Met je eigen bakfiets ijs trakteren op het schoolplein. Door Heleen.

Door

Mijn kinderen zijn allebei in de winter jarig. Mijn man trouwens ook, zo jammer! Met verjaardagen zitten we dus altijd binnen en drinken we meestal warme choco met slagroom. Vorig jaar hadden we geluk op de verjaardag van onze zesjarige, het sneeuwde! We zijn met alle verjaardags visite naar buiten gegaan voor een sneeuwballen gevecht en alleen even binnen geweest voor de verjaardagstaart. Die was namelijk te mooi om niet aan te snijden. Mijn zoon Juliën is een groot dino fan dus hij hoefde niet lang na te denken toen ik hem vroeg wat voor een taart hij wilde: een taart met een velociraptor er op. Een wat? Een velociraptor, de lievelingsdinosaurus van mijn zoon.
Tot nu toe maakte ik de verjaardagstaarten van mijn kinderen zelf. Dat deed mijn moeder vroeger ook en ik hou zo van tradities! Maar dit jaar liet ik de klus over aan Monique van ijssalon Heinink want zij maakt echt de mooiste creaties.

ijs trakteren
 

Trakteren in de zomer: met IJS

Nog een reden waarom het zo jammer is dat mijn kinderen niet in de zomer jarig zijn: Ijs. Kinderen en ijs zijn een goede combi. Maar in de winter is een ijstraktatie toch net iets minder feestelijk. Dit jaar had Juliën een goede reden om in de zomer te trakteren, hij nam namelijk afscheid op school. Yes! Kan hij eindelijk op ijs trakteren met de ijsbakfiets van salon Heinink. Voor €45,- huur je een kinderbakfiets met daar in twee grote bakken ijs naar keuze, genoeg hoorntjes en een ijsschep. Wij gingen voor vanille smaak en aardbeien smaak. De aardbeien smaak was overigens gluten vrij, voor je weet maar nooit.

ijs trakteren
 

Wie het ijs schept is ‘De Held’

Aan het eind van de laatste schooldag mocht Juliën eerst een ere rondje over het schoolplein maken met de bakfiets en daarna heeft hij zelf ijsjes geschept voor zijn klasgenootjes. Hij maakte helemaal de blits, het was echt een groot succes! Er zat ruim genoeg ijs in de bakken, dus hij heeft later ook nog wat moeders op het schoolplein voorzien van een schepijsje. Hij heeft behoorlijk wat vrienden gemaakt die dag ;). Het ijs dat over was….hebben we lekker mee naar huis genomen en thuis in de vriezer gezet. Daar zijn nog heel wat toetjes van gemaakt deze zomer!

ijs trakteren
 

Ook voor je kinderfeest of tienerfeest

Wat misschien wel goed is om te weten, is dat je bij ijssalon Heinink niet alleen het lekkerste (echt!) schepijs van Enschede koopt, maar je kunt er ook een kinder- of tienerfeestje geven. Je hebt keuze uit een workshop ijs, cupcakes of taart maken. Verder kun je er belegde broodjes halen en verzorgen Tim en Monique ijsbuffetten, ijs op locatie en demonstraties. Het is echt de moeite waard om even op hun site te kijken voor de mogelijkheden!

“You can’t buy happiness, but you can buy icecream. And that’s kind of the same thing.”


Heleen woont in Enschede en trekt er graag op uit met haar zoon (6), dochter (1) en vriend. Heleen is één van de vaste gastbloggers op www.vettt.nl. Voor Heleen geldt “als niks zeker is, is alles mogelijk”. Dat is haar motto, haar houvast, haar inspiratie. En daarover blogt ze op het gelijknamige blog: Niks zeker alles mogelijk.

 

NIEUW: 15 september Workshop Verpakkingen Lezen.

Word je ook zo gek van al die termen, kreten en toevoegingen op de verpakking van je eten? Ook geen idee wat nou goed en slecht is? Zie je zo langzamerhand door de bomen het bos niet meer? Je bent zeker niet de enige…Op donderdag 15 september komt gezondheidscoach Candida van Good Food Happy Life een workshop geven over het lezen van verpakkingen, gericht op voeding voor kinderen. Speciaal voor Vettt Lezers. Meer info over de workshop verpakkingen lezen vind je hier: Workshop Verpakkingen lezen.

 

Workshop verpakkingen lezen

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.