Tulpen plukken en sprokkeltocht bij het Duvelshofke

Tulpen plukken in een pluktuin, of over een tijdje weer veldbloemen…Fruit plukken in de zomer, aardappels steken, allemaal dingen wat ik écht enorm leuk vind om te doen! En gelukkig vindt Guusje dat ook en zo gingen wij laatst op pad, samen met een vriendinnetje, onze ‘meidenochtend’, om tulpen te plukken bij het Duvelshofke in Oldenzaal

Prachtige omgeving rondom het Duvelshofke
Prachtige omgeving voor een wandeling!

Duvelshofke in Oldenzaal

Naast de tulpen pluktuin heeft het Duvelshofke nog veel meer te bieden. In de speeltuin vermaken de jongsten zich uitstekend terwijl jij je kopje koffie in de zon nuttigt. Straks in de zomer is de fruitpluk een enorme aanrader, want echt lekker! En die frambozen zijn gróót! Ook in de Landwinkel vind je allerlei mooier producten, ook erg geschikt als cadeaupakket.

Met een routekaart op weg voor de sprokkeltocht
Routekaart bekijken!

Sprokkeltocht

We begonnen onze ochtend met een ‘sprokkeltocht’. De dames kregen een routekaart en de opdracht was om onderweg een picknicktas te vinden. Uiteraard een fijne opdracht. Ook moesten ze onderweg de Galloway koeien tellen. Hoe groot was de verrassing dat er ook echt een picknicktas in de struiken verstopt lag! Het raadsel blijft nog steeds hoe die tas daar toch gekomen is! Na de inhoud te hebben uitgestald merkte Guusje op dat ze toch wel erg verwend was! Daar kan ik uiteraard alleen maar mee instemmen 🙂

Picknicktas gevonden in het bos!
Yes, de picknicktas is gevonden!

De tas bevatte allemaal gezonde en bovenal lekkere spullen uit de Landwinkel. In het zonnetje hebben weeen heerlijke picknick gehad! Meer dan voldoende voor ons vieren, dus we namen zelfs nog wat mee naar huis. Leuk om te zien dat hier echt aandacht aan was besteed, met verse producten (aardbeien, de eerste van dit seizoen!)

Zelf tulpen plukken
Zelf tulpen plukken

En dan toch eindelijk die tulpen!

Schaar mee, emmertje mee en knippen maar. Uiteraard snel wat echte Hollandse plaatjes schieten. De bos tulpen was zo bij elkaar gezocht. Zo leuk! Deze tulpen staan prachtig op de vaas en zo hebben dus niet alleen de dametjes er wat aan, maar ook mama! Win-win.

Tulpen plukken bij het Duvelshofke
Deze tulpen gaan mee naar huis!

Meer weten over de activiteiten bij ’t Duvelshofke?

Op de website van ’t Duvelshofke vind je alle informatie over de activiteiten die beschikbaar zijn. De prijzen voor de Sprokkeltocht vind je ook op de website, het is aan te raden om de tocht van te voren te reserveren. Sinds 2020 heeft ’t Duvelshofke Kitsch en Koekjes overgenomen, bekend van het grote workshop aanbod voor kinderen en volwassenen. Wil je meer weten over het aanbod van Kitsch en Koekjes kijk dan vooral op de website: kitsch en koekjes.

Over Famke

Meer blogs van Famke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.