Kinderfeestje in Nijverdal bij de Wilgenweard: actie en avontuur!

Fedde is in november 9 jaar geworden en nu was het dan eindelijk tijd voor zijn kinderfeestje. Hij heeft voor zijn feestje zowel jongens als meiden uitgenodigd, het is dan best even puzzelen wat de kinderen allemaal leuk vinden aan activiteiten. Ik ben zelf altijd wel in voor een ander kinderfeestje dan het standaard binnenspeeltuin feestje (no offence, want de kinderen zelf vinden dat vaak wel heel leuk). Zo zijn wij met het kinderfeestje van onze middelste zoon Abe (6) bij Reptiles Twente geweest en het vorige kinderfeestje van Fedde hebben wij gevierd bij De Kookzolder. Voor dit kinderfeestje kiezen we voor het Helden feestje van de Wilgenweard, een kinderfeestje Nijverdal. Extra leuk dat wij voor Vettt dit feestje mochten testen, lezen jullie mee wat wij er van vonden? 

Op naar Nijverdaal voor het kinderfeestje bij De Wilgenweard!

Op zaterdagochtend om 10 uur verzamelden alle kinderen zich bij ons thuis. Vanuit ons huis in Enschede is het een half uurtje rijden naar Nijverdal. Fedde heeft 8 kinderen uitgenodigd voor zijn feestje en zo reden wij met 2 auto’s richting de Wilgenweard in Nijverdal. In de auto was het natuurlijk al een gezellige boel, maar na een half uurtje in de auto zijn de kinderen er ook wel weer klaar mee en ontploffen ze zowat van de feestspanning.

De Wilgenweard is een opvallend houten gebouw en rondom de locatie is het heel sfeervol met o.a. een grote overdekte binnenplaats met lichtjes en gezellige zitjes, het is prachtig gelegen aan de rand van de bossen en de heuvels van de Sallandse Heuvelrug en aan het water. Binnen in het grand café staat een grote tafel klaar met een versierde stoel voor de jarige. De kinderen krijgen ranja en er is tijd om de cadeautjes aan de jarige te geven.

Het programma van het “De Wilgenweard Helden” feestje ziet er als volgt uit:
10:30-11:00: Ontvangst met ranja
11:00-12:00: Klimwand
12:00-12:30: Speleologie
12:30-13:00/13:15: Patat, snack en fris

Yes eindelijk de klimwand op, maar wel eerst even goed luisteren naar de instructies!

De kinderen worden door de instructeur opgehaald voor de uitleg bij de indoor klimwand. De kinderen zijn inmiddels al dol van enthousiasme en vliegen de trap af richting de klimwand. Binnen 3 seconden hangen er al een paar halverwege de klimwand, help! Na een kleine reprimande luisteren ze gelukkig aandachtig naar de kliminstructies, krijgen ze hun tuigjes om en worden ze in groepjes verdeeld. 

Sommigen kinderen klimmen zo naar boven en anderen hebben wat instructies nodig om omhoog te komen. Ze leren hoe ze elkaar kunnen zekeren en weer kunnen laten afdalen, dit is toch best nog wel even ingewikkeld (vond ik zelf ook). Er is bij elke klimmer één hoofdzekeraar en een reserve zekeraar, die het touw vasthoud mocht er iets bij het zekeren niet goed gaan. Wat heel onwaarschijnlijk is omdat het materiaal zeer veilig is in verhouding met het gewicht van de kinderen. Na wat oefenen gaat het super goed en kregen ze er allemaal vertrouwen in. Er wordt op het laatste nog even een klim wedstrijdjes gedaan wie het snelste en het hoogste kan klimmen. Super leuk!

De klimwand is onlangs vervangen in een iets lagere wand van 6,5 meter hoog. Deze is 10 meter hoog.

Door naar Speleologie: de ondergrondste tunnel

Na ongeveer 1 uur klimmen is het tijd voor de volgende activiteit: speleologie. Dit vindt buiten plaats. Bij de Wilgenweard is buiten op het terrein een ondergronds gangenstelsel gemaakt onder de grond waarbij het de bedoeling is dat je zo snel mogelijk de uitgang vindt.

De kinderen krijgen een helm, kniebeschermers om en een setje handschoenen aan om zo het donkere gangenstelsel te trotseren. Oh, en een zaklamp die ze ook nodig gaan hebben want het is er donker. Superspannend!

De ingang is een soort mijnschacht, een paar kinderen vinden het wel wat spannend om te beginnen. De groep is opgesplitst in twee groepen, de eerste groep duikt zo de tunnel in en de “twijfelaars” hadden wat meer overtuiging nodig. Na enige twijfel gaan ook de “twijfelaars” de tunnel in, met de ondersteuning van een zaklamp.

De activiteit speleologie kan behoorlijk spannend zijn, dat maakt het extra knap dat alle kinderen erdoor heen gingen! Vind een kind het toch te spannend dan kan een begeleider van d Wilgenweard altijd een licht aan doen!

Van al die inspanning hadden ze inmiddels wel flinke trek gekregen. Gelukkig staat er in het grand Café al een bordje met frietjes en een snack klaar. Na heerlijk gegeten te hebben gaan wij weer huiswaarts, met rooie wangen en een voldaan gevoel van een super leuk en actief feestje!

Een tof actief feestje!

De Wilgenweard is echt een mooie locatie met veel mogelijkheden voor een feestje/ recreatie. Zo heeft Maryke Mondriaan eerdere al een blog geschreven over de escaperoom “ Beat the Matrix” en Karen Krukkert heeft een zomerse blog over suppen bij de Wilgenweard geschreven.

Voor een actieve groep met kinderen zoals de onze, was het feestje qua inspanning echt perfect. Het klimmen was voor allemaal de eerste keer en ze vonden het super tof. De instructeur legt alles goed en duidelijk uit en begeleidde de kinderen op een enthousiaste manier. Over de activiteit speleologie (het gangenstelsel) waren de meningen van de kinderen verdeeld, sommigen vonden het machtig mooi en voor anderen was dit behoorlijk spannend. Wat ik mij goed kan voorstellen. Het is een uitdagend feestje alle kinderen waren supertrots dat ze de wand beklommen hebben en het gangenstelsel getrotseerd hebben, Echte helden van de dag! 

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden en kosten voor dit kinderfeestje in Nijverdal, neem dan een kijkje op deze pagina: Heldenfeestje De Wilgenweard.

De Wilgenweard in Nijverdal is dé plek voor allerlei actieve uitjes. Er zijn Escape-rooms, je kunt er kano-varen, mountainbiken en nog veel meer. Het is dé plek voor actieve uitjes met je gezin of met grotere groepen. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op de website van De Wilgenweard.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met De Wilgenweard.

Over Ichelle

Meer blogs van Ichelle lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.