Heleen ging overnachten bij de geiten

“Hee, Heleen, ga je nog wat leuks doen dit weekend?”
“Ja, we gaan naar Drenthe, overnachten bij de geiten.”
“Bij de wát?”
“Ja, bij de geiten. In een plaggenhut met een geitenstal er aan vast. Als je aan de keukentafel zit, kijk je zo de stal in. Er zit wel een glazen wand tussen hoor, dus we hebben geen last van blatende geiten of stank.”

De charme van toen, met de luxe van nu

Heel eerlijk, ik moest eerst ook een beetje lachen toen ik in de Vettt zomerspecial las over kleine camping d’Olde Kamp waar je een huisje kunt huren met twee geiten erbij waar je voor moet zorgen. Maar het maakte me ook nieuwsgierig. Dus ik nam een kijkje op hun site en dat maakte me eigenlijk heel enthousiast:

In dit luxe 5-persoons vakantieverblijf komt de natuur bijna tot op uw ontbijtbord. Vanaf de keukentafel kijkt u direct in de stal van Greet, Gerrit of Guusje; uw geit voor deze week! De speciale transparante wand zorgt ervoor dat u Greet wel kunt zien, maar niet kunt ruiken.Voor kinderen een leuke gelegenheid om een week lang ‘te boeren’, want ze mógen de geit zelf verzorgen. (U kunt dus aangeven met óf zonder geit.) Vakantie in een Plaggenhut Deluxe is genieten van de charme van toen, met de luxe van nu.

Toen we onze kinderen Juliën en Sascha vertelden dat we twee nachten bij de geiten slapen om te testen voor Vettt, waren ze meteen enthousiast. In het tweede weekend van februari was het eindelijk zo ver. Na een rit van anderhalf uur (vanaf Enschede) komen we aan op de camping waar we vriendelijk worden ontvangen door de eigenaar. De kinderen vragen meteen honderd uit over de geiten, dus we mogen meelopen naar de wei waar ze staan. Met allebei een geit aan een riem lopen de kinderen mee naar ons huisje. Het gezicht van Juliën en Sascha is echt onbetaalbaar, prachtig vinden ze het!

overnachten geiten

Oud Hollandse inrichting

Eenmaal bij het huisje mogen ze Guusje en Gerrit in de stal zetten. Eigenlijk moet ik zeggen plaggenhut, want zo heet dit kleine boerderijtje. We lopen naar binnen en worden meteen ondergedompeld in de gezelligheid. In de woonkamer staan twee comfortabele stoelen bij de open haard en er staat een rieten bankje waar drie kinderen in zouden kunnen zitten. Ook de andere inrichting is lekker kneuterig oud Hollands.

In de keuken is alles aanwezig. Een gasstel, potten, pannen en bestek, een senseo apparaat voor je kopje koffie en een ouderwetse fluitketel voor je kopje thee.

overnachten geiten

De badkamer is eenvoudig maar ruim en achter de grote klapdeuren zitten drie heuse bedstedes. Geweldig!

overnachten geiten

De verzorging van de geiten

In de plaggenhut is voldoende voer aanwezig voor de dagen die wij hier zullen verblijven. Netjes verdeelt in een bakje voor de ochtend en een bakje voor de avond. Er ligt een beschrijving bij wat we ze wanneer mogen geven. Ook is het de bedoeling dat we de geiten overdag een paar uur naar de wei brengen zodat ze even kunnen rennen. Je mag hier natuurlijk hulp bij vragen, maar onze kinderen wilden dit zelf doen. Kunnen we meteen een stukje wandelen met de geiten die behoorlijk eigenwijs blijken, en onderweg vooral op zoek gaan naar voer.

Vermaak in Drenthe

Als we de geiten naar de wei brengen komen we langs een pizza oven die aangestoken zou kunnen worden. Ook geeft de eigenaar ons leuke tips voor de omgeving. Zo zijn er leuke wandel- en fiets routes, zwerven er bijna dagelijks twee herders met hun kudde schapen over de heide en is er in de buurt een bezoekerscentrum die een bezoekje waard is. Helaas hebben wij nét het weekend dat storm Ciara over Nederland raast, uitgekozen om te overnachten bij de geiten. We houden het dus lekker bij binnen activiteiten. We gaan wel even uitwaaien tijdens een korte wandeling in de omgeving. Aan het eind van de middag steken we de open haard aan om op te warmen en terwijl de storm steeds harder begint de razen bak ik pannenkoeken. Hoe gezellig!

overnachten geiten

Een dikke aanrader!

Wij vonden het weekendje overnachten in de plaggenhut mét geiten ontzettend leuk. We genoten van de omgeving, van het kneuterige, van de verse broodjes die ‘s ochtends aan de deur hingen en van de quality time samen, want: geen televisie! Gelukkig is er wel goede wifi dus af en toe een momentje achter een schermpje kon ook gewoon. Iedereen was ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Wij vinden dit een dikke aanrader! Wil je meer weten over het verblijf op camping d’Olde kamp kijk dan even op hun site: www.plaggenhut.nl

Over Heleen

Meer blogs van Heleen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.