Ik kreeg make-up advies: met mijn make-up stash naar de expert!

Ik ben zo iemand die wel eens make-up koopt. Ik zie het meer als iets noodzakelijks, dan dat ik er echt plezier aan beleef. Als ik wat nieuws wil kopen is mijn grootste probleem, dat ik voor al die producten sta en van ellende niet meer weet wat wat is. Tientallen verschillende mascara’s, de één curly, de andere waterproof de andere belooft je wimpers extra lang te maken. De moed zakt mij er altijd van in de schoenen…uiteindelijk sta ik 10 minuten naar al die verschillende mascara’s te staren en kies ik lichtelijk gefrustreerd maar snel die met de leukste verpakking. Wat make-up advies was voor mij geen overbodige luxe.

Een tijdje geleden ‘ontdekte’ ik Emmy uit Hengelo. Eigenlijk via een omweg, ze organiseert namelijk ook kinderfeestjes (Prinsessenparty.nl). Toen ik op zoek was naar Twentse Instagrammers kwam ik  ineens Emmy weer tegen. Ze blijkt een beauty Instagram account te hebben met meer dan 10.000(!) volgers. Daarnaast blogt ze voor Cynthia.nl, wat voorheen Misslipgloss.nl was. Eén van de grootste beautyblogs van Nederland. Ik zag dat ze dit jaar een beauty salon heeft geopend, en wel in Twente: StudioMint in Hengelo. Ik keek op haar site en zag daar precies dat, wat me perfect voor mij leek:

Make-up One on One advies

Op haar website omschrijft ze het als: “Iedere vrouw heeft vaak veel make-up liggen waar ze niet veel mee doet of waarvan ze niet precies weet hoe ze deze het beste kan gebruiken. Samen nemen we je eigen make-upvoorraad door. Wat kun je waarmee doen? Wat staat jou perfect? Welke kleuren moet je zoeken en welke juist links laten liggen? En heel belangrijk: Hoe breng je het aan? Je krijgt antwoord op al deze vragen en gaan gelijk aan de slag met je eigen dagelijkse make-up of misschien juist feest make-up. Uiteraard krijg je ook altijd advies over aanvullende producten, en als je niet veel hebt is er bij Studio Mint genoeg aanwezig om mee te oefenen. Je gaat altijd met mooi aangebrachte make-up naar huis. Deze afspraak is goed te combineren met wenkbrauwstyling, epileren en/of verven van de wenkbrauwen.”

De mascara die ik gebruik is inmiddels ingedroogd, sommige make-up die ik heb en zelfs nog wel eens gebruik is bijna bejaard. Ik weet niet zo goed hoe ik het moet gebruiken, wat eerst, welke kleuren staan mij, dit was wat ik onbewust nodig had. Make-up advies gewoon bij haar in de salon, lekker persoonlijk! Ik bedacht me geen moment en stuurde een mailtje…

Voor Make-up advies naar Hengelo

We maakten een afspraak, en ik kreeg de opdracht om mijn make-up stash mee te nemen. Ahum, mijn Make-up stash..ik heb nog even getwijfeld of ik alles mee ging nemen. Sommige dingen zijn echt om me voor te schamen. Zit al meer dan 10 jaar in mijn make-up tas of veels te oude, klonterige mascara. Ik zette me eroverheen en reed naar Hengelo. Net achter de woning van haar vader aan de rand van centrum van Hengelo bevind zich Studio Mint.

En daar is Emmy. Als je haar en haar mooie studio ziet, dan vertrouw je erop dat het goedkomt. Tot in de puntjes verzorgd, mooi opgemaakt uiteraard en de kleine studio is heel gezellig ingericht. We drinken koffie, kletsen wat en we gaan mijn make-up voorraad door. Ze legt uit wat ze allemaal doet en hoe we aan het werk gaan. Ja ‘we’ want ik mag zelf ook aan de slag, zij doet het voor, ik doe het na. Fingers crossed.

Make-up advies

Emmy vertelt me wat ze allemaal doet en leuk vindt. Ze heeft Small Business gestudeerd aan het Saxion in Enschede. Haar passie voor make-up ontstond toen ze zelf huidproblemen kreeg. Ze ging op zoek naar manieren om dit onder controle te krijgen en om haar huidprobleem te ‘verbloemen’. Haar passie voor make-up en haar interesse in schrijven heeft haar bij Cynthia Schultz gebracht (eigenaresse van toen nog Misslipgloss.nl en inmiddels Cynthia.nl). Inmiddels schrijft Emmy wekelijks beauty-gerelateerde artikelen voor Cynthia.nl. Daarnaast werkt ze bij Coffee-star in Hengelo en is ze mede-oprichtster van Prinsessenparty.nl. Best veel he? En dan kwam begin dit jaar ook nog een droom uit, na een hele verbouwing opent ze Studio Mint. Een Studio waar ze haar passie voor het ondernemen en beauty samen kan brengen.

 

Aan de slag

Met alleen kletsen kom je er niet, dus tijd voor actie. De inhoud van mijn make-up tas gaat op tafel en we lopen alles na. Emmy is eerlijk. De mousse die ik gebruik mag weg, het maakt je huid er niet mooier op. Bij de foundation heeft ze twijfels over de kleur, na een test mag deze blijven. Zo gaan we alles na. Veel mag weg, een paar dingen mag ik houden.

Make-up advies

Emmy  maakt mij op en legt uit welke producten ze gebruikt en waarom. Ik verwacht dat ze als beauty-expert met hele dure producten werkt, maar dat is helemaal niet het geval. Emmy doet de ene kant van mijn gezicht, daarna mag ik de andere kant doen. We beginnen met de foundation.

Make-up advies

Daarna gaan we over op een contour pallet, een wat?! Ik had hier dus nog nooit van gehoord, ik dacht altijd een beetje mousse (die afgekeurde :-)) een beetje foundation, wat consealer, dan wat blush erover en klaar. Maar er bestaat dus ook een contour pallet, ze laat me zien wat het met je gezicht doet. En je kunt dus zoveel contouren aanbrengen als je wilt. Oef, er gaat een wereld voor me open. Omdat ze me alles laat zien gaan we aardig los met dit pallet. Eerlijk? Voor een avondje stappen okay, maar voor daarbuiten laat ik hem denk ik voorlopig in mijn toilettas zitten. Er komt heel wat op mijn gezicht, foundation, contour, oogschaduw, consealer, blush, lipstick, wenkbrauw poeder, mascara, oogpotlood en eyeliner. En ondertussen maakt Emmy notities.

Make-up advies

En ik leer veel, ik ‘smeerde’ altijd maar wat. Natuurlijk is dat ook prima, maar ik had dus behoefte aan wat meer uitleg en tips. Die heb ik gekregen! Een paar dagen na mijn bezoekje kreeg ik van Emmy een mailtje met een shoplist. Ze schreef er precies bij wat waarvoor handig is en wat je waarvoor gebruikt, inclusief linkjes naar waar ik het op de site kan vinden. Helemaal top! Ik heb de mail er al een paar keer bijgehaald :-). Het meeste van de shoplist is te bestellen bij één van haar favoriete webshops voor beauty-producten, Boozyshop. Had ik uiteraard ook nog nooit van gehoord. Een aantal producten kon ik prima van Catrice (dat goedkope merk!) bij Het Kruidvat kopen.

Ik had een leuke avond, kreeg eerlijk advies en ontzettend veel tips ‘n tricks. Ik gaf 80 Euro uit bij Boozyshop en 30 Euro bij Douglas voor een wenkbrauw product, een tientje bij het Kruidvat (lipstick en mascara). Best veel geld, maar ik heb nu wel allemaal producten waar ik wat mee kan. Ik denk trouwens wel dat ik nog wat moet oefenen…

Make-up advies

Hoe ik eruit zag?

Daar zijn jullie vast benieuwd naar, of niet? Omdat we alles hebben geoefend en geprobeerd zat er best een laagje op mijn gezicht. De afspraak was ‘s avonds dus toen ik thuis kwam kon ik gelijk alles er weer af halen. Ik heb nog nooit zoveel make-up aan mijn wattenschijfjes gehad! Als ik Emmy weer spreek vraag ik ook even naar goede reinigingsproducten, die vraag kwam namelijk gelijk in mij naar boven toen ik thuis kwam en naar bed wilde gaan. Mocht een van jullie hier tips voor hebben dan hoor ik het ook graag!

Make-up advies

Vettt mag korting weggeven aan jullie op Make-up advies!

Lijkt jou dit ook zo fijn? Maak dan een afspraak met Emmy, haar contactgegevens vind je op haar website. Als je aangeeft dat je via Vettt komt dan krijg je 10% korting op een individuele make-up advies workshop. Je kunt naast deze uitgebreide variant ook kiezen voor de Party-Eye workshop of de Flawless base workshop.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
5 Comments
 • Emmy Bovenhorst
  juni 26, 2017

  Super leuk artikel!

 • Rachelle
  juni 27, 2017

  Leuk artikel! Emmy maakt ook altijd zulke mooie (oog)looks. 🙂
  Ik gebruik zelf (oa) Micellair water van Garnier, die heb je in verschillende varianten, gevoelige huid, waterproof make up etc.

  • Vettt.nl
   juni 27, 2017

   Toevallig tipte Emmy mij die ook al, Thanks!!

 • Wendy (B)
  juli 9, 2017

  Zo one on one make-up advies zou ik graag willen doen.
  Alleen jammer dat ik zo ver woon 🙁

 • sandian
  juli 15, 2017

  ik gebruik micellair water van Garnier (gevoelige huid) om het meeste van de make-up te verwijderen en daarna Utrabland en Eau roma water van Lush. Als ik geen make-up draag gebruik ik enkel de laatste twee om mijn gezicht elke avond te reinigen.