Hoe werkt een Instagram Closet Sale? Zo deden wij het!

Het najaar staat weer voor de deur. Hoogste tijd om de zomerkleding te vervangen voor herfstitems. En zoals vele papa’s en mama’s vast wel hebben gemerkt moet er altijd weer nieuwe kleding bij omdat er veel niet meer past van afgelopen najaar. Want ja, die koters groeien als kool. Er kan ook altijd weer veel weg. Maar wat doe je daar eigenlijk mee? Ik koos er deze keer voor om spullen samen met de kinderen te verkopen middels een Instagram closet sale. In dit stukje kun je lezen hoe we hoe we dit deden, en hoe het voor de kinderen ook een leuke activiteit werd waar ze ook nog eens van hebben geleerd.

Instagram Closet Sale stap 1: kleding samen uitzoeken

Om te beginnen ga je samen met je kinderen na welke kleding (en soms ook speelgoed en boeken) er allemaal weg kan. Zo hebben ze er zelf ook een hand in. Loop na: wat past niet meer, of: waar speel je niet meer mee? Ik heb vooraf duidelijk de bedoeling aan ze uitgelegd. Als je wat verkoopt krijg je er centjes voor terug waar jij straks weer nieuwe spullen voor kunt kopen, of dat je voor iets kunt gaan sparen wat je heel tof vind. Ik heb ook een aantal dingen gratis laten ophalen. Dat vinden mensen altijd leuk, en daarbij leren de kindjes ook dat je dingen ook zomaar weg kan geven, als je er zelf te oud voor bent. Veel speelgoed kan vaak prima nog een ronde mee En daarbij ruimt het hier lekker op!

Instagram Closet Sale stap 2: setjes en foto’s maken

Na het uitzoeken van wat er allemaal weg kan maken we leuke setjes van de kleding. Zoek een leuke lichte plek op in huis waar de kleding goed tot z’n recht komt op de foto. Net als het speelgoed, zet het op een leuke uitnodigende manier op de foto. Zo ben je het snel kwijt. De gratis spullen zoals boekjes en speelgoed zet je handig per stuk in je storys op instagram. Degene die het eerst reageert mag het gratis komen ophalen aan huis. Ik verpakte het speelgoed in een plastic tasje, schreef de naam erop en zette het bij de voordeur. Kan niet missen voor de mensen die het komen ophalen.

Instagram Closet Sale stap 3: de verkoop kan beginnen!

De weg van de verkoop ging bij ons via instagram. Naast mijn bestaande account maakte ik een apart account aan. In ons geval gaf ik ons de naam; kastvanluxenloisa. De account bestaat nog steeds en ik voeg er steeds items aan toe.

Per artikel beschrijf je een kort stukje over het kledingstuk: Zoals de maat en gaf ik aan wat we er minimaal voor wilde hebben. Vanaf dat bedrag kunnen de mensen dan bieden. We werkten met kleine prijsjes zodat je de kleding mooi vlot kwijt raakt. De prijzen varieerden van € 2,50 tot maximaal € 4,00.

Maak gebruik van de juiste hashtags. Een tip die ik van iemand anders kreeg is dat het slim is om te werken met de juiste hashtags. Handige hashtags zijn bijvoorbeeld: #closetsale #kastjevan #kastjevaneenmeisje #kastjevaneenjongen #kastjevaneenbaby #preloved #tweedehands #prelovedsale#instagamhoekje.

Geef in de biografie van je Instagram een einddatum en tijd aan zodat geïnteresseerden weten wanneer het bieden stopt. Vanuit daar kun je makkelijk contact opnemen met de hoogste bieder en zo verdere afspraken maken over het ophalen en betalen.

En dan is het natuurlijk belangrijk dat mensen je weten te vinden. Deel jouw account op jouw persoonlijke Instagampagina, zowel in je stories als in een instagrampost. En vraag vriendinnen om jouw ‘verkoop’-account te delen!

Ik verpakte de gekochte kleding handig in een plastic tasje plus naam. Voor het ophalen hoef je dus niet altijd thuis te zijn of thuis te blijven. Op goed vertrouwen kan dit prima.

instagram closet sale
Boven zie je mijn biografie waarin ik meer uitleg over de InstaSale

Instagram Closet Sale stap 4: op pad met je verdiende centjes!

De betaling ging bij ons bij voorkeur met contant geld. Het kan natuurlijk ook via een tikkie, maar omdat ik de kinderen een beetje bewust wilde maken van het verkopen en het geld, wilden ik het geld graag contant. En dit vond iedereen prima!

Het geld spaarden ze samen op in een apart doosje. Samen tellen hoeveel erin zit is al een groot feest. Nadat alles verkocht was hebben we het geld verdeeld en mochten ze hier zelf iets mee gaan doen. Iets leuks kopen, in één keer uitgeven, verdelen of sparen tot je iets bij elkaar hebt zodat je het kunt kopen.

Loisa koos ervoor om allemaal kleine leuke hebbedingen te kopen, inclusief wat leuke shirtjes bij de Zara. Tijdens het betalen straalde ze van oor tot oor. Leuk om te zien dat ze dan extra trots zijn om iets te kopen van geld dat ze zelf hebben verdiend. Lux bewaarde z’n geld tot hij de bestuurbare auto kan kopen die hij graag wil.

In deze aanpak zitten dus veel leerzame puntjes. Delen, weggeven, verkopen en zelf weer iets nieuws kopen. Ik zou het zo weer doen! Het is dus helemaal niet zo moeilijk en veel werk dan je denkt. En opruimen voelt nou eenmaal heel erg lekker. Maryke schreef eerder al eens een blog over ontspullen en over hoe zij dat aanpakt.

Ga jij ook aan de slag met een Instagram Closet Sale? Ik hoop dat deze blog je verder heeft geholpen en heb je zelf nog tips laat dan gerust hieronder een berichtje achter!

Over Rianna

Meer blogs van Rianna lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.