Hoe richt je een kleine kinderkamer in? Zo doet Interieurstyliste Marloes het!

Door

Een kleine kinderkamer moet je slim inrichten. Je wilt graag dat je zoon of dochter er alle spullen in kwijt kan, maar het moet vooral ook een fijne plek zijn. Een plek waar jouw kind zich prettig voelt en waar hij of zij lekker kan spelen. Marloes Bosch van Roodbosch Interieurstyling schrijft een gastblog over hoe zij de kleine slaapkamer van haar dochter in heeft gericht.

Wat deden wij om de kleine kinderkamer van onze dochter in te richten?

Niene is mijn dochtertje van 7. Ze is dol op make up, logeerpartijtjes, dansen, tekenen en spelen met Sylvanian families. Daarnaast verzamelt ze knuffels, LOL surprise ballen en verkleedkleren. Niene heeft dus heel veel spullen, je herkent het vast :-). Maar met een kleine kamer (1,6m breed en 4 meter lang) is het best een uitdaging om het gezellig en opgeruimd te houden.

Naast al haar lievelingsspullen wil ze in haar kamer ook graag een bureau, een poppenhuis, een bed en een logeerplek, voldoende ruimte om te spelen en ik wil graag voldoende kastruimte. Een uitdaging waarvan ik denk dat veel van jullie hem zullen herkennen. Maar het is ons gelukt. In deze blog lees je hoe we het aan hebben gepakt.

Kleine kinderkamer: onze oplossing

Ik ben zelf interieurstyliste, dus dit is wel een project waar ik heel blij van werd. Ik vind het heerlijk om hierover na te denken en een gave oplossing voor deze kleine kinderkamer te bedenken. We hebben extra ruimte gecreëerd door de hoogte in te gaan en een vide te bouwen. Gelukkig heeft haar kamer een hoog plafond (2,80 meter) en was dit mogelijk. Zelfs wij kunnen onder de vide staan!

Een vide in een kleine kinderkamer

Ik ben goed in het bedenken en mijn man doet dan de uitvoering. Een perfecte combinatie. Ik heb mijn plan uitgetekend, doorgeschoven naar mijn man Robert en hij is ermee aan de slag gegaan.

Boven in de vide hebben we een plek gecreëerd voor een matras van 1,40 breed zodat haar nieuwe bed ook geschikt is voor één van haar hobby’s: logeerpartijtjes. Haar kamer heeft nu meer dan genoeg ruimte voor haar boekjes en knuffel verzameling. Omdat we de hoogte in zijn gegaan is er onder de vide voldoende ruimte. Hier hebben we kasten gemaakt en ook het bureau bevindt zich onder de vide.

Genoeg vloerruimte in de kinderkamer

Op de vloer staat nu haar poppenhuis en ze heeft de hele vloer om lekker te spelen. De complete vide en ook de kastruimtes maakten we van underlayment (deze werd onbehandeld gelaten maar wel goed geschuurd). Niene is er superblij mee en het kleine slaapkamer probleem is opgelost.

Het underlayment en het vliesbehang (gouden stip) kochten we bij Karwei. Voor het underlayment kozen we de dikste (18 mm). Op de rechtermuur zit roze verf van Flexa (Sweet Desire Roze). Het toffe trappetje is oud deco-materiaal van de tijd dat ik bij de Bijenkorf werkte.

Kleine kinderkamer

Heb jij ook een uitdaging met jouw interieur?

Eigenlijk heb ik voor alles wel een oplossing. Het bedenken van praktische oplossingen in interieurs is voor mij het leukste dat er is. Loop jij ergens tegenaan op interieurgebied, ik kom graag eens kennis maken en kijken wat ik voor jullie kan betekenen. In deze blog gaat het specifiek over een kleine kinderkamer. Op mijn website krijg je een beeld van projecten die ik op het gebied van interieur heb gedaan.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.