Interview: Leonie Amsing van KOEvents

Door

Wie ben je? En wat voor bedrijf heb je?

Mijn naam is Leonie Amsing. Ik ben 36 jaar jong en moeder van twee prachtige kinderen. Ruim een jaar geleden ben ik gestart met Koevents. Dit staat voor professionele kinderopvang tijdens evenementen, uitvaarten en bruiloften.

Afgelopen jaar ben ik onder andere ook met de opvang bij de thuiswedstrijden van Heracles gestart. Erg leuk om te doen!

Koevents Almelo

Opvang tijdens thuiswedstrijden Heracles

 

Het meest verzorg ik toch de opvang tijdens uitvaarten en bruiloften. Daarnaast kun je me tegen zijn gekomen op bijvoorbeeld het historisch festival in Almelo. Hier hebben in twee dagen zo’n 2500 kinderen het kinderplein bezocht.

 

Koevents Almelo

Kinderopvang tijdens het Historisch Festival

 

Momenteel ben ik druk bezig om naast KOEvents een nieuw bedrijf te starten. Aquamarijn-opvang, dit is een buitenschoolse opvang en een gastouderbureau. Niet zomaar een bso of gastouderbureau maar 1 die zich richt op kinderen met een diagnose en specifieke opvang vraag. Deze kinderen zitten vaak op het speciaal onderwijs of in het speciaal basisonderwijs.
 

Hoe ben je erop gekomen om je eigen bedrijf te starten?

Ik was locatiemanager bij een hele grote landelijke kinderopvang organisatie. Ik miste het werken met de ouders en kinderen en zat steeds vaker alleen maar op kantoor. Mijn gezin begon steeds meer aandacht te vragen en uiteindelijk ben ik gestopt als manager.

Zelf hebben we twee kinderen met een diagnose en liep ik tegen opvang problemen aan. Wat ik wilde en zocht bestond niet, ik wil kleinschalige opvang, opvang die zich kan afstemmen aan de dynamiek in een groep(je) maar ook thuis rust kan creeeren. Ik wil een gastouder die bewust kiest voor deze doelgroep en passie en ervaring mee kan nemen, die voldoende gekwalificeert is. Vandaar het idee om Aquamarijn-opvang te starten. Streefdatum om te starten is 1 januari, ik nodig zowel ouders die opvang vragen/behoeftes hebben als professionals uit om contact op te nemen!

Met koevents wilde ik me vooral richten op kortdurende opvang, echt tijdelijk. Met name tijdens bruiloften en uitvaarten wil je zorg uit handen nemen. Tijdens uitvaarten maak ik samen met de kinderen bijvoorbeeld een mooie kaars voor de persoon die overleden is.

Op deze manier betrek je de kinderen toch bij een uitvaart en kun je als ouder(s) toch rustig afscheid nemen. Tijdens bruiloften doe je eigenlijk hetzelfde, ontzorgen. Samen met het bruidspaar bespreek ik de wensen en maken we samen met de kinderen een mooi aandenken, zoals bijvoorbeeld een mooi schilderij. Daarnaast heb ik een heel programma voor de kinderen, en kan dit naar wens worden aangepast.
 

Run je je bedrijf alleen of met anderen?

KOEvents run ik in mn eentje. Ik heb heel goed contact met de reguliere opvang en kan op die manier als het nodig is ook personeel inlenen. Daarnaast werk ik ook samen met andere zzp-ers. De bso run ik ook alleen, hier zoek ik nog enthousiaste pedagogisch medewerkers voor! Het gastouder bureau start ik samen met Buurtouders Nederland.

 

Hoe regel je dat? Je bedrijf, gezin, huishouden en sociale leven te combineren?

Ik werk vooral op de momenten dat de kinderen naar school zijn. Ik heb een geweldig vangnet waardoor ik toch flexibel kan zijn als het nodig is. Mijn man is in de weekenden lekker thuis dus ik kan dan gerust werken. Dat is fijn. Het huishouden gaat tussendoor en op zondag, eigenlijk niet op een vaste dag. De kinderen zijn nu 6 en 7 en vinden stofzuigen nog leuk, dat helpt! Daarnaast zorg ik voor de nodige ontspanning tussendoor door bijvoorbeeld te sporten of met vriendinnen af te spreken.

Koevents
 

Wat zou je andere moeders mee willen geven?

Dat we moeten stoppen met het nastreven van perfectie. Je kunt niet alles 100%, je zult bewust keuzes moeten maken en prioriteiten moeten stellen. Bij mij is het niet altijd netjes of opgeruimd in huis, dat is dan maar zo… Mijn gezin en mijn werk gaan absoluut voor!
 

Wat vind je het leukst aan je bedrijf?

Het ontzorgen, dat geld voor beide bedrijven. Daarnaast de afwisseling, het contact met ouders, kinderen en organisaties ontzettend leuk. Het is zo dankbaar om een uitvaart te mogen doen, zo leuk om een bruiloft te doen en met de bso en het gastouderbureau hoop ik heel erg veel ouders te helpen met de opvang van hun kids. Daar hoop ik echt een probleem op te lossen!
 

Hoe ziet je bedrijf er over 5 jaar uit?

Ik hoop groot, ik hoop dat mijn inschatting juist is en dat dit niet alleen in Twente een behoefte vervuld maar wellicht ook landelijk! Ambities en dromen moet je hebben :-)!
 

Wat is jouw favoriete plek in Twente?

Pfff…moeilijk hoor! Ik kom van oorsprong uit Groningen en woon nu een jaar of 9 in Almelo. Dat vind ik heerlijk, het gemak van de stad en het gevoel van een dorp. Onze straat is ontzettend gezellig en mijn huis is mede hierdoor ook echt mijn thuis. We zijn er dol op om de bossen in te gaan, met name richting Nijverdal/ Holten. Daar is het prachtig!
 

Meer weten?

Wil je meer weten over KOEvents en/of contact opnemen met Leonie? Neem een kijkje op de website: KOEvents.

 

Koevents Almelo

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.