Ik en bakken zijn niet de beste combinatie, ik en koken trouwens ook niet 🙂 Die genen heeft mijn zusje meegekregen, ik helaas niet! Maar toen ik dit simpele Sinterklaas recept tegenkwam voor lekkere gebakjes waar geen oven aan te pas kwam ging ik overstag! Want geen oven betekent: niet taai, niet doorbakken, niet uitgedroogd, dus…proberen!
Wat heb je nodig voor dit simpele Sinterklaas recept?
Voor 6-8 vormpjes heb je nodig:
- 100 gram pepernoten
- 50 gram roomboter
- 200 gram monchou
- 200 mililiter slagroom
- 1 zakje Klop Klop
- 50 gram suiker
Aan de slag!
Start met de pepernoten te vermalen in je keukenmachine. Ik hield er een aantal achter ter garnering. Daarna smolt ik de boter in een pannetje en voegde daar de pepernotenkruimels aan toe. Dit vormt de bodem van je gebakjes. Het mengsel schep je met een lepel in de vormpjes, druk het nog even goed aan met de bolle kant van je lepel. Daarna kunnen ze de koelkast in om uit te harden.
Verder met de vulling!
Klop nu de slagroom, de ‘klop klop’ en suiker luchtig. In een andere kom meng je de monchou met een spatel luchtig. Spatel het daarna bij elkaar in één kom, goed mengen! En dan ben je al bijna klaar! Dit mengsel schep je in de vormpjes, bovenop de bodem van pepernoten.
Nog even wachten!
Je kunt de overgebleven pepernoten gebruiken als garnering, maakt het echt af! Helaas hebben ze nu nog een paar uurtjes koeling nodig, dus geduld! Dit recept kun je naar hartenlust aanpassen, zo is de bodem ook makkelijk te maken van andere (Bastogne) en kun je de garnering natuurlijk ook veranderen. En als mij dit lukt, dan jou zeker 🙂