Een dagje uit naar SEA LIFE en LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen (DL)

Wat zijn er over de grens in Duitsland toch ontzettend veel leuke uitjes te vinden! 

Kennen jullie het terrein rondom Centro al? Daar is echt ontzettend veel leuks te doen. Zowel voor de jongste kids als voor oudere kids.

Twee favorieten hier zijn het LEGO Discovery Centre en Sealife! Ze liggen naast elkaar dus ideaal om te combineren!

Geheimen over de grens

Met iets meer dan een uur rijden ben je, vanaf Enschede, in Oberhausen. Je parkeert je auto GRATIS in een parkeergarage en vanaf hier loop je zo het terrein van CentrO op. LEGOLAND en SEA LIFE zitten ook op dit immense terrein. Wij waren er op een vrije schooldag en dat betekende een oase van rust.

Oberhausen Legoland en sea life

Duitsland heeft heel veel te bieden op het gebied van kinderuitjes. Het is dichtbij, vaak goedkoper, schoner, soms rustiger en je waant je op vakantie, omdat je toch de grens over bent.
Zo gaan wij regelmatig naar Tierpark Nordhorn of naar de Allwetterzoo in Münster. Ook leuk is de LaGa in Gronau, met haar te gekke fonteinen. Of het buitenzwembad in Alstätte en de Dreiländersee. Kortom, in Duitsland is echt veel leuks te beleven, mijn hoogtepunt is misschien wel de Kettelerhof, waarover ik eerder al een blog schreef.

SEA LIFE Oberhausen

Dit was ons allereerste bezoekje aan SEA LIFE ooit. Terwijl we toch regelmatig een dierentuin bezoeken en onze ogen uitkijken bij de onderwaterwereld. Het is er gewoon nooit van gekomen. Ik hoorde van een vriendinnetje dat SEA LIFE in Oberhausen hartstikke leuk is en ook best dichtbij. En dat het perfect te combineren is met een bezoekje aan het LEGOLAND Discovery Centre en zelfs met een middagje shoppen in CentrO of met een etentje bij één van de restaurants op het terrein.
SEA LIFE is niet heel groot en het zou zonde zijn om alleen voor een kort bezoekje aan de vissen, haaien en schildpadden een uur in de auto te zitten.

De kinderen waren dolenthousiast en doken zo snel ze konden de onderwaterwereld in.  Je bevindt je op verschillende plekken echt midden tussen de vissen. Jammer vond ik dat alle communicatie, vooral gericht op kinderen, alleen maar in het Duits (en soms) in het Engels is. Ik snap dat niet zo goed, juist omdat ik denk dat het een perfect uitje is voor Nederlanders die in het grensgebied wonen. En dat zijn er nogal wat!

Oberhausen Legoland en sea life

Met ruim een uur stonden wij weer buiten. Met vier enthousiaste kinderen die niet konden wachten om naar LEGOLAND te gaan.

Ik heb begrepen dat er voor de kinderen ook nog een leuke speurtocht is met ponsstempels en dat er buiten nog otters zijn. En als je de Duitse taal verstaat kun je je laten inlichten over verschillende onderwaterdieren, zoals een zeester en anemoon.

Je mag deze zelfs aanraken. Misschien gingen we toch iets te snel… Daarbij sloegen wij de hebberig makende winkel (geen zin in gezeur van 4 kinderen) en het leuke restaurantje over, wij besloten onze pauze bij LEGOLAND in te lassen.

LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen

In de verte zagen wij de mega LEGO giraffe al staan, net om de hoek bij SEA LIFE vind je het LEGOLAND Discovery Centre. Iets dichterbij dan LEGOLAND in Denemarken, waar ik ooit eens ben geweest. Dit is wel een veel kleinere versie natuurlijk en geheel indoor. Maar toch was ik onder de indruk. En ik niet alleen!

Oberhausen Legoland en sea life Ja hoor, die valt wel op!!

Je komt binnen en duikt meteen de LEGO fabriekshal in. Hier krijg je uitleg (in het Duits of Engels) over hoe de LEGO steentjes worden gemaakt. Hartstikke leuk ziet dit eruit, ook erg interactief, omdat de kinderen op de verschillende knoppen mogen drukken om het proces in gang te zetten. Hierna loop je tegen een attractie aan, waarbij je met vier personen in een karretje kunt gaan zitten en met een lasergun zoveel mogelijk punten moet scoren door rode lichtjes te raken. Ik was misschien wel het fanatiekst.

Verder is er een complete wereld nagebouwd van LEGO, een vliegveld, een kerk, prachtige huizen en o.a. een voetbalstadion. Er bewegen dingen, soms gaat het licht even uit en wordt alles verlicht. In de grote open ruimte, waar ook het café zich bevindt, vind je nog meer attracties en activiteiten. Zo is er een Ninjago training (dik vet favoriet bij Ravi en Pippa), een Harry Potter attractie met vliegende fietsen, er zijn verschillende bouw-workshops, een groot peutergedeelte, een piraten klimschip, een plek waar je met Duplo, LEGO Friends en LEGO kunt bouwen en er is een racehoek waar mijn jongens natuurlijk te vinden waren. Verder draait er elk uur een 4D film. Oberhausen Legoland en sea life ]

Ik vond het jammer dat er weinig keuze was in het café. Misschien zijn we in Nederland ook wel een beetje verwend, wij hebben in mijn ogen, ook meer gezonde keuzes. Uiteindelijk bestelden wij een paar broodjes hotdog, een wafel en een broodje kaas. Wij hadden dus geluk dat het niet zo druk was. Maar ik heb begrepen, gelezen en gehoord, dat als het wel druk is, het hier behoorlijk hysterisch kan zijn. Gelukkig is de open ruimte vrij overzichtelijk en groot. Kinderen kunnen zich hier echt de hele middag wel vermaken.

Bye bye Oberhausen

Aan het einde van de middag vertrokken wij weer richting Enschede. Het was behoorlijk druk, dus de terugweg was een lange, lange rit. Het voordeel was wel dat de kinderen bekaf waren en dus heerlijk rustig. Ik vond het dus echt een dikke vette aanrader. Voor jong en oud, meisjes en jongens is het de moeite waard om de auto in te stappen naar Oberhausen.

Hier vind je de actuele prijzen van SEALIFE en hier die van LEGOLAND. Er zijn ook combitickets te koop via beide sites.

Oberhausen Legoland en sea life Bouwen met LEGO, wie vindt dat niet leuk?!

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Roomy
  april 24, 2019

  Super leuk!
  Daar moeten we dus een keertje gaan kijken.
  Wat ik mis op jullie blog zijn de entree prijzen.
  Wel echt tof dat jullie ook regelmatig de grens over gaan. Veel leuke uitjes daar!

  • Maryke Mondria
   april 24, 2019

   Hoi Roomy,

   Bedankt voor je reactie 😉
   Ik heb de linkjes naar de prijzen erbij gezet. Er zijn ook combitickets te koop. Ik wens je heel veel plezier!!

   Groetjes Maryke