Gratis Sinterklaas aftelkalender 2020 (rood en geel)

Het is eind oktober wanneer Ravi en Bodhi alle sinterklaasboeken en slingers vol enthousiasme uit de kast trekken. De speelgoedgids is net op de (digitale)deurmat gevallen, reclames voor super-te-gek-gaaf speelgoed herhalen zich keer op keer. Ja hoor, het is begonnen! Herkenbaar? Download dan nu de gratis Sinterklaas aftelkalender in rood en/of geel.

Hoe lang duurt het nog?

“Hoe lang duurt het nog?”, “wanneer vertrekt de boot uit Spanje?” en “hoe lang doet de boot er dan over?”.  Vragen waar ik iedere dag weer een creatief antwoord op moet geven en eigenlijk heb ik daar helemaal geen zin in! Dus ontwierp ik ook dit jaar weer een Sinterklaas aftelkalender. Dit jaar in het rood en in het geel. Hij gaat op maandag 9 november in, een paar dagen voordat de Sint op een geheime plek in Nederland aankomt op zaterdag 14 november. Met een Sinterklaas aftelkalender wordt het aftellen inzichtelijk, leuk, spannend en leerzaam, want kleine kinderen hebben nog niet zo veel tijdsbesef! Elke dag mag er op de huidige dag een kruis worden gezet of sticker geplakt, dit kun je samen doen met de kleintjes, maar ook overlaten aan de wat oudere kinderen.

Daarbij zou je ook kunnen aangeven op welke dag(en) ze hun schoentje mogen zetten. Dit voorkomt drama’s en geeft duidelijkheid. Iets wat kinderen in deze periode volgens mij heel erg nodig hebben.

Sinterklaas aftelkalender 2020

Ik hoop dat jullie hem ophangen op een zichtbare plek in huis. En wie weet mag hij ook in de klas of op de zaal hangen, dus print hem uit en geef hem aan de juf, meester of leidsters. En je mag hem natuurlijk delen op social media ? Gebruik dan #vettt

Ik wens jullie een fijne Sinterklaas met zo min mogelijk sinterklaasstress!

Hier download je de rode Sinterklaas aftelkalender 2020
Hier download je de gele Sinterklaas aftelkalender 2020

Ben je nog op zoek naar leuke sinterklaascadeaus voor jongens van 5 jaar? Lees dan mijn blog met leuke cadeautips. Ik schreef ook een blog met cadeautips voor jongens van 8 jaar. Wil je je kind, net als ik dit jaar, gaan vertellen dat Sinterklaas niet bestaat, lees dan de blog van Marije.

Sinterklaas aftelkalender

De Sinterklaas aftelkalender van vorig jaar op onze koelkast.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.