Slapen in de dierentuin? Bij dierentuin Nordhorn kan het!

Door

Slapen in de dierentuin? Dat kan net over de grens, bij dierentuin Nordhorn. Dierentuin Nordhorn is bij veel Tukkers favoriet. Allereerst omdat het dichtbij én betaalbaar is. Maar ook zeker omdat het een erg leuk uitje is. Wij gaan er iedere jaar wel 1 of 2 keer naartoe, steeds zie ik dan de vakantiewoningen. Je vindt ze bij de uitgang, ik bedacht me steeds hoe gaaf dat zou zijn; slapen in de dierentuin. En nu mochten we het zelf ervaren: wt een feest!

Over Tierpark Nordhorn

Tierpark Nordhorn bestaat al sinds 1950. Hier leven ongeveer 1700 dieren van 100 verschillende soorten. De dierentuin ligt aan de Vecht, je kunt hier zelf vanuit Nordhorn Centrum(VVV) met een bootje naartoe. Door de jaren heen is de dierentuin ontzettend uitgebreid en nog steeds wordt er veel gedaan aan het door ontwikkelen van de dierentuin.

Ik ontdekte tijdens ons bezoek, dat veel van de gebouwen die je in de dierentuin ziet, afkomstig zijn uit andere delen van de regio. Door de hele dierentien heen wordt de sfeer en bouwstijl die je veel in Grafschaft Bentheim ziet doorgevoerd.

Er is een erg goede afwisseling tussen kleinere (kinderboerderij)dieren, speelplekken, horeca en meer de dierentuindieren. Zoals stokstaartjes, zeeleeuwen, vossen, aapjes, luipaarden en stekelvarkens.

dierentuin nordhorn
Heel veel biggetjes!
dierentuin nordhorn
Met je eigen zakje voer mag je verschillende dieren voeren.
dierentuin nordhorn
De heerlijke ruime speeltuin in het midden van de dierentuin.

Tip: Boek een rondleiding of kinderfeestje bij Dierentuin Nordhorn

Wat ontzettend vernieuwend was voor ons; we kregen een rondleiding van Dilek (in het Nederlands) door de Dierentuin. Hierdoor leer je zoveel nieuwe dingen over de dierentuin, over de dieren én over de verblijven. Erg leuk om dit een keer met je gezin te doen of bijvoorbeeld voor een invulling van een familiedag.

Wij hadden het geluk dat we in het verblijf van de stokstaartjes mochten kijken. Na een goede uitleg, waren we er zelfs klaar voor om de stokstaartjes eten te geven: onvergetelijk! Vier je je kinderfeestje in de dierentuin? Dan mag de jarige ook dieren voeren!

Stokstaartjes voeren
Onvergetelijk: gids Dilek vertelt ons alles over de dierentuin en we mogen helpen de stokstaartjes te voeren.

Tierpark Nordhorn tijdens Corona

Er zijn in tijden van Corona natuurlijk wel wat maatregelen die genomen moeten worden. Die vind je allemaal terug op de website. Toen wij naar de dierentuin Nordhorn gingen hadden we mondkapjes nodig, deze zijn verplicht bij de ingang. Verder kon je bij de verschillende restaurantjes en bij de binnenspeeltuin niet naar binnen. Er zijn wel allerlei afhaalplekken door het hele park, dus je hebt genoeg mogelijkheden om wat te eten en/of te drinken.

dierentuin nordhorn
In en om de speeltuin is genoeg ruimte om rustig te zitten en wat te eten.

Over de accommodaties in de dierentuin Nordorn

Wij hadden dus het geluk dat we 2 nachten in de dierentuin mochten overnachten. Dat is echt een bijzondere ervaring kan ik je vertellen. De kinderen liepen ’s ochtends zelfstandig de dierentuin in om even bij de prairiehondjes te kijken, die op 30 meter van het huisje lopen. Een ontzettend gave en unieke ervaring.

Er zijn verschillende accommodaties. Wij overnachten In Bisonblick, dat in de dierentuin ligt. Er is ook vakantiehuis Storchennest, dat naast de dierentuin ligt.

Het huisje is voldoende ruim en heeft zelfs nog een ruime tuin rondom het huisje met tuinstel. Tijdens ons weekendje was het niet heel mooi weer, waardoor we van de tuin geen gebruik hebben kunnen maken. Maar het is natuurlijk wel heel heerlijk dat het kan.

Meer informatie over overnachten in de Dierentuin vind je hier: slapen in de dierentuin. De accommodatie zijn te huur vanaf 100 Euro per nacht in het laagseizoen.

slapen in dierentuin nordhorn
Vanuit de dierentuin sta je zo in het huisje

bisonblick dierentuin nordhorn
Spelletjes uitzoeken uit de spelletjeskast.
bisonblick dierentuin nordhorn
De keuken: van alle gemakken voorzien.
bisonblick dierentuin nordhorn
Stapelbed: dat is altijd een succes!

Nog meer tips in Nordhorn en omgeving

We overnachten 2 nachten in Nordhorn, naast de dierentuin is nog zoveel meer leuks te ontdekken:

 • Ga lekker wat eten of pak een terrasje aan de Vechte
  Ik was echt verrast over de hoeveelheid water in de binnenstad van Nordhorn. Je kunt hier heerlijk aan het water zitten te eten. Bij veel Nederlanders is Pier99 populair, net buiten het centrum. Wij gingen voor een (voor ons) nieuwe ontdekking: An Nam, een Vietnamees restaurant met een prachtige tuin waar je lekker buiten kunt eten. Niet persé heel kindvriendelijk, maar man wat hebben we lekker gegeten. De kinderen aten Noodle Soep, vonden ze ook lekker! Wil je wel aan het water in het centrum van Nordhorn eten, maar liever iets meer ‘gangbaars’. Er zitten meerdere restaurants aan het water, waaronder een Italiaan.

  Voor het toetje gingen we naar de overkant, waar een heerlijke zaak met Italiaans ijs zit.
  an nam nordhorn
  ijsje nordhorn
 • Maak een rondvaart over de Vechte
  In en om Nordhorn is heel veel water. Je kunt voor iets actiefs gaan, zoals kanovaren of waterfietsen. Wij maakten een rondvaart door Nordhorn, heerlijk relaxed was het en de kinderen vonden het ook echt erg leuk. We stapten op bij de VVV in het centrum van Nordhorn, daar kun je de rondvaarten ook boeken. Voor meer informatie kijk je hier: rondvaart Nordhorn.
  rondvaart vechte
 • Bezoek zwembad Delfinoh Nordhorn met het prachtige buitenbad.
  Een heel uitgebreid buitenbad; een heerlijke plek voor zowel kleinere kinderen als kinderen die meer uitdaging zoeken. Er zijn hoge duikplanken, uitdagende glijbanen en er is een golfslagbad!
  buitenbad nordhorn

Heb jij nog tips voor een weekendje Nordhorn?

We hebben echt genoten in Nordhorn. Het overnachten in de dierentuin maakt de beleving toch weer compleet anders. Maar we waren ook verrast door hoe leuk én waterrijk Nordhorn is. De rondvaart was zo ontzettend leuk, maar het eten aan en lopen langs het water was ook heerlijk. Echt een vakantiegevoel en dat op maar een half uurtje rijden vanaf Enschede!

Ik ben benieuwd of jij nog leuke tips hebt voor Nordhorn of omgeving? Laat hieronder gerust een berichtje achter!

Disclaimer: Dit artikel is mogelijk dankzij het project ‘Grenzeloze Toeristische Innovatie 2’ in samenwerking met Euregio.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.