Roze kleurspoeling bij je kind, yay ore nay?!

Door

Onlangs rolde ik gezellig samen met mijn dochter op mijn scootmobiel door de stad, toen er in de verte een meisje liep met knalroze haren. Mijn dochter, Heidi, had haar al snel in het vizier. Ze draaide in een impuls mijn scootmobiel van standje ‘schildpad’ naar standje ‘haas’ . Dit roze wonder móest ze van dichtbij bekijken! Wat vond ze het mooi. Ze raakte er niet meer over uitgepraat. Mama, mag ik roze haren? Alsjeblieft? Natuurlijk was ik niet meteen zo enthousiast over een kleurspoeling als Heidi. Ze is tenslotte nog maar 5 jaar. Stof tot nadenken…

Kleurspoeling is hot!

Na deze roze ontdekking lijkt ineens de een na de ander rond te lopen met gekleurd haar: roze, lila en zelfs turquoise. Heidi spot de vrolijke coupes overal. Door al die hippe meiden die we steeds weer tegen komen, blijft het onderwerp maar terugkomen en besluit ik mij er toch in te gaan verdiepen. Op internet kom ik verschillende kleurspoelingen tegen, maar overal lees ik dat een kleurspoeling niet geschikt is voor bruin haar. Onze dochter heeft bruin haar, voor het beste effect moet ik haar haren eerst ontkleuren. Wat ons betreft een absolute no go! Zal het kleuren met een kleurspoeling eigenlijk wel lukken? En belangrijker, willen we het gaan proberen?

We geven ons kleurspoeling-ja-woord!

Heidi maakt zich altijd erg druk om wat anderen van haar zouden kunnen vinden. Doet ze het allemaal wel goed genoeg? Vinden anderen haar niet raar als ze danst? Tekent ze wel mooi genoeg? En nu wil ze plotseling iets waarmee zij zich totaal onderscheidt van de menigte. Ze durft anders te zijn en dat vind ik heel knap.  Doe dat waar je blij van wordt, wees jezelf en denk vooral niet in hokjes. Anders is niet raar, het is juist leuk!  Dat is de boodschap die wij haar mee geven en roze haren passen daar wat ons betreft ook binnen. Mijn vriend en ik besluiten dan ook dat als Heidi het echt graag wil, wij er mee akkoord gaan.

Op zoek naar de beste kleurspoeling

Heidi vindt het helemaal fantastisch en we vertrekken meteen naar de winkel.  Er zijn meerdere kleurtjes te verkrijgen, maar Heidi hoeft er niet lang over na te denken. Roze it is! Bij de Kruidvat kiezen we een kleurspoeling van het merk L’Oréal, namelijk Colorista HotPink Washout. Ook op deze verpakking staat vermeld dat het niet geschikt is voor bruin haar. Ik leg Heidi uit dat de kans groot is dat de kleurspoeling niet goed zal pakken, ze wil het toch gaan proberen.

kleurspoeling L'Oreal Colorista

Wat zit er allemaal in de verpakking?

Heidi houdt de kleurspoeling de hele weg naar huis vast. Eenmaal thuis wil ze meteen weten wat er allemaal in het doosje zit en we maken het samen open. In de verpakking zitten plastic handschoentjes, een gebruiksaanwijzing en een kant en klare tube met roze verf. Hier zou je meerdere keren mee kunnen doen, maar ik besluit alles er in 1 x in te smeren voor het beste resultaat. Go big or go home zeg maar.

Inhoud kleurspoeling L'Oreal Colorista

Let’s do this!

Ik breng de kleurspoeling aan totdat haar lokken volledig gekleurd zijn. Hoe groter en dikker de plukken haar je pakt, hoe groter de kans dat de haren in het midden niet gekleurd worden. Let er daarom dus op dat je het lok voor lok aanbrengt en zorg dat al het haar bedekt is. Er verschijnt meteen een prachtige roze gloed in het haar van mijn dochter. Wauw, ik kan mij bijna niet inhouden, het liefst zou ik ook iets in mijn eigen haar willen smeren. Eindelijk Barbie-haar! Zucht… Ik beheers mij nog net. Dit Mattel-momentje is voor Heidi!
Als ik de hele tube kleurspoeling heb verdeeld in het haar laten we het goed intrekken. In de gebruiksaanwijzing wordt een inwerktijd van 20 tot 25 minuten geadviseerd, maar ook hier nemen we het zekere voor het onzekere. We laten het 45 minuten intrekken.

kleurspoeling L'Oreal Colorista

Het is tijd om de kleurspoeling uit te spoelen

Met knikkende knieën loopt Heidi met mij mee naar de douche. Tijdens het uitspoelen kleurt de hele douche roze. Heidi geniet van dit prachtige waterspektakel maar al snel volgt de angst dat er geen roze meer over blijft in haar haar. In de gebruiksaanwijzing staat dat je de kleurspoeling net zo lang moet uitspoelen totdat het water helemaal helder is, maar de spanningen van Heidi spelen mij nu ook parten. Omdat ik een beetje bang voor haar ben dat het resultaat teleurstellend zal zijn, laat ik het laatste restje kleurspoeling er in zitten.

Het resultaat

Op het natte haar is de kleur nog moeilijk te beoordelen. Omdat laten opdrogen Heidi veel te lang duurt pak ik gauw de föhn erbij. Hoe droger het haar wordt, hoe trotser ze kijkt. Roze lokken dansen langs haar gezicht in de warme lucht van de föhn. Heidi maakt kleine sprongetjes van geluk. Ze is zo blij en ik ben zo blij voor haar! Als ze klaar is rent ze naar haar kast om haar lievelingsjurk er bij aan te trekken. Een appelgroene panterjurk, lekker colour blocking! Daarna laat ze vol trots haar roze haren aan haar vader zien. Ze danst en roept: “Dit wilde ik dus al vanaf mijn geboorte!”.

kleurspoeling L'Oreal Colorista

De kleurspoeling heeft heel goed gepakt. Het hele haar heeft een roze gloed, maar vooral de plukjes die door de zon wat lichter geworden zijn, die springen er uit. Heidi wil zo lang mogelijk van deze kleurspoeling genieten en dat komt heel precies. Haar broertje mag zelfs niet te dichtbij bij haar in de buurt zijn water opdrinken. Stel je voor dat er water in haar haren komt en zo de kleur weg zou spoelen.  Je begrijpt dat lopen door de regen geen optie meer is en dat het douchen er ook niet makkelijker op is geworden. Wees dus gewaarschuwd, haha!

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

De kleurspoeling is na een wasbeurt of 5 a 10 weer uitgespoeld. Handig, want op deze manier zit je er niet lang aan vast en is het wellicht voor jullie kind ook het proberen waard.  Is je kind toch niet zo blij met het resultaat? Was het haar dan intensief en laat de shampoo dan zo’n 10 minuutjes intrekken om het proces te versnellen.  Maar… het is waarschijnlijker dat je kind dolblij is en de gekozen kleur zo lang mogelijk wil behouden. Wij wassen het haar van Heidi daarom tijdelijk alleen met babyshampoo. Dat is een heel mild product en het laat de kleurspoeling er mooi in zitten. Inmiddels zijn wij bijna twee weken, en dus ook een aantal wasbeurten, verder. De kleur is nu een stuk minder fel, maar nog steeds is Heidi het stralende roze middelpunt! Super tof toch? Want zeg nou zelf.. Life is too short to have boring hair 😉

Resultaat na een week.

Wil jouw kind ook?

De Colorista haarkleuring is in allerlei kleuren te verkrijgen. Je kunt het online bestellen bij Bol.com voor 8,99 Euro. Wij kozen voor Colorista Hot Pink washout.

Over Marieke

Meer blogs van Marieke lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
  • Marjan
    augustus 21, 2019

    Heel erg leuk blog Mariek met een superresultaat!