Pompoen DIY voor Halloween: spooky lampjes maken

De herfst is begonnen, het is weer pompoentijd! En dat is dan ook meteen hét startsein voor Halloween; lekker griezelen met heksen, spinnen, vampiers en natuurlijk griezelig verlichte pompoenen. Wil je dit jaar Halloween fanatiek meevieren? Zet dan 31 oktober in je agenda en maak tijd vrij voor deze pompoen DIY voor Halloween: spooky lampjes maken.

Wat heb je nodig voor deze halloween pompoen DIY?

  • hoge pompoen
  • keukenmes
  • lepel
  • aardappelmesje
  • prikkers
  • zwarte afwasbare stift
  • led waxinelichtjes

De voorbereiding

Bedek je tafel om pompoenvlekken te voorkomen. Leg alles klaar, maar houd de mesjes even apart: Veiligheid boven alles, de eerste hulp heeft het al druk genoeg zonder jou…

Pompoen DIY opensnijden

Spannend, wat zou er in de pompoen zitten? Snijden maar! Wel even zelf doen dit werkje (zie hierboven). Probeer met het keukenmes de bovenkant van de pompoen een beetje schuin uit te snijden. Als je recht snijdt valt de deksel in de pompoen.

pompoen DIY - pompoen opensnijden

Pompoen DIY uithollen

Als je kinderen de hele tijd: Mag ík nu, mag ík nu zitten te roepen, kun je ze blij maken, want de zaden en draden mogen eruit. Scheppen en schrapen maar… Je lepelt de binnenkant van de pompoen goed leeg, tot er niets meer te schrapen valt. Het overgebleven vruchtvlees kun je, als je nog puf hebt, gebruiken voor pompoentaart of -soep. Maak de binnenkant goed droog met keukenpapier.

Pompoen DIY - pompoen uithollen

Geef je pompoen een gezicht

Het leukste deel van deze pompoen DIY. Nu is het namelijk tijd om de pompoen Halloweenproof te maken. Wij kozen voor een gezicht, maar er is online nog veel meer inspiratie te vinden. Leef je uit en laat de kids kiezen en tekenen. Daarna de vorm eruit stansen met een prikkertje en zelf verder uitsnijden met een klein mes.

Nu de waxinelichtjes erin en wachten tot het donker wordt: Griezelen maar…

pompoen DIY - het gezicht maken

Pompoenen kopen

De pompoenen zijn te koop bij de supermarkt of het tuincentrum. Maar je kunt ze ook kopen bij ’t Pompoenhöfke in Enschede of de Pompoenerie in Mander. Deze pompoenwalhalla’s hebben ontzettend veel soorten en variaties. Meteen een leuk uitje met de kids!

Meer pompoen DIY

  • koop een paar extra pompoenen om op te tekenen en om te versieren (zonder het snijwerk)
  • rooster de pompoenzaden even in de oven
  • maak slijm van je pompoen, (ja, echt, Google maar)

Heb je leuke tips over pompoen DIY? Laat hieronder je reactie achter.

Meer Halloween inspiratie

Hou Vettt in de gaten want er komen nog meer leuke Halloween blogs aan. Eerder schreven we al een blog over snelle halloween hapjes. Ook leuk als traktatie :-).

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.