Onbezorgd op vakantie met kattenoppas Cat Lucky (door Maryke)

Dibbe, onze poes, is ruim 12. Ouderdom komt met gebreken en dat geldt ook voor onze Dibbe. Met nog 1 tand, nierproblemen en een ietwat kreupel lijf ligt ze graag jaloersmakend relaxed op of onder onze veranda. Wanneer wij een weekendje weg gaan dan zet ik, afhankelijk van het weer binnen of buiten, wat brokjes en water neer en dan redt ze zich prima. Maar wij gingen afgelopen april/mei 4 weken op reis en dat haalt ze natuurlijk niet met een bakje brokjes! Dus schakelde ik Ferdie van kattenoppas Cat Lucky in en zo konden wij onbezorgd op vakantie.

In de beginjaren, toen Dibbe nog een Dibbes was, logeerde ze wel eens bij een vriendin. Ze bleef dan 2 weken klem onder de bank liggen, zo zielig! Bij een andere vriendin is ze zelfs weggelopen en zijn we haar 4 maand kwijt geweest. We hebben gefolderd, overal aangebeld en geroepen, dagen achter elkaar. Op een dag werden we gebeld, of de zwarte kat die in de tuin van een studentenhuis zat, van ons was. Ik was zo blij en dankbaar.

Dat nooit meer!

Dat dus nooit meer! Dibbe komt uit een asiel en daar heb ik haar ook 2 of 3 keer een paar weken naar toe gebracht. Ik had er een heel goed gevoel bij, mede omdat deze mensen dagelijks met dieren werken. Maar toch zitten de katten daar in een relatief kleine en volle ruimte en zat Dibbe voornamelijk angstig in haar hokje. Ook hebben er meerdere jaren, vooral in mijn studententijd, vriendinnen voor kattenoppas gespeeld. Ik woonde in de binnenstad van Enschede in mijn eigen appartement. En dat er ook voor Dibbe gezorgd moest worden, dat was bijzaak ;). Maar Dibbe vond het heerlijk, want ze kruipt met liefde bij iedereen op schoot.

kattenoppas cat lucky

Dibbe zit zo graag op schoot.

Kattenoppas aan huis, dé oplossing voor een onbezorgde vakantie

Dit jaar had ik voor onze vakantie enkele lijntjes uitgezet. Maar de meeste vriendinnen zijn ondertussen gesetteld en hebben een eigen huis. En liever wilde ik mijn familie en vrienden niet vragen 4 weken lang om de dag langs te komen. Waarschijnlijk hadden ze het met liefde gedaan, maar toen ik via internet een kattenoppas in Twente, namelijk Cat Lucky vond, was dit ook helemaal niet meer nodig.

Cat Lucky voor vertrek

Cat Lucky belooft een goede verzorging, aandacht en extra service. Zoals het aanschaffen van voer of kattengrind. De kat blijft gewoon thuis, in zijn/haar eigen vertrouwde omgeving. En héél fijn, elke kat krijgt de normale verzorging, precies zoals ze gewend zijn. Voor ons vertrek kwam Ferdie bij mij langs, we namen alles uitgebreid door. Hij wilde Dibbe, die natuurlijk even spoorloos was, graag zien. Wel zo handig, straks laat hij de verkeerde kat binnen. Ik heb laten zien waar alles staat en we hebben doorgesproken hoe ik Dibbe normaal gesproken verzorg. Ferdie legt alles vast in een checklist. Ik houd ervan als mensen dingen opschrijven en ik had er echt een goed gevoel bij. Ferdie is een dierenvriend, dat zie je, dat voel je. Toch laat je je hele hebben en houden achter bij iemand die je niet kent, vooral Bram had hier wel wat moeite mee. Maar ik ontving netjes een copy met persoonsgegevens en hierna was ook Bram helemaal om.

Toen er gevraagd werd het reismandje ook even klaar te leggen, moest ik wel even slikken. Stel dat er iets met Dibbe gebeurt… Maar ook in dat geval zorgt Cat Lucky ervoor dat een evt. bezoekje aan de dierenarts wordt geregeld. Superhandig, wanneer je kat binnen blijft, dat ook je woning netjes wordt verzorgd. Daarbij wordt de post verzameld en uit het zicht gelegd en de planten krijgen water. Fijn om te weten, voor de bezorgde moeders (en vaders). Cat Lucky komt langs in een onopvallende auto en door een uniek systeem van identificatie van sleutels zijn deze na verlies of diefstal niet naar een bepaald pand te herleiden. Aan alles is gedacht kun je wel zeggen.

Kattenoppas Cat Lucky

Wat een service van Cat Lucky!

Vlak voor vertrek bracht ik onze huissleutel langs en gingen wij 4 weken op pad. Wil je weten hoe wij onze reis, met een camper naar Portugal, hebben ervaren? Lees dan hier mijn persoonlijke blogs.

Cat Lucky onderweg

Tijdens onze reis stuurde ik af en toe een berichtje en bijna meteen kreeg ik antwoord. Dat het heel goed ging met Dibbe en ze altijd netjes aan kwam lopen en zich keurig gedroeg. Dat lucht toch op en zorgde ervoor dat ik onbezorgd kon genieten van mijn vakantie.

Kattenoppas Cat Lucky

Onbezorgd genieten op vakantie!

Cat Lucky bij thuiskomst

Toen we thuiskwamen vonden we onze sleutel, zoals afgesproken, netjes op de deurmat. De jongens renden naar buiten, waar Dibbe languit op de buitenbank lag te slapen. Ze bleef liggen en liet zich uitgebreid aaien. Ze begon meteen te spinnen en ik merkte dat ze het fijn vond dat we er waren. Vooral toen ze, zodra ik ‘s avonds op de bank ging zitten, mijn schoot niet meer verliet. Ze had ons ook gemist.

Ik wil Ferdie van Cat Lucky enorm bedanken voor zijn goede zorgen. Door de gebreken van Dibbe hebben wij ons onderweg wel eens zorgen gemaakt, maar na een positief berichtje voelde het meteen weer goed.

Nu kan het natuurlijk zijn dat je je huis niet verlaat voor een vakantie, maar omdat er andere omstandigheden zijn. Zoals een ziekenhuisbezoek of andere ongeplande dingen. Ook dan staat kattenoppas Cat Lucky voor je klaar. Mocht je langer dan verwacht van huis zijn, dan is ook dat geen probleem. Cat Lucky verzorgt uw kat in Enschede, maar ook daarbuiten (tot 30 km, evt. ook in Duitsland).

Op de website CatLucky.nl vind je nog veel meer informatie.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.