Kamperen bij De Berenkuil in Drenthe

De zomervakantie loopt alweer op z´n einde. Maar ook in het voor- en naseizoen is het heerlijk om te gaan kamperen. Zo zijn wij in het voorseizoen een weekendje naar De Berenkuil in Drenthe gegaan. Vanwege alle faciliteiten hoef je zelfs niet al te bang te zijn voor minder weer. Dus breng je kampeermiddel nog niet naar de stalling, berg je tent nog niet op. Maar ga er nog even lekker op uit in eigen land!

De Berenkuil in Drenthe (Grolloo)

De Berenkuil is een vijf sterrencamping in Drenthe. De camping is autovrij, heel fijn met jonge kinderen. Wat met kleintjes ook heel handig is, is dat er zelfs kindersanitair is. En, er is alle dagen in de week een recreatieprogramma, een openluchttheater, een buitenzwembad én mega speelvijver. Maar, wat in Nederland toch handig is op mindere dagen qua weer; er is ook een grote binnenspeeltuin genaamd Tippedoki. En alles tot in de puntjes verzorgd. We snapten meteen waar die vijf sterren vandaan komen!

De Berenkuil in Drenthe

Ons plekje

Waar we in het voorjaar nog voornemens waren om met de caravan van mijn schoonzus te gaan kamperen deze zomer, hebben we plots toch een eigen tweedehands vouwwagen aangeschaft. Hoezo, impulsaankopers…. En deze wilden we heel graag even testen in eigen land. Een weekend Berenkuil kwam dan ook echt op het perfecte moment.

Wij hadden op de camping een heerlijk plekje tussen de bomen, je was echt meteen op vakantie. De veldjes zijn klein en knus, met veel kleine speelplekjes. Toen we een rondje over de camping liepen zagen we dat er heel verschillende type plekken zijn. Er zijn verschillende veldjes, maar ook losse plekjes in het bos en plekjes vlak bij de zwemvijver. Ook zijn er verschillende erg schattige huuraccommodaties. Door de opzet met kleine veldjes heb je helemaal niet het gevoel dat je op een grote camping staat, terwijl dit natuurlijk wel zo is. En dat merk je natuurlijk weer aan de vele animatie en recreatiemogelijkheden. Wat echt een aanwinst is met twee actieve jongens.

De Berenkuil in Drenthe

Animatie en recreatie op camping De Berenkuil in Drenthe

We hadden een perfect weekend uitgekozen om het allemaal eens te proberen. Op onze eerste volle dag was het erg regenachtig. (De vouwwagen bleek waterdicht, pfieuw). Nu ben ik echt een ‘mooi-weer-kampeerder’. Dus mijn gezin had vrij veel last van mij. Ik niet van hen overigens, want ook met minder weer is er genoeg vermaak. De binnenspeeltuin is heel groot en erg uitdagend. De jongens konden zich er letterlijk uren vermaken.

Zondag waren de weergoden mij gunstiger gezind en hadden we een prachtige dag. Toen ontdekte ik de grote speelvijver en was ik verkocht. Wat een prachtige kampeerplek is dit met kinderen. Er waren kikkervisjes en kleine kikkertjes, dus met een schepnet alleen waren mijn kinderen al zielsgelukkig. Maar dan is er ook nog een grote waterspeeltuin en de Berenburcht; een gigantische klimtoren met glijbaan. Omdat we natuurlijk alles uit ons weekend moesten halen hebben ‘s middags (met ietwat blauwe lippen) ook de nieuwe waterspeeltuin geprobeerd.

De Berenkuil in Drenthe

Voor de jongens was het een groot feestweekend, want na deze enerverende dag moest ook het animatieprogramma in het openluchttheater nog worden bekeken. Wat een boel energie kwam er van het enthousiaste animatieteam. Eén blik op mijn jongens was genoeg. Die genoten met volle teugen. Ze vonden het zó grappig dat ze echt de slappe lach hadden. Wat een plezier nog zo voor het slapengaan.

Uitjes in de omgeving van camping de Berenkuil in Drenthe

Ik begon de blog met de tip om in het naseizoen vooral nog eens een weekendje te gaan kamperen. Maar eerlijk is eerlijk, zelf vond ik dit nog best moeilijk op een camping als De Berenkuil. Want op de camping is al zóveel te doen, dat je je er met gemak een weekend vermaakt, zonder ook maar 1 stap buiten het terrein te zetten. Maar als ik in een andere omgeving ben, wil ik de omgeving ook heel graag zien. En dan is een weekend eigenlijk te kort! Maar goed, niet iedereen maakt het zichzelf zo moeilijk als ik.

Wij zijn op de regendag nog één uitje gaan doen. Naar het gevangenismuseum in Veenhuizen. Dikke hit! Ik vond het echt een supertof museum en daarbij kon je ook nog een echte gevangenis bezoeken.

Maar mocht je nu na het lezen van mijn verhaal ook naar De Berenkuil willen gaan, in de mooie Drentse omgeving is nog veel meer te doen, zoals
– Het boomkroonpad in Borger
– Het hunebedcentrum in Borger
– Het klimbos in Grolloo
– Kamp Westerbork
– Brouwerij Maallust in Veenhuizen
– Collega-blogger Annemarie van de blog ‘Is het nog ver?’ schreef een blog over wandelen in Echten en Ruinen op ongeveer 30 minuten van De Berenkuil.

Of als je meer van de pretparken bent, daarvan liggen er ook een heel aantal in de buurt, zoals, Drouwenerzand, Wildlands of Plopsa Coevorden.
Eigenlijk kan ik nog wel even doorgaan. Ik snap meteen weer waarom ik een weekend te kort vond!

Meer over familiecamping De Berenkuil in Drenthe

De Berenkuil is een echt familiecamping. Op de website vind je meer informatie over de tarieven, accommodaties en de voorzieningen: De Berenkuil in Drenthe.

VETTT is uitgenodigd om De Berenkuil te bezoeken. In deze blogpost zijn affiliate links verwerkt. In de disclaimer lees je hier meer over.

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.