Sinterklaasintochten en Sinterklaas evenementen in Twente

Door

Niks leuker dan naar de intocht van sinterklaas met je kids. Één groot feest is het altijd! Groot fan? Bezoek dan meerdere sinterklaasoptochten in Twente. Of bezoek juist de intocht in een andere plaats. Dit jaar zijn er weer sinterklaas intochten. Je vindt hier intochten in Almelo, Boekelo, Borne, Bornerbroek, Delden, De Lutte, Denekamp, Deventer, Diepenheim, Enschede, Naast de intochten vind je hier nog veel meer toffe activiteiten rondom het thema Sinterklaas. En zijn we wat vergeten? Laat gerust een berichtje achter met jouw aanvullingen voor Sinterklaasintochten of Sinterklaasevenementen in Twente. 

Sinterklaas in Almelo

Almelo intocht per boot
Centrumhaven Almelo, Zaterdag 12 November
Ook in Almelo komt Sinterklaas aan. Je kunt hem begroeten in de Centrumhaven van Almelo, want hij komt om 12.00 aan met de boot. Samen met talloze kleinere boten, kano’s en roeiboten.

Voorstelling Fien en Teun (2+): Het Sinterklaasfeest.
Zondag 13 november

Fien en Teun, het liefste boertje en boerinnetje, vieren samen met jou het leukste feest van het jaar tijdens de voorstelling Fien & Teun – Het Sinterklaasfeest. Fien en Teun zijn bekend van hun eigen ‘Avonturenboerderij Molenwaard’ en de succesvolle bioscoopfilm ‘Fien & Teun – Het Grote Dierenfeest’ en zijn in november en december 2022 weer te zien in het theater bij jou in de buurt. Voor meer info en tickets: Theaterhotel Almelo

Sinterklaas in Boekelo

Boekelo
Centrum Boekelo, Zaterdag 19 November
Op de Facebook pagina van Sinterklaas in Boekelo vind je alle informatie over de activiteiten rond om Sinterklaas. Naast de intocht worden er ook voorleesavonden door Sinterklaas georganiseerd. De intocht is op zaterdag 19 november!

Sinterklaasintocht in Borne

Borne
Centrum Borne, Zaterdag 12 November
Vanaf 12.00 uur zijn er Pieten in het dorp, waar je diverse spellen kunt doen. Om 14.00 start de intocht met Sint en alle Pieten, ze brengen weer veel pepernoten. Op het Dorsetplein wacht presentator Matthijs op de Sint.

Sinterklaasintocht

Sinterklaasintocht Bornerbroek

Bornerbroek
Vredesbrug Bornerbroek, Zondag 13 November
In Bornerbroek komt Sinterklaas aan op Zondag 13 November. Met de boot vaart hij via het kanaal naar de Vredesbrug, waar hij rond 14.00 aankomt.

Intocht in De Lutte

De Lutte
Centrum de Lutte, Zondag 20 November
Op zondag 20 november zal Sinterklaas rond 14.00 uur weer arriveren in De Lutte. Na de intocht kun je in Sinterklaas een handje te geven of een liedje voor hem te zingen.

Sinterklaas in Denekamp

Sinterklaas intocht Denekamp
Denekamp, Zondag 13 November
Sinterklaas komt Zondag 13 November in Denekamp aan. De burgemeester van Dinkelland zal hem tijdens de Sinterklaasintocht welkom heten op het bordes van het gemeenthuis.

Sinterklaasintocht in Deventer

Deventer
Centrum Deventer, Zaterdag 3
december
Ok, deze is niet helemaal in Twente, maar Deventer is zo’n leuke stad dat hij niet mocht missen in het lijstje.

Om 08.45 barst het Sinterklaasfeest los aan de Verlaagde Wellekade. Om 10.30 uur: De optocht gaat van start, Sinterklaas rijdt vol trots op zijn schimmel door de stad, ondertussen begint het pietenfeest in de Grote of Lebuïnuskerk, dit onder leiding van de BB’s Partyshow show!

Sinterklaasintocht Diepenheim

Diepenheim
Diepenheim, Zondag 20 November
Voor alle kinderen van Diepenheim is het een spannende dag. De goedheiligman arriveert vandaag met zijn gevolg in het Stedeke Diepenheim! Om 14.30 uur zal iedereen zich verzamelen voor de poort van Kasteel Nijenhuis. Hier worden Sinterklaas en zijn pieten officieel ontvangen. Na een gezellige optocht, met medewerking van de Koninklijk Onderscheiden Diepenheimse Harmonie, wordt het sinterklaasfeest voortgezet in de feestzaal van Zaal Beltman

Sinterklaasintocht en evenementen in Enschede

Enschede
Binnenstad Enschede, Zaterdag 12 November
Om 11.00 komt de stoomboot van Sinterklaas aan in de haven. Daarna zal Sint vanaf 12.45 een ronde maken door de binnenstad van Enschede op zijn paard Americo. Hier lees je meer info over de Sinterklaasintocht in Enschede.

Enschede De Klanderij, Zaterdag 19 november en 26 november
Sinterklaas vergeet ook dit jaar de Klanderij niet! Vanaf zaterdag 19 november is de Magic Gift Shop weer terug in Klanderij-Twentec! Hier vind je diverse Sinterklaas- en Kerstactiviteiten, uiteenlopend van een inpakservice, het versieren van lekkernijen tot een Sinterklaas intocht en een magische fotobooth. Deze maanden word je volledig ondergedompeld in feestsferen in het winkelcentrum. De Magic Gift Shop is te vinden in Klanderij 5 (tussen Backwerk en H&M).

Twekkelerveld, Zaterdag 19 November
Om 12.00 zijn alle kinderen uit de wijk welkom voor het gratis Sinterklaasfeest! Op zaterdag 19 november zijn alle kinderen uit de wijk van harte uitgenodigd voor een spetterend Sinterklaasfeest. De kinderen zijn om 12:00 uur van Harte welkom bij de feestlocatie van Samen Twekkelerveld aan de Steenbokstraat 35a (tegenover Go-Fietsservice).

We beginnen met een feestje samen met ‘Hoedat’ entertainment, en trekken samen met de Sint en zijn Pieten om 13:15 uur richting het Winkelcentrum. Vanaf 13:30 uur mogen alle kinderen een cadeautje en wat lekkers op komen halen bij Sinterklaas op het podium op het Winkelcentrum.

Winkelcentrum Deppenbroek, 19, 23 en 30 november
De intocht in de binnenstad moeten missen? Of geen zin in de drukte? Dan is de stoet van Sinterklaas op zijn paard en alle pieten in winkelcentrum Deppenbroek op 19 november ook heel leuk! Op de overige data komt Sint ook in het winkelcentrum

Voorstelling Enschede – Wilmink theater

Het ‘Zet je Schoen Concert (3+), zondag 27 november
Alle kinderen verzamelen! Op zondag 27 november vindt in het Wilminktheater ’t Zet-Je-Schoen-Concert plaats. Dat is een heus popconcert waarin het feest van Sinterklaas wordt gevierd. De leukste Sinterklaasliedjes, -verhaaltjes en -gedichten komen deze middag voorbij.

Sinterklaas in Geesteren

Geesteren
Bakkerij de Kraai, Zondag 13 November
Ook dit jaar brengt Sinterklaas weer een bezoek aan de kinderen in Geesteren. De goedheiligman komt ditmaal aan op zondag 13 november in Geesteren komen. De intocht zal om 11:00 bij Hamer starten en eindigen bij Café Zaal Kottink voor het grote Sinterklaasspektakel!

Sinterklaasintocht in Goor

Sinterklaasintocht Goor
Haven Goor, Zondag 13 November
Ben je al heel erg druk met de landelijke intocht ? Dan kan je altijd naar de superleuke optocht in Goor, die is namelijk op Zondag, Sinterklaas komt hier om 13.00 aan in de haven.

Sinterklaas intocht en activiteiten Haaksbergen

Station Museum Buurtspoorweg, Zaterdag 12 November
In Haaksbergen komt Sint met zijn pieten aan met de trein op station Museum Buurtspoorweg om 14.00. Vervolgens lopen ze naar het centrum van Haaksbergen. Onder begeleiding van de Haaksbergse Harmonie trekken de Sint en zijn Pieten door het dorp naar de Markt. Onderweg is er muziek en straattheater. Rond 14.45 uur worden ze op de Markt verwacht. De Sint zal daar, vanaf het bordes van het gemeentehuis, alle kinderen toezwaaien en toespreken.Er zijn danspieten en er is een groot feest op de parkeerplaats voor de Plus. Kijk hier voor het actuele programma.

Haaksbergen, Sinterklaasfeest bij De Watermolle 27 november
Geniet met uw (klein-) kinderen van onze eigen sinterklaasintocht en daarna van een heerlijke brunch terwijl wij uw kinderen vermaken. De kinderen kunnen kletsen met sinterklaas, er is alle ruimte om foto’s te maken en genoeg te doen voor de kids. Quality time met Sint & Piet! Kijk hier op Facebook voor meer informatie.

Haaksbergen, Pietendiner bij De Watermolle 27 november
Vanaf 17.00 uur wordt je bij De Watermolle bediend door roetveeg-pieten! Leuk om voorafgaand de kabouterwandeling te lopen! Wel even reserveren!

Sinterklaas intocht en activiteiten Hengelo


Sinterklaasintocht Binnenstad Hengelo, Zaterdag 12 November
Om 14.00 komt de Sint aan bij het station van Hengelo en wordt rond 15.15 bij de Appel ontvangen door de burgemeester. Voor meer info zie; uit in Hengelo

Woensdag 16, zaterdag 19, woensdag 23 en zondag 27 november: bezoek het Huis van Sinterklaas, Hengelo
Magisch voor de kinderen, stap binnen in het Huis van Sinterklaas. Op een aantal dagen is dit mogelijk in de binnenstad van Hengelo: Huis van Sint.

SinterklaasVoorstellingen Hengelo
Zaterdag 19 november: De Mega Sint Show Schouwburg Hengelo

Sinterklaas is weer in het land! En natuurlijk zijn de populaire Party Piet Pablo en Love Piet met hem meegekomen voor een spiksplinternieuwe Mega Sint Show!Meer info en tickets: Mega Sint Show, Hengelo

Intocht en sinterklaasactiviteiten in Holten

Holten
Pietenplein Smidsbelt, Zaterdag 19 November
Sinterklaas komt op 19 november naar Holten. Hij komt om 14:00 u. aan op de Smidsbelt. Er worden in Holten nog meer leuke Sinterklaas activiteiten georganiseerd in de Sinterklaasperiode, je vindt hier een overzicht van de activiteiten.

Sinterklaas in Losser

Losser
Centrum Losser, Zaterdag 12 November
De Sinterklaasintocht is weer groots in Losser. Ook dit jaar verschijnt Sinterklaas in het bijzijn van de professorpiet. Ook fiets pieten, muziek pieten, acrobaat pieten, klim pieten en natuurlijk de luister pieten en de cadeautjes pieten zullen er weer bij zijn.: Sinterklaasintocht Losser. Kijk hier voor meer informatie. Vanaf 13.00 uur.

Sinterklaas in Lonneker

Lonneker
Centrum Lonneker, Zondag 13 November
De intocht van Sint Nicolaas in Lonneker is om 15.00.
Start route: Wegmanstraat, Nieuwedijk, Levinkskamp, Pastoor Balkstraat, Bergweg en daarna op het dorpsplein!
Kijk hier voor meer informatie.

Sinterklaas in Markelo

Markelo
Centrum Markelo, Zaterdag 12 November
Sinterklaas komt ook dit jaar aan in Markelo! Rond 14 uur wordt de goedheiligman samen met zijn Pieten, verwacht op de parkeerplaats voor Sporthal de Haverkamp.

Om 2 uur vertrekt de Sint samen met zijn Pieten vanaf De Haverkamp voor een ritje langs de Molen van Buursink, ’t Wapen van Markelo, langs het Kaasplein richting De Kroon onder de traditionele muzikale begeleiding van Muziekvereniging de Fanfare. Aansluitend is er voor de kinderen een groot feest! https://www.hofvantwenteinfo.nl/agenda-item/62321/Intocht-Sinterklaas-Markelo/

Sinterklaas bij De Wilgenweard in Nijverdal

Nijverdal
Sinterklaasintocht bij De Wilgenweard Nijverdal, zaterdag 12 november

Zaterdag 12 november om 13.30 uur is Sinterklaas van plan om Nijverdal binnen te varen. Hij hoopt dat veel kinderen hem bij de Wilgenweard komen verwelkomen.

Sinterklaas in Oldenzaal

Oldenzaal
Centrum Oldenzaal, Zaterdag 12 November
Hij komt, hij komt! Zaterdag 12 november verwelkomen we Sinterklaas en de Pietermannen weer in Centrum Oldenzaal. Kom ook gezellig naar de intocht om Sinterklaas te zien, een handje te geven en natuurlijk om een handje lekkere pepernoten te scoren…

Sinterklaas in Ootmarsum

Ootmarsum
Kuiperberg Ootmarsum, Zaterdag 12 November
De Sint en de Pieten vertrekken om 14:45 uur vanaf de Kuiperberg onder begeleiding van de Harmonie Caecilia richting het centrum. Op het balkon van het voormalig stadhuis (Kerkplein)zal de Sint iedereen verwelkomen rond 15.00 uur. https://www.ootmarsum-dinkelland.nl/agenda-item/59832/Intocht-Sinterklaas-Ootmarsum/

Sinterklaas in Rijssen

Rijssen
Rozengaarde Rijssen, Zaterdag 19 November
De optocht begint dit jaar iets vroeger dan voorgaande jaren. Via de Haarstraat komt Sinterklaas aan op het balkon van het Stadshotel (boven Brasserie Uit) wordt Sinterklaas welkom geheten door de burgemeester. Vanaf deze plek op het Schild kan iedereen Sinterklaas goed zien en horen. Daarna vervolgt Sinterklaas zijn intocht door de Grotestraat. Voor de volledige route, kaart en programma klik je hier:
https://www.sintinrijssen.nl/programma

Intocht Tubbergen

Tubbergen
Centrum Tubbergen, Zaterdag 12 November

Zaterdag 12 november komt Sinterklaas aan in Tubbergen. Aanstaande zaterdag 12 november komen de Sint en zijn pieten weer naar Tubbergen! De locatie waar we de Sint dit jaar ontvangen is in de Verdegaalhal/Soccer Inside. We verwachten de Sint en zijn pieten rond 14:00 in de Grotestraat en vervolgens gaan we samen richting de Verdegaalhal

Intocht Vasse

Vasse
Café Bolscher Vasse, zondag 13 November
De intocht begint om 11.00, Sinterklaas rijdt met zijn trein door Vasse en zal op verschillende plekken een stop maken. Kijk hier voor meer informatie; Sinterklaasintocht in Vasse.

Intocht Weerselo

Weerselo
Centrum Weerselo, Zondag 13 November
Op zondag 13 november zal de Sint in Weerselo z’n intocht maken.Na een optocht door het dorp zullen Sinterklaas en zijn pieten worden welkom geheten bij café Restaurant van Olffen, met aansluitend een grote instuif, waarvoor alle kinderen met hun ouders zijn uitgenodigd. Kijk hier voor meer informatie over de Sinterklaasintocht in Weerselo.

Nog meer leuke Sinterklaasintochten of Sinterklaasevenementen?

Zijn we Sinterklaasintochten of evenementen vergeten? Meld het dan even in de comments. Heel veel plezier allemaal!
En post vooral een foto van jullie tijdens èèn van bovenstaande intochten, worden we vrolijk van!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.