De mama’s gaan er even tussenuit. Op Ibiza zonder kinderen!!

Als je net als Vettt’s Chantal en Maryke kleine kinderen hebt, is het best lekker om er een paar daagjes tussenuit te gaan. Gewoon, zonder kids. Even opladen, boekjes lezen en bijslapen. Chantal en Maryke gingen op mini- break naar Ibiza! Ibiza zonder kinderen: wat een aanrader!

Is dat niet zielig?

‘Zonder kinderen? Vind je dat niet spannend? Of zielig? En hoe doe je dat met oppas?’ Het waren veelgehoorde vragen die we kregen nadat we onze plannen vertelden om zonder kinderen naar Ibiza te gaan. Op de een of andere manier vinden sommige mensen het toch een beetje gek als mama er even tussenuit gaat. Zouden mannen dezelfde vragen ook krijgen? Hoe dan ook, wij hadden zin in een paar dagen Ibiza. Ik ( Chantal) omdat ik verliefd ben op Ibiza en Maryke omdat ze altijd al eens naar dit heerlijke eiland wilde. Bovendien waren we allebei toe aan rust en ontspanning. Toen de tickets ook nog eens spotgoedkoop bleken, hebben we gewoon geboekt. Nou ja, eerst even oppas geregeld natuurlijk, want uiteraard denken wij daar aan ; ) ibiza, here we come!

Uitslapen

We logeerden bij een Nederlandse vrouw op Ibiza. Zij verhuurt twee mooie studio’s op het platteland, in het noorden van het eiland. Met zwembad, eigen keuken en terras. Dikke prima en voor Ibizabegrippen ook nog eens betaalbaar. Voor ons betekende het 4 volle nachten uitslapen. Geen kinderen die je om 7.00 wekken. Gewoon wakker worden omdat jij uitgeslapen bent. En dan op je dooie gemak ontbijten. Zo fijn! Overigens is de studio die we huurden ook geschikt voor ouders met kids want er is een slaapbank en ruimte voor een babybedje. En omdat het zwembad meters verderop ligt (niet eens in het zicht) is het ook veilig voor de kleintjes. Tel daarbij op de eigen keuken en het terras en je wilt hier zeker ook met je gezin naartoe. Meer informatie over deze leuke studio vind je in deze blog.

Ibiza zonder kinderen

In de eend

Wij gebruikten de studio vooral als plek om lekker bij te slapen en als uitvalsbasis voor leuke tripjes. We huurden via Ducks United een lelijke eend en sjeesden daarmee het eiland rond. Dakje open, wind in je haar; fantastisch! Onze eerste eend was stijlvol mintgroen. Maar toen de benzinemeter kapot ging, werd onze beauty vervangen door een nogal excentriek exemplaar, beschilderd in knalkleuren en met een blote vrouw op de motorkap. Een bekijks dat we hadden…

Om 21.00 nog uit eten

We kozen er bewust voor om tijdens onze 5 dagen ibiza niet alles te willen zien en niets te moeten van onszelf. Dat is gelukt! We kozen strandjes in het noorden (sowieso de fijnste plek op Ibiza) en planden niet te veel op een dag. Na het uitslapen een koffie in een strandtent, dan boekjes lezen op het strand, lunchen, terug om te douchen en wat te relaxen en daarna winkeltjes kijken en lekker eten. Zo fijn! En natuurlijk hadden we een dubbel gevoel als we mensen met kinderen zagen. Aan de ene kant mis je je eigen kind dan, maar zodra je ziet hoe mama en papa constant bezig zijn met het vermaken van de kleintjes en nog geen letter van hun meegebrachte boek kunnen lezen, besef je dat het ook wel even fijn is om alleen aan jezelf te hoeven denken. Oogjes dicht op het strandbed en ‘s avonds om 20.30 uur nog lekker uit eten. In het restaurant dat jij leuk vindt!

Ibiza zonder kinderen

Ibiza zonder kinderen: opgeladen terug

Er even tussenuit zonder kids is wat ons betreft een aanrader. Ook voor jou, je hebt het verdiend supermama. En het fijne is dat je daarna opgeladen thuis komt en super veel zin hebt om je kindje(s) te knuffelen. En uiteraard neem je cadeautjes mee. Al ben je zelf natuurlijk het leukste cadeautje voor je kind. Benieuwd naar onze Ibiza-tips? Check alle Ibiza hotspots hier.

Ga jij wel eens zonder kids op reis?

Ibiza zonder kinderen

Ibiza zonder kinderen

Praktische tips voor een trip naar Ibiza zonder kinderen

  • Wij zouden eerst in februari gaan, de prijs van een retoutje kwam toen op 75 Euro met Ryanair vanaf Eindhoven. Die reis hebben we moeten annuleren vanwege mijn beroerde zwangerschap. Nu zijn we in juni gegaan en betaalden we 113 Euro voor een retourtje.
  • Op mijn blog Your Future Postcard staan heel veel Ibiza-blogs. Check ze gerust en laat je inspireren, heb je vragen? Ik hoor je graag!

Over Chantal

Meer blogs van Chantal lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.