Moeder-dochter uitje bij SweetyCake. Door Laura

Door

Op avontuur voor Vettt!

Joehooeeeee vorige week zaterdag mocht ik weer op pad voor Vettt!! Zaterdagochtend om 10.00 zaten Puk en ik in de auto, onderweg naar Hengelo, naar SweetyCake om aan een workshop voor ouder en kind mee te doen.

 

Sweetycake

Op weg naar Hengelo!

 

Van te voren had ik Puk een beetje verteld wat we gingen doen en ik had haar gevraagd wat haar leuk leek om te maken. Ik merkte dat ze dit lastig vond, ze kon zich geen goede voorstelling maken van hetgeen we gingen doen. Hierdoor vroeg ik me wel af of ze misschien niet iets te jong was voor deze workshop, maar dit bleek geheel niet het geval te zijn.

 

Moeders- en dochter verzameld

Eenmaal aangekomen in Hengelo mochten we aan een grote tafel gaan zitten die in het midden van de winkel van SweetyCake stond met, in dit geval allemaal moeders met dochters. We kregen koffie, thee of ranja , met een stukje taart (natuurlijk!!). Vervolgens ging Vivian ons uitleggen wat de bedoeling was en wat we mochten gaan doen. De boltaartjes die we gingen versieren waren al klaar en ook de boter crème was al gemaakt. Vivian legde rustig, maar duidelijk uit hoe er gesneden moest worden en wat alle andere vervolgstappen waren. Vervolgens mochten we al snel zelf aan de slag.

Sweetycake

Iedereen druk aan de slag in de winkel van SweetyCake

 

Aan de slag

Met de taart en alle materialen voor zich, wist Puk heel snel te bedenken wat ze wilde gaan maken. Het werd roze, met hartjes, Nijntjes en gezichtjes. Ik had zelf iets meer moeite met het bedenken wat ik wilde maken, maar eigenlijk rekende ik erop dat ik mijn taartje niet eens kon afmaken, omdat ik Puk de hele tijd zou moeten helpen. Ook dit was niet het geval, alleen het begin was even lastig met het snijden en besmeren van het boltaartje en vervolgens het platmaken van de fondant en dit over het taartje te leggen. De rest kon Puk prima zelf, het leek een soort kleien vond Puk!

Sweetycake

Uiterste concentratie bij de 4-jarige

De anderhalf uur vloog voorbij, maar het lukte Puk en mezelf om de taartjes helemaal klaar te hebben binnen de tijd. Daarbij liep het sowieso een beetje uit, maar daar werd totaal niet moeilijk over gedaan. Toen we klaar waren hebben Puk en ik even de andere taartjes bekeken en iedereen had echt hele mooie dingen gemaakt. Daarna heeft Puk de winkel even bekeken en mocht ze nog een setje uitstekers voor koekjes uitzoeken en heb ik er direct maar meel voor koekjes bij gekocht. Puk wilde dit direct thuis gaan doen, ze had de smaak te pakken, maar daar was het deze dag echt te warm voor. Dat hebben we dus over geslagen.

Sweetycake

Ons resultaat!

 

Zo fijn; geen troep in je eigen keuken!

Puk en ik vonden de workshop hartstikke leuk! Het was fijn om samen iets met Puk te doen, in een andere omgeving, met iets wat ik zelf thuis niet zo gauw met haar zou doen. Het fijne was dat de taartjes en alle andere zaken al klaar waren, wanneer ik dit thuis eerst zou moeten maken was ik het waarschijnlijk al zat na het bakken van de taartjes en al helemaal na het maken van de botercrème, daarbij toegegeven dat ik geen bakwonder ben.

Zoals Vivian zelf aangeeft is het geschikt voor kinderen die thuis ook anderhalf uur kunnen knutselen, tekenen, kleien of een andere manier hun aandacht kunnen richten op 1 ding. Anderhalf uur was ook lang genoeg om de taart af te krijgen en om de aandacht vast te houden.

Trotse Puk!

En het allermooiste was dat we de dag voor Moederdag dus twee prachtige, zelf versierde taartjes meekregen. Eenmaal weer thuis gekomen heeft Puk iedereen de twee taartjes laten zien en de volgende dag kon ze niet wachten om ze aan te snijden. Wat ik daarbij nog wel opvallend vond was dat ze tijdens de workshop druk aan het kleien was met de fondant, waar ze echt gek op is, maar hier niets van at. Zondag toen ze een stukje taart kreeg en door had dat er fondant op zat, had ze denk ik spijt dat ze dit zaterdags niet wist!

SweetyCake

Tijdens deze workshop waren toevallig allemaal moeder-dochters, maar dat is geen vereiste hoor :-). Iedereen is welkom! Ik heb de workshop zelf ooit cadeau gegeven aan ons jarige nichtje, zodat ze met haar moeder kon gaan. SweetyCake is een bedrijf in alles dat met bakken te maken heeft, ze zitten in Hengelo. Eerder vond je ook een vestiging in Enschede maar die is er helaas niet meer. Bij SweetyCake kun je terecht voor allerlei leuke workshops maar je kunt hier ook terecht voor alle materialen en ingrediënten voor het bakken en decoreren van taart, koekjes, cupcakes, cakepops en meer. Kijk voor meer informatie op de website: SweetyCake.


Laura woont met haar gezin in Enschede. Ze is moeder van (bonus)zoon uit 2002 en een dochter uit 2011. Doordeweeks is ze docent Nederlands op een middelbare school in Almelo en woont ze in Enschede. Laura trekt er graag op uit en ze is eigenlijk altijd wel ‘iets’ aan het doen. Laura heeft een kleine voorliefde voor het spotten, shoppen (of maken) van supertoffe kinderkleding voor haar dochter Puk. Op haar persoonlijke blog Lauvrou neemt ze je mee in haar leven.

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.