Tips met kids voor de maand maart

Door

Iedere laatste donderdag van de maand vind je op Vettt de tips voor de komende maand. Deze maand de tips met kids voor de maand maart. Ik heb het internet weer afgespeurd voor de leukste dingen.  Het wordt deze maand lente en we eindigen in maart goed, want in het laatste weekend van deze maand gaat de zomertijd in. Yes, langer licht!!!

 

#1 Lammetjes kijken, 11 maart Hof Espelo (Enschede)

De eerste lammetjes zijn er weer! Daarom organiseert Hof Espelo op woensdag 11 maart een middag ‘lammetjes kijken’. Op de boerderij van Hof Espelo kunnen de kinderen de lammetjes bekijken, aaien en knuffelen. Ik wilde hier vorig jaar al naartoe, maar die poging was niet gelukt. Ik ga dit jaar zeker! Aanmelden is trouwens wel noodzakelijk, dat gaat supersimpel via de website. Na aanmelding hoor je ook op welke tijd je bent ingedeeld. Het kost 2,50 per kind. Meer informatie vind je hier: Lammetjes kijken Hof Espelo.

Lammetjes kijken

#2 Kinderen voor Kinderen de Musical, 13 maart Rabotheater (Hengelo)

Op vrijdag 13 maart speelt de musical ‘Ik heb zo waanzinnig gedroomd’ van Kinderen voor Kinderen in het Rabotheater. En jeetje, wat was ik daar fan van. Ik sla dit jaar nog even over, maar zodra Pippa oud genoeg is ben ik erbij! Op dit moment (eind februari) zijn er nog kaartjes beschikbaar, voor meer informatie kun je even een kijkje nemen op de site van het Rabotheater.

#3 De Rap-prin6, 15 maart ZININ Theater (Nijverdal)

Dit theater kende ik nog niet, maar op de site staan echt ontzettend veel leuke voorstellingen voor kinderen. Zo ook deze :-), de omschrijving klonk in ieder geval erg leuk. Ik vond hem wel in het maart-lijstje passen. De kinderen die de voorstelling bijwonen kunnen op poefjes plaatsnemen op de grote verhalenjurk. Dat klinkt al leuk! Meer informatie vind je hier: Rap-prin6, ZININ Theater.

#4 Koffers van Annie, 22 maart Stadstheater De Bond (Oldenzaal)

Tijdens deze voorstelling speelt en zingt Eric Beekers een reiziger. Hij heeft twee koffers, de ene vol liedjes en in de andere zitten gedichten van grootheid Annie M.G. Schmidt. Nog nooit waren twee koffers zo bijzonder. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder. Meer informatie vind je via deze link: Koffers van Annie, Oldenzaal.

#5 Schaapskooi Stroothuizen (Denekamp)

In Denekamp vind je een heuze schaapskooi en daar zijn ook al lammetjes te bewonderen. Ieder weekend kun je er terecht, lijkt me een perfecte maart-activiteit. Kijk voor meer info op de website van Schaapskooi Stroothuizen.

#6 Het fantastisch Kinder Film Festival, 28 en 29 maart (Deventer)

Bij filmhuis de Keizer in Deventer vindt op 28 en 29 maart het Fantastische Kinderfilm Festival plaats. Het festival trekt langs 10 filmhuizen verspreidt door het land. In Overijssel doen Zwolle en Deventer mee. Het biedt kinderen van 2 t/m 9 jaar de mogelijkheid om in een interactief landschap de prachtige wereld van beeld en geluid te ontdekken. Zie ook het filmpje hieronder. Meer informatie over het festival in Deventer: Fantastisch Kinder Film Festival, Deventer.

Op de hoogte blijven?

Ben je ook zo fan van leuke dingen in (de omgeving van) Twente? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte: Aanmelden nieuwsbrief.

 

Aanvullingen? Kom maar door!

Heb je toevoegingen, aanvullingen of andere leuke berichtjes. Laat hieronder een reactie achter, vind ik leuk!
Liefs,
Yvette

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Tikva
  februari 28, 2015

  Bedankt nog voor de leuke tip in Deventer, het staat genoteerd!

  • Vettt.nl
   februari 28, 2015

   Ja leuk he! Misschien dat ik ook nog wel ga, vond het ook zo tof!