt werkt. Ik heb nog even wat gegoogled maar het lijkt erop dat er niet echt iets wat werkt. Gewoon na 1/2 weken weggooien…hebben jullie nog tips?

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Vlijtig Liesje
  november 3, 2015

  Hij is goed gelukt zeg! Hij ziet er mooi uit.

  • Vettt.nl
   november 4, 2015

   En nog beter nieuws: ze staan nog steeds! Ik kreeg een tip om ze in een bak met water en chloor te laten staan (2 uurtjes). Dat was tot nu toe een succesje!