Heksendoorn bij Hellendoorn door Heleen

Door

Mijn vijfjarige zoon zit in de hoe, wat, waar, wanneer, waarom, vraag-maar-raak-fase.
“Mama, waarom is een spook doorzichtbaar?” “Tja, goeie vraag. Waarom is een spook doorzichtig?” Vraag ik me hardop af.
“Zodat hij door de muur kan.” Geeft hij zelf al antwoord.
Oh ja, goed antwoord.
“Bestaan spoken echt?”
“Nee schat, die bestaan alleen op t.v.”
“Mama, mag de lamp op de overloop vannacht aanblijven?”
Dit gesprek voeren mijn vijfjarige en ik vrijwel elke avond, met onderwerpen die variëren van spoken tot heksen, van boeven naar monsters. Toen ik entreekaartjes aangeboden kreeg van Hellendoorn twijfelde ik daarom even of ik hem mee zou nemen of niet. Het pretpark is namelijk omgetoverd tot heksendoorn: Het domein van heksen en andere griezelige figuren. Ik ging er voor Vettt naartoe!

Halloween bij Avonturenpark Hellendoorn

Ik check de site van Hellendoorn even en die stelde mij gerust: Het park ligt bezaaid met pompoenen en bezems, en er zijn leuke extra’s voor jong en oud. Vooruit, we gaan er voor. Voor wat mentale ondersteuning vragen we een vriendinnetje van hem mee. En zo zijn we met een gezelschap van vier volwassenen, twee kleuters en twee babyzusjes. Let de (griezelige) fun begin!

Bij de ingang is het thema meteen duidelijk. Een tafereeltje met pompoenen, een auto met pech, hooibalen om op te zitten en een spannende achtergrond. Perfect voor een stoere familiefoto. Oké, we moesten hemel en aarde bewegen om onze eigenwijze kleuter te laten poseren, maar het is gelukt. Say cheese! Mooi niet dus 😉

Heksendoorn Hellendoorn

Griezelgrot

Voor 1 euro kun je een kaartje kopen voor de griezelgrot. Advies leeftijd: 8 jaar. Dat heldhaftige, of juist het ontbreken daarvan, heeft mijn zoon van mij. Maar ik wil me natuurlijk niet laten kennen. Dus stoer loop ik naar de ingang. We worden verwelkomt door een griezelige gastvrouw die ons eng lang aan staart met haar gitzwarte ogen.

Heksendoorn Hellendoorn

Brrrrrr…Daar gaan we. Ik klamp me vast aan de held die het aandurft om met mij naar binnen te gaan, Ik zal nog even navragen of hij er een blauwe arm aan heeft overgehouden. Onderweg wordt ons de stuipen op het lijf gejaagd door enge griezels die vanuit het niks voor ons staan, spinnen op de muur, skeletten achter tralies, en ga zo maar door. Had ik al gezegd dat het stik donker was? Stiekem vond ik die grot best leuk en ik heb er eeuwig respect van mijn zoon door gewonnen: Mama is in de griezelgrot geweest! Op het park zien we regelmatig zo’n griezel voorbij lopen. Mama, waren die griezels ook in de griezelgrot? Jazeker, en mama was helemáál niet bang! Uch.

Heksendoorn Hellendoorn

Oh, en in dreumesland vind je de oppasdienst waar kinderen onder begeleiding kunnen spelen. Dus geen smoesjes van mijn kinderen zijn nog te jong voor de griezelgrot en die kan ik niet alleen laten!

Nadat we ons hebben uitgeleefd in de grote speeltuin met de ‘3 geheime torens’ en een aantal keer van de super glijbaan zijn geweest –Ja we, want ook papa’s en mama’s worden weer even kind van zo’n mooie speeltuin en grote glijbaan. – zijn we net op tijd voor de nieuwe show van Kareltje en Jasmijn. Een leuke show waar kinderen bij worden betrokken door ze mee te laten denken, roepen en zingen. Mijn vijfjarige die nog een beetje onder de indruk was van de griezels op het park sloeg af en toe zijn handen voor zijn ogen. Bijvoorbeeld toen de aardige heks Odelia in een trol werd veranderd. Maar het volgende moment riep hij weer enthousiast met alle kinderen om Jasmijn die alles weer in goede banen moest leiden. Na deze leuke voorstelling nemen Kareltje, Jasmijn en Ordelia uitgebreid tijd om met hun fans op de foto te gaan.

Heksendoorn Hellendoorn

Er is nog een spannende show die over een vervloekte villa gaat waar we naar toe zouden kunnen gaan. Maar onze buiken rammelen en we moeten nog even wat energie op doen voor de rest van de middag. Want de kinderen willen nog rijden in de achtbaan, draaien in de zweefmolen, zelf sturen in de oldtimers, fietsen over het park in de dino-sky-pedalo, varen in de boot van de jungle monster, gillen in de wildwaterval, en, en, en…dan is het ineens vijf uur, het park gaat sluiten!

 

Heksendoorn Hellendoorn

Time flies…

Nee toch, en we hebben nog niet eens alles gezien! We hadden heel graag nog willen verdwalen in het maïsdoolhof, maar de tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Met een beetje tegenzin lopen we naar de uitgang. Maar niet voordat we de foto kopen van de wild water baan. Dé foto die bijna iedereen thuis heeft liggen, of ergens in een stoffig fotoalbum bewaard. Ik heb zelf ook nog zo’n foto van drie kids die met hun moeder de waterval af storten in een houten bootje. Natuurlijk moeten wij deze foto van Hellendoorn ook hebben!

 

Heksendoorn Hellendoorn

Het mag er misschien niet zo uit zien op deze foto, maar het eerste dat het meisje zei nadat ze was bijgekomen van de schrik was: “Ik wil nog een keer!” Ze vond het fan-tas-tisch!

Trollen en vriendelijke heksen

Die avond gaat ons gesprekje voor het slapen gaan over trollen en vriendelijke heksen.
“Mama, bestaan trollen echt?”
“Nee hoor schat, alleen op tv en in heksendoorn.”
“Gaan we volgend jaar weer naar heksendoorn?”
“Ja hoor,als jij het zo leuk vond gaan we volgend jaar nog een keertje.”
“Mag de lamp op de overloop aanblijven?”
“Tuurlijk, ik laat de lamp aan. Welterusten lieverd.”

 

Heksendoorn 2018

Van 6 oktober 2018 t/m 28 oktober 2018 is Heksendoorn in Avonturenpark Hellendoorn te bezoeken. Je kunt ook meedoen met de winactie, abonneer je op de Vettt Special en wie weet ben jij de gelukkige winnaar van 4 Heksendoorn tickets. De winnaar wordt woensdag 17 oktober bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie en voor het bestellen van tickets op de website: Heksendoorn Hellendoorn.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.