Kindervoorstellingen in de kerstvakantie!

De kerstvakantie staat alweer voor de deur, ik probeer dan altijd een voorstelling te bezoeken. Zowel met Pippa als met Coco, en dat gaat deze kerstvakantie zeker weer lukken want er staat heel veel leuks op de kalender, hieronder de leukste kindervoorstellingen in de kerstvakantie bij het Wilminktheater, De Kleine Willem en het Muziekcentrum in Enschede voor jou uitgelicht. De voorstelling Picollino is zelfs al geschikt voor baby’s van 6 maanden! 

Kindervoorstellingen in de kerstvakantie

Een overzicht van de kindervoorstellingen in de kerstvakantie vind je hieronder. En aan het einde van deze blog vind je nog een gouden cadeau-tip :-).


Donderdag 3 januari: Another kind of blue (vanaf 10 jaar)

Deze voorstelling is een combinatie tussen dans en de nieuwste technologische snufjes! Klinkt dat niet onwijs cool? Flirt With Reality neemt je mee in een reis met moderne dans, techniek, emoties, virtual reality en drones. Zo’n combinatie is ongezien en een geweldige ervaring voor het hele gezin. Een goede tip voor de kerstvakantie dus! Kom kijken op donderdag 3 januari om 20.00 in het Wilminktheater.

Kindervoorstellingen in de kerstvakantie


Vrijdag 4 januari: MEIS! (vanaf 6 jaar)

Ik denk dat mijn 7-jarige dochter deze voorstelling in De Kleine Willem te gek gaat vinden. Het gaat over de kleine Meis, ze loopt in haar eentje door het bos, totdat er iets geks gebeurt. Ze staat plots oog in oog met een muis op een rood racefietsje. Hij verklapt een groot geheim: alle dieren kunnen praten!
MEIS! Is een spannend en humoristisch sprookje over een dapper meisje dat zichzelf moet redden. Mis deze geweldige kerstvakantievoorstelling niet. MEIS! is op 4 januari te zien in De Kleine Willem in Enschede.

Kindervoorstellingen in de kerstvakantie

Beeld: Kleis Kemperman


Zondag 6 januari: Piccolino (baby’s vanaf 6 maand en peuters t/m 3 jaar)
Hoe leuk, een concert voor kinderen van 6 maand t/m 3 jaar. Er zijn niet veel voorstellingen die al voor kinderen vanaf 6 maanden geschikt zijn. De voorstelling gaat over een rupsje van klei, het rupsje kruipt uit een paddenstoel en gaat direct op avontuur. Onderweg komt hij het ene na het andere kinderliedje tegen, in allerlei talen: Spaans, Italiaans, Engels en Nederlands. Een bijzonder mooie kindervoorstelling op zondag 6 januari in De Kleine Willem in Enschede.

kindervoorstellingen in de kerstvakantie


Zondag 6 januari: Kikker en de vallende ster (vanaf 4 jaar)
Iedereen heeft weleens gehoord van Kikker! Deze kerstvakantie is Kikker live te bewonderen in het Wilminktheater. Kikker en zijn vriendjes zien een vallende ster. Alle vriendjes van kikker doen een wens, maar deze komen niet zomaar uit! Kom naar het theater om kikker te helpen met het vervullen van alle wensen! De kindervoorstelling Kikker en de vallende ster is op zondag 6 januari te zien in het Wilminktheater in Enschede.

Nog meer mooie voorstellingen

Er staan de komende periode heel veel mooie voorstellingen op de agenda bij het Wilminktheater. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen, via deze link vind je een overzicht van de jeugd en familie voorstellingen. Er zijn grote voorstellingen zoals Woezel & Pip maar vergeet ook vooral de kleinere voorstellingen  niet zoals de peuter- en kleutervoorstellingen Moes of de familievoorstellingen Hallo Familie. Het bekende kinderboek ‘De Waanzinnige boomhut met 13 verdiepingen‘ komt in februari ook naar Enschede met een voorstelling.

Ik vind het zelf ook heel leuk om kaartjes voor een voorstelling cadeau te geven aan een oma of opa. Leuk voor onder de kerstboom of voor een verjaardag!

Kindervoorstellingen in de kerstvakantie

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met het Wilminktheater.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.