Gastblog: I can do it!

Door

Een tijdje geleden volgde ik een donders interessante workshop, genaamd ‘I can do it’. Zo’n workshop waarvan je zo onder de indruk bent dat je niet kunt stoppen erover te praten. Ik leerde hier Mariska kennen en vroeg haar om een gastblog te schrijven. Oh en word je er zelf enthousiast van? Er start begin december weer een nieuwe cursus, ik kan het iedereen aanraden.

I can do it!

Of ik een gastblog over ‘I can do it’ wil schrijven? Ja hoor, Yvette, dat wil ik zeker. Kijk, zo levert zo’n workshop ook achteraf nog verrassende resultaten op. 

Muziek in de oren

Al een jaar of zes volg ik pilateslessen bij Bodywise. En zoals ik vriendinnen altijd vertel: de levenslessen en inspiratie van Susanne krijg je er gratis bij. Want Bodywise is meer dan een yoga-/sportschool. Susanne heeft een missie als het gaat om ‘health, food & lifestyle’. Vandaar dat ze naast de verschillende yoga- en pilateslessen ook regelmatig workshops organiseert. Vlak voor de zomer valt mijn oog op ‘I can do it!’. De workshop belooft antwoorden op vragen als: wie ben ik? Wat wil ik? En hoe laat ik dat ontstaan? Dat klinkt mij, als midden veertiger en als iemand die eigenlijk nooit precies heeft geweten wat ze op professioneel gebied wilde, als muziek in de oren.

Wet van de aantrekkingskracht

De workshop staat onder de bezielende leiding van trainer en coach Robin Joostens. Tijdens zes donderdagavonden in september en oktober gaan we met een groep van tien dames aan de slag. De eerste twee avonden staan in het teken van het vinden van je passie, je absolute drive. En daar raak je meteen de kern van het verhaal. Er volgen bijzondere verhalen. Robin weet precies de juiste vragen te stellen en de vinger op de soms zere plek te leggen. De volgende sessies inventariseren we talenten en vaardigheden, oftewel de instrumenten die je ter beschikking hebt om je passie tot leven te laten komen. Tussendoor laat Robin ons kennismaken met een aantal spirituele inzichten die vooral te maken hebben met de wet van de aantrekkingskracht. Hoe laat je iets tot stand komen? Welke rol speelt je eigen houding en uitstraling daarbij?

Feest van herkenning

Bezieling en instrumenten worden vervolgens in een concrete vorm gegoten. Oftewel, hoe kun je met je inzichten aan de slag gaan? En wat heb je daarvoor van je omgeving nodig? Voor iedere deelnemer wordt het schema op papier gezet. Voor de een een feest van herkenning, voor de ander toch best verrassend. Het geeft vooral inzicht en richting aan dat wat je diep van binnen eigenlijk wel weet.

I can do it Bodywise

Het schema op papier

 

Tussen droom en daad…

Hoewel de groep best groot is voor zo’n intensief traject is de interactie tussen de deelnemers betrokken en enthousiast. Af en toe wordt er een traantje weggepinkt, maar we lachen ook heel wat af. Er worden nieuwe contacten gelegd en vervolgafspraken gemaakt. Wat betreft mijn eigen inzichten: tussen droom en daad staat vaak de realiteit. Die leidt me nu in eerste instantie naar een nieuwe baan bij Saxion, waar ik al veertien jaar werk. De plannen voor ‘MyWorldbyMariska’ gaan even in de ijskast. Maar zoals een vriendin al opmerkte: ‘dan blijven ze in ieder geval goed’. Dus wie weet waar het nog toe gaat leiden.

Mariska van der Meer

Mariska van der Meer

Mariska van der Meer (Fotocredits: Dorien Hein)

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
5 Comments
 • Janneke
  november 18, 2014

  Klinkt goed!

  • Vettt.nl
   november 18, 2014

   Het was echt heel inspirerend! Zeker een aanrader mocht je op zoek zijn naar zoiets”:-)

 • Yvette Teeselink
  november 19, 2014

  Mariska wat heb je het toch weer leuk verwoord allemaal, echt top! Ook een mooi talent van jou, het schrijven : ) De workshop is inderdaad een dikke aanrader. Het zet je weer even lekker aan het denken. En Robin is echt een topper, wat een bijzondere man. Iedereen die tot nu toe nog twijfelde, you can do it!!! Geef jezelf gewoon eens een bijzonder cadeautje in december : )

 • Rosie
  november 25, 2014

  Wauw Mariska dit klinkt echt ontzettend leuk! Dankjewel dat je een reactie achterliet op mijn blog! Het lijkt me echt heel erg tof om te doen.. Ik ga er even over nadenken, misschien dat ik mij wel gewoon aanmeld! Zit op het moment wel in een periode van mijn leven dat ik zoiets wel goed zou kunnen gebruiken!
  Thanks!

  En wat leuk om nog een Twentse blogster te ontdekken 😀

  • Vettt.nl
   november 25, 2014

   Hi Rosie, wat leuk dat je ook even kijkt. Mariska schreef het gastblog, we deden de cursus samen. Ik (Yvette) plaatste het comment bij jou op het blog :-), het is écht een supergave workshop. Ik ben er nog steeds enthousiast over en heb er veel aan gehad. Donderdag as. hebben we een terugkom avond, erg leuk!