Tips met kids in Twente: de top 5 voor mei

Door

Heb je je agenda weer bij de hand? Het wordt weer een mooi maandje voor de fans van het doen van leuke dingen met kinderen in Twente. Ik heb de leukste 5 tips met kids in Twente voor je verzameld.

 

Zondag 3 Mei: Local Sunday Market (Enschede)

Op zondag 3 mei kun je je hart weer ophalen bij de Local Sunday Market in Enschede. De markt is altijd al superleuk, maar per editie wordt het ook nog eens steeds leuker. Op de Local Sunday Market vind je allerlei toffe webshops en creatievelingen die hun spullen aan de man brengen. Heerlijk rondstruinen en lekker rondhangen. Bij deze editie zal Tantekeetijd ook aanwezig zijn voor wat fijne creatieve kids entertainment. De kleintjes kunnen dus gezellig mee!

Wanneer:  Zondag 3 mei, 12.00-17.00
Waar:         Performance Factory (Oude Polaroid Fabriek), Enschede
Kosten:      Entree 2 Euro, kinderen gratis
Meer info: Local Sunday Market Facebook page

Local Sunday Market

Local Sunday Market

 

Dinsdag 5 mei: Vettt Bengelfestijn op Bevrijdingsdag Enschede

Een beetje reclame voor mezelf, haha! Maar ik vind het zo spannend en ik heb er zoveel zin in. En natuurlijk zijn jullie allemaal uitgenodigd! Op dinsdag 5 mei zal het allereerste Vettt evenement  plaatsvinden, het Vettt Bengelfestijn. Op het gratis Bevrijdingsdag Festival op de UT zal dit jaar voor het eerste een kids area zijn. Voor de kinderen van 0-8 is er een afgeschermd gedeelte met springskussen, ballenbak, Tantekeetijd knutsel & schminck, suikerspinnen, dansworkshops, een ballonkunstenaar een ranja-koe en nog veel meer. Kinderen kunnen onder begeleiding van ouders/verzorgers naar binnen, het is dus geen kinderopvang :-). Enne, handig om te weten…er zal een magnetron zijn en er is ruimte om kleintjes te verschonen. Hartstikke kidproof dus!

Wanneer:  Dinsdag 5 mei, 12.00-17.00
Waar:         Universiteit Twente
Kosten:      Gratis
Meer info: Bevrijdingsdag Enschede Vettt Bengelfestijn

Bevrijdingsdag in Enschede met kinderen

Woensdag 6 mei: Kindervoorstelling Kareltje en Jasmijn + winactie (Losser)

In het openluchttheater Brilmansdennen in Losser zullen de komende maanden een aantal leuke kindervoorstellingen gegeven worden. De eerste vindt plaats in mei, Kareltje en Jasmijn vieren hun verjaardag. Een groot feest voor zowel de artiesten als de kinderen, alle kinderen mogen namelijk verkleed komen. En diegene die het leukst verkleed is maakt kans op een fijne verrassing. Kareltje en Jasmijn zijn bekend uit Avonturenpark Hellendoorn.

Wanneer:   Woensdag 6 mei 14.00
Waar:          Openluchttheater Brilmansdennen, Losser
Kosten:       Entree 7,50 Euro, volwassenen gratis
Winnen:     Check de winactie, via deze link -> kaartjes winnen openluchttheater Losser
Meer info:  Openluchttheater Losser

 

Donderdag 14 mei: Little Market Shop (Enschede)

Niet zo groot als de Local Sunday Market maar wel supergezellig, de Little Market Shop in Enschede. Op donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag). De markt vindt plaats in IJssalon Heinink in Enschede. Je vindt er 20 verschillende creatieve kraampjes. En niet onbelangrijk, Tantekeetijd is ook hier weer aanwezig voor de nodige kids entertainment. Op de Facebook pagina vind je alle details: Little Market Shop.

Wanneer:  Donderdag 14 mei van 10.oo tot 14.00
Waar:         IJssalon Heinink, Wethouder Elhorstlaan 2, Enschede
Kosten:      Gratis
Meer info: Little Market Shop

 

Vrijdag 15 mei en maandag 25 mei: Campina Open Boerderijdagen

Dit is zoooooo leuk! Vorig jaar ben ik er ook geweest, bij de Campina Open Boederijdagen. Toen waren er in mei ook twee edities, ik was bij beide aanwezig. Boeren door het hele land stellen hun boerderij open en vertellen je alles over het leven op de boerderij. Voor kinderen is er ook van alles te doen. Zo kon je vorig jaar je melkdiploma halen, waren er springkussens, werd er geschminckt, kon je met de boer mee een rondje in de hooiwagen en nog veel meer. Wat er precies te doen is verschilt natuurlijk per boerderij. Er zijn een aantal boerderijen die dit jaar in Twente meedoen. Op de website van Campina vind je een overzicht van welke boer op welke dag meedoet.

Wanneer:  Vrijdag 15 mei en maandag 25 mei
Waar:         Verschillende locaties door het land
Kosten:      Gratis
Meer info: Campina Open Boerderijdagen

Campina Open Boerderijdagen

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.