Take-away picknick van Theetuin Ik & Mijn Moeder

Door

Theetuin Ik & Mijn moeder is een theetuin op een prachtige locatie in Enschede. Midden in ‘t Wooldrikspark ligt net achter de kinderboerderij een heel schattig huisje begroeid met geweldige planten en bloemen. Een oase van rust, op steenworpafstand van de binnenstad. Ik had al eens op de kaart zien staan dat je hier ook een picknickmand kunt bestellen, zo’n leuk idee. Afgelopen vrijdag mochten wij de picknickmand testen.

De picknickmand van Theetuin Ik & Mijn Moeder

Wat goed is om te weten is dat je de picknickmand altijd van tevoren moet reserveren. Je kunt vervolgens ‘t Wooldrikspark in gaan, maar wij kozen ervoor om de mand mee te nemen naar Het Hulsbeek. Het was prachtig weer en het leek ons fijn om ook wat verkoeling in de buurt te hebben. Ik parkeerde de auto aan de zijkant van het park aan de Lorentzlaan, vanaf daar loop je zo naar de Theetuin.

Alles stond klaar voor ons, we kregen een korte uitleg en we konden gaan. Op naar het Hulsbeek!

ik en mij moeder
De prachtige Theetuin

Picknicken op het Hulsbeek

Met de manden en onze tassen zochten we een lekker plekje op het gras. Met uitzicht op de speeltoestellen. Een kleine conclusie die we hier trokken: een bolderkar was fijn geweest :-). We hadden ons wel wat sleepwerk op de hals gehaald met dit plan, maar toen we eenmaal zaten was dat snel vergeten!

In de mand zit alles. Je hoeft dus zelf nergens over na te denken. Een kleedje, bestek, koffie (of thee), frisdrank, sandwiches, fruit, een brownies, quiche en zakjes chips voor de kinderen. Ook aan theedoeken, lepeltjes en servetjes is gedacht. Met de picknickmand ben je dus helemaal ready-to-go.

ik en mij moeder
Kijk nou, hoe fijn!

Terwijl wij de boel installeren, schieten de kinderen richting zand, water en speeltoestel. En ze komen een beetje af en aan om wat te eten te halen bij ons, het stilzitten op een kleedje blijkt meer ons ding te zijn. Zo hebben wij alle tijd om bij te kletsen, lekker te eten en te genieten.

ik en mij moeder
Perfect plekje zo! En wat een geweldig speeltoestel voor ons…
ik en mij moeder
Schepjes en emmertjes namen we zelf mee.

Terwijl wij dat doen zijn de kinderen kikkertjes aan het vangen in Het Hulsbeek, een taak die ze uiterst serieus nemen. Als we de spullen na 2 uur weer inpakken blijkt het einde voor hun nog wat te vroeg te komen. Een groot succes was het.

ik en mij moeder
Hoe leuk!
ik en mij moeder
En het waren er heel veel!

Over Theetuin Ik en Mijn Moeder

Marle en haar moeder startten deze theetuin in 2010. En eigenlijk was het een droom die werkelijkheid werd. Inmiddels werken Marle’s man en haar vader ook in(en om) de Theetuin. Het idee voor de picknick was in eerste instantie bedacht voor in het park, maar steeds vaker komen gezinnen langs en nemen ze de mand(en) mee in de bakfiets of in de auto voor een leuk uitje met het gezin.

De Theetuin is op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 17.30 geopend. Je kunt hier terecht voor lekkere taartjes, een lunch, een high tea maar ze doen ook veel vrijgezellenfeesten en babyshowers. In de zomermaanden zijn ze tot 18.00 geopend. Op donderdag zijn ze geopend voor vergaderingen of groepen en vooraf reserveren is dan noodzakelijk.

Voor hier voor meer informatie over Theetuin Ik en Mijn Moeder.

Nog meer leuke tips voor uitjes met het gezin?

Regelmatig ontdekken we nieuwe leuke uitjes op VETTT. Ontdek op deze pagina nog veel meer leuke buitenuitjes in Twente. Zoek je juist inspiratie voor binnen nuitjes? Kijk dan even hier: leuke binnenuitjes in Twente.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.