Super stoer kinderfeestje: Lasergamen in het bos, bij Paintball Warriors

Ravi werd afgelopen 7 september alweer 7 jaar. 7 September viel in de eerste schoolweek na de zomervakantie. Het is al zo hectisch in de eerste weken van groep 4, dat we geen haast hadden. Dat gaf ons de tijd om het er eens rustig over te hebben. “Ravi, wat wil je doen met je kinderfeestje?” “LASERGAMEN, mama”. “Lasergamen, leuk Ravi, stoer ook. Gaan we regelen!”. Wat nou rustig overleggen? Ik dook het internet op en kwam al snel uit bij Paintball en Lasergame Warriors op het Rutbeek in Enschede. Lekker buiten, in het bos op een speciaal kinderveld. Lees mee wat Ravi en zijn vriendjes en vriendinnetjes (ja, er waren ook twee meisjes bij) er van vonden.

De kinderfeestjes van Ravi

Ravi gaf zijn eerste kinderfeestje toen hij 5 jaar oud werd. We gingen toen met 5 kindjes naar Avontura, leuk voor elke leeftijd. Toen hij 6 jaar oud werd gingen we schatzoeken bij de Dinkel in de Lutte met 6 jongens en meisjes. Ook echt een dikke vette aanrader. Maar nu is mijn grote man 7 jaar oud geworden. En daar hoort een stoer kinderfeestje bij. Zoals lasergamen of paintballen. Maar helaas was mijn jongen helemaal nog niet groot genoeg om te mogen lasergamen las ik…. Want dat mag eigenlijk pas vanaf 8 jaar. Balen! Maar halleluja, het mocht toch!! Ravi blij, papa en mama blij!

Op 11 oktober was het zover. Ravi’s lasergame kinderfeestje

11 Oktober. Zal het droog blijven? Dat vond ik eerlijk gezegd best spannend. Je weet het namelijk nooit in Nederland. Toch gaat het met een klein beetje regen ook gewoon door, want wie stoer wil zijn! Maar het bleef droog, de zon scheen en het was zelfs warm! Om 14:15 uur namen we de 8 (minimale aantal) enthousiaste kids mee uit school. Met 2 auto’s reden we naar het Rutbeek. Onderweg zetten we Bodhi nog even af bij opa en oma, want voor Bodhi (4 jaar) was dit kinderfeestje iets too much! Rond kwart voor drie kwamen we aan op het Rutbeek, waar we werden ontvangen door Willem Jan Grijsen van Paintball Warriors. De jongens en meisjes stuiterden naar binnen en konden met moeite hun mond dicht houden en met de billen op het bankje blijven zitten.

Lasergamen Paintball Warriors Rutbeek kinderfeestje 8-15 jaar

Ravi en neefje/vriendje Silvijn.

Willem Jan, die vol ervaring zit, hield het dan ook kort. Hij deelde 8 stoere (ietwat grote) legerjassen en groene pakken uit waar de kinderen meteen indoken. Hierna werden …eindelijk… de 8 super vette laserguns uitgedeeld. Hier had iedereen op gewacht. Met name een paar fanatieke boys. De twee meisjes stonden nog op standje; ik wacht het allemaal wel even af.

Eenmaal klaar voor de start liepen Willen Jan, Bram en ik met 8 fanatieke strijders naar het speelveld ‘The Jungle’ een klein stukje verderop. Hier is een ontzettend gaaf stukje bos ingericht, speciaal voor de jonge spelers. We streken ietwat zenuwachtig neer aan twee picknicktafels. Bram deelde bijna smeltende ijsjes uit en ik zette zelf meegenomen plakjes cake met slagroom en versiering klaar. Er was er een jarig en dat moest natuurlijk eerst gevierd worden!

Tijdens het smikkelen was het muisstil, het perfecte moment voor Willem Jan om de spelregels uit te leggen. Toen alles duidelijk was, er geen vragen meer waren, de laserguns zorgvuldig geladen waren en alle zoetigheid achter de kiezen zat, kon het spel beginnen. Twee teams doken het speelbos in en na het fluitsignaal renden de jongens en meisjes rond als een kip zonder kop. Heerlijk om te zien! Ze waren zo enthousiast en fanatiek. De kleinere spelers hadden soms wat moeite met het op de juiste manier vasthouden van het geweer, omdat deze best groot en zwaar zijn. Maar met af en toe wat hulp en tips ging het steeds beter. Ik snapte meteen waarom dit kinderfeestje vanaf 8 jaar is.

Lasergamen Paintball Warriors Rutbeek kinderfeestje 8-15 jaar

Ja, verliezen hoort ook bij het spel….

FLUIT!! De eerste heat zat erop. Bezweet en vol adrenaline streken de spelers neer aan de picknicktafels waar ik pakjes drinken, bakjes met pepernoten, tomaatjes, wortels en chipjes neer had gezet. Willen Jan telde de overgebleven levens op ieders lasergun en zo werd het winnende team van heat 1 bekend.

Heat twee werd dus nog enthousiaster ingegaan, want het andere team MOEST nu natuurlijk winnen! De spelregels werden door Willem Jan iets aangepast en heat twee was aan!

Na een paar heats, vele pakjes drinken en vele zoete en hartige snacks was het tijd om af te ronden in het bos. De helmen werden van de bezwete hoofden gehaald en met zijn allen liepen we, een stuk stiller dan op de heenweg, terug naar de homebase.

Hier werden alle spullen weer ingeleverd. Hierna reden we met twee wagens volgeladen naar ons huis. Bij ons in de tuin werden de cadeautjes aan de jarige gegeven, onder het genot van ranja, patatjes en snacks. Ik ving hier en daar wat gesprekjes op en kon hieruit opmaken dat ze het een super VETTT kinderfeestje vonden, misschien wel een van de leukste kinderfeestje ooit! Nog steeds best hyper werden rond zes uur alle meisjes en jongens door hun papa op mama opgehaald. Eindelijk rust…… 😉

Lasergamen als kinderfeestje bij Paintball Warriors

Paintball Warriors heeft in Enschede op ‘Het Rutbeek’ en in Oldenzaal op ‘Het Hulsbeek’ verschillende velden waar je met een groep (jong en oud) diverse spelvormen kunt spelen. Je kunt kiezen uit paintballen en lasergamen. Speciaal voor kinderen van 8 t/m 15 jaar is er kinderpaintball en kinderlasergame. In verschillende spelvarianten kunnen kinderen helemaal los gaan op de twee speciale kindervelden. Lasergamen klinkt natuurlijk een stuk pijnlozer, maar de paintballguns die gebruikt worden bij kinderfeestjes zijn geschikt voor kinderen omdat ze minder krachtig vuren. Het doet dus geen pijn!

Lasergamen Paintball Warriors Rutbeek kinderfeestje 8-15 jaar

Wat een gaaf speelveld is dit zeg!

Wanneer kinderen komen spelen wordt er op alle fronten rekening met ze gehouden. Er wordt dus op een speciaal kinderveld gespeeld waar de instructeurs altijd overzicht hebben op de kinderen. Super leuk vond ik dat je als ouder het spel goed kunnen volgen. Bij het lasergamen vliegen er natuurlijk geen kogels in het rond, dus kun je gewoon tussen de spelers doorlopen. Fijn is ook dat de kinderen helder en duidelijk geïnstrueerd en begeleid worden, door een ervaren instructeur. Jan Willem, ik wil je bij deze bedanken voor deze mooie en unieke samenwerking.

Meer informatie vind je op de website van Paintball Warriors.

Lasergamen Paintball Warriors Rutbeek kinderfeestje 8-15 jaar

Helemaal op scherp!

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Paintball Warriors. 

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.