Speelbos Het Hulsbeek

Door

Op Het Hulsbeek in Oldenzaal vind je een speelbos. Ik had er al wel vaak over gehoord, maar was er zelf nog nooit geweest. Vandaag was het zover we gingen naar Speelbos Het Hulsbeek, en wat was het VETTT!

Wandelingen met een doel

Ik had al wel eens eerder geschreven dat ik wel fan ben van wandelingen met een doel. Dat je iets kunt doen zeg maar en dat lukt hier wel. En er is genoeg afwisseling tijdens het lopen en spelen. Hieronder een fotoverslag.

Het was even zoeken bij P5, waar we erachter kwamen dat we bij P1 moesten zijn :-). Tip voor jullie dus als jullie gaan, P1 it is!

Hulsbeek

 

Het begon gelijk goed, voetjes van de vloer en gaan 🙂

Speelbos het Hulsbeek

 

Onderweg kom je eigenlijk allerlei verschillende dingen tegen. Het ene is makkelijker dan het andere. In principe geven ze aan dat het voor kinderen vanaf 6 geschikt is en dat jongere kinderen het prima onder begeleiding af kunnen. Dat klopte voor Pippa (3) wel aardig.

Speelbos het Hulsbeek

Deze hieronder hebben we overgeslagen 🙂

Speelbos het Hulsbeek

Onderweg kom je echt allerlei leuke obstakels tegen.

Speelbos het Hulsbeek

Klimbos het Hulsbeek

Klimbos het Hulsbeek

 

Klimbos het Hulsbeek

Klimbos het Hulsbeek

Aanrader?

Het speelbos was eigenlijk groter dan ik had verwacht, ik denk dat we er ongeveer een uurtje hebben rondgelopen. Er is veel afwisseling, ook tussen de wat moeilijkere en makkelijke dingen. Aan het begin en einde staat een glijbaan. En die viel hier wel in de smaak. Als je met de auto komt dan kun je het beste bij P1 parkeren, het speelbos ligt eigenlijk vlak achter de waterspeeltuin waar ik eerder over schreef. We vonden het echt een aanrader. Het is leuk voor wat oudere kinderen, maar ook de jongere kinderen kunnen zich hier super goed uitleven. Enne…kinderwagen toegankelijk! Honden zijn helaas niet toegestaan.

Meer informatie vind je hier: Speelbos Het Hulsbeek.

Ben je hier al geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat gerust hieronder een berichtje achter!

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
4 Comments
 • Anne-Marie
  maart 1, 2015

  Goeie tip zeg! Kende ik nog niet! Evenals de waterspeeltuin 😉 Weer twee leuke uitjes voor de boeg 🙂

  • Vettt.nl
   maart 1, 2015

   Het is echt leuk! Die waterspeeltuin is helemaal een topper met kleintjes :-). Als je gaat, veel plezier. Liefs!

 • Joost
  maart 1, 2015

  Echt al een paar keer naar lopen zoeken, maar toen we het eindelijk hadden gevonden was het te gek. Wel jammer dat er voor echt hele kleintjes niet zo veel te doen is.

  • Vettt.nl
   maart 1, 2015

   Haha, ja wij waren eerst ook op de verkeerde plek :-). Takjes in het water gooien en volgen deed het bij ons ook goed als het even te moeilijk was 🙂