4 tips voor heerlijke me-time momenten.

Tijd voor jezelf, me-time momenten of hoe je het ook wilt noemen. Het is niets doen dat moet. En alles doen waar je zin in hebt. Even geen werk, sociale verplichtingen, geen huishoudelijke taken of ranja inschenken en de vloer schrobben tijdens de speeldate van je kind. Opladen die batterij! Ik hoor jullie ouders al denken: WANNEER DAN?! Herkenbaar hoor, ik heb er ook last van. Jezelf wegcijferen omdat er nog van alles op je to-do lijstje staat. Maar ik vertel het je vanuit mijn eigen ervaring; zet me-time op dat lijstje. Want je hebt het nodig en het mag !

We vroegen in onze Vettt Instagram stories of jij genoeg tijd voor jezelf inplant.

77% zegt nee!

Dus plan die tijd voor jezelf nu in. Neem een ochtend of middag vrij en blok deze in je agenda, zet je wandelschoenen of schaatsen klaar en reserveer dat hotel. Anders komt het er echt niet van. Geen idee wat je met deze me-time aan moet? Hierbij mijn 4 tips voor heerlijke me-time momenten.

#1 De sauna

Een van mijn favoriete me-time momenten om bij te komen van alle drukte. Een dag, middag of avond naar de sauna. Alleen, met een vriendin of met mijn partner. Ik begin altijd in het Turks stoombad, gevolgd door een frisse douche en een rondje zwemmen. Dan een traditionele Aufguss en hierna natuurlijk uitgebreid relaxen met lekker eten en een magazine. Wil je niet in je nakie? Veel sauna’s hebben ook badkledingdagen, dus laat je hierdoor zeker niet tegenhouden.

Ik ga zelf graag naar Saré in Oldenzaal of naar Bussloo in Voorst (bij Deventer). En ik ontdekte pas de Spaboerderij in Nutter, bij Ootmarsum. Geen ‘gewone’ sauna, maar een kleinschalige wellness met natuurlijke behandelingen en persoonlijke aandacht. Vriendinnetje en ik boekten een nachtje in de Boerderijkamer. We begonnen ons me-time uitje met een ochtendje shoppen en lunchen met wijntje in Ootmarsum. We maakten aan het einde van de middag een wandeling in het Springendal, op loopafstand van de Spaboerderij. En de volgende morgen kregen we ontbijt op bed met uitzicht over de weilanden. Vervolgens schuifelden wij vanuit onze kamer in onze badjas zo de spa binnen. In dit uitje kwamen dus bijna alle onderstaande punten aan bod, prima combi dus!

#2 Een dagje shoppen

Shoppen doen we bijna allemaal online, want wanneer heb je nog tijd om naar de winkel te gaan? Maar hoe fijn is het om tijd vrij te maken en wel die leuke stad of dat pittoreske dorpje in te gaan? En ga dan geen onderbroeken of voetbalschoenen voor je kind halen, maar slenter rond en duik dat ene kleine winkeltje in. Neem de tijd om uitgebreid te lunchen of dineren (met een wijntje) en kijk eens omhoog naar de gevels van de oude huizen in de winkelstraten.

me-time shoppen Amsterdam
Vriendinnetje (en mede mama) Debbie en ik gingen afgelopen zomer een dagje shoppen in Amsterdam. Heerlijk was dit!

#3 Wandelen of hardlopen

Ik houd van wandelen, alleen, met een vriendin en zelfs samen met mijn kinderen. Wanneer ik niet zo lekker in mijn vel zit of mijn hoofd ontploft van de to-dootjes ga ik een rondje hardlopen of maak ik een wandeling door het bos. Twente heeft ongelooflijk veel mooie natuur en heel veel lekkere plekjes om na een fikse winterwandeling op te warmen met een heerlijke lunch. In deze blog vind je inspiratie in en om Twente.

me-time wandelen
Of je nu een wandeling maakt of een rondje gaat hardlopen, de natuur doet wonderen voor een vol hoofd.

#4 Laat je verwennen

Wanneer ben jij voor het laatst naar de kapper geweest, heb je je laten masseren of heb je je nagels laten doen? Wanneer heb je voor het laatst een gezichtsmasker gehad of ben je uitgebreid in bad geweest? Of je het nou laat doen of zelf doet, jezelf verwennen schiet er vaak bij in. Bij MiMomento in Almelo kun jij jezelf heerlijk laten verwennen. Denk aan een bindweefselmassage, een knipbeurt, hairextensions, een facial, wimperextensions of een spraytan. En helemaal fijn; een combinatie van haar en gezicht, allemaal in één afspraak.

Me-time momenten bij MiMomento
MiMomento in Almelo is de plek om heerlijk te ontspannen. Even niets en iemand die iets van je wil…

Ik onderging eind november een Image facial van 60 minuten en deze behandeling kan ik je echt aanbevelen. Lees in mijn blog waarom. 60 Minuten pure ontspanning begon met een huidanalyse. Zo weten ze precies waaraan gewerkt moet worden. Hierna worden er passende producten bijgezocht die ook nog eens lekker ruiken. Ik ging na een uur helemaal ontspannen en opgefrist de deur uit. Boek nu alvast voor januari op www.MiMomento.nl. Want januari is dé tijd om bij te komen van de drukke feestdagen.

Me-time tips van Vettt lezers

Jullie gaven in de Instagram stories ook tips voor de invulling van een moment, dag of weekend voor jezelf. Zo noemden jullie een weekendje weg, uitgebreid koken of bakken, ontspullen, meubels opknappen, paardrijden (ik deed dit bij Stal Denink, waar je ook pony Sas huurt), haken, tekenen en schaatsen. Heb jij nog andere ideeën, deel ze. Wie weet inspireer jij iemand om vaker me-time momenten in te plannen. Ik hoop het! Wil je meer lezen over me-time? Diane schreef er ook een blog over.

me-time momenten paardrijden
Ik heb 25 jaar paardgereden, maar het was al weer een tijd geleden dat ik op de rug van een paard zat. Bij Stal Denink hebben ze super lieve paarden en rijd je een rondje Springendal.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.