Ontmoet de sterren; met je kinderen naar Madame Tussauds in Amsterdam

Mijn zoon Thabang (van 11 jaar) wil graag een keer naar Madame Tussauds in Amsterdam. Ik ben er zelf ook nog nooit geweest dus dat lijkt me al snel een mooi plan. Mijn gloednieuwe vriend en zijn kinderen gaan gezellig met ons mee. Hier lees je onze ervaringen en natuurlijk ook een aantal tips voor een bezoek aan Madame Tussauds.

Selfie met Enzo Knol

Madame Tussauds

Madame Tussauds is een soort museum vol met wassenbeelden van beroemdheden. Al die beelden zijn op ware grootte …. en dat is echt gaaf om een keer te zien. In 1777 werd het eerste wassenbeeld al gemaakt door Madame Tussauds. Je hebt allerlei zalen met een bepaald thema waar je doorheen loopt zoals geschiedenis, muziek, dj’s, sportmensen, Hollywood, wereldleiders en superhelden.

Met Epke Zonderland

Tussen de beelden

Eerst word je op de foto gezet (die kan je dan later bestellen met een achtergrond naar wens). Vervolgens sjezen we in een grote lift met beeldschermen naar de vierde verdieping, op de beelden is een voorproefje te zien wat ons te wachten staat. Eenmaal uit de lift vonden wij het echt heel mooi om tussen alle beelden door te lopen. Er werden heel wat selfies gemaakt. Het is natuurlijk leuk om foto’s te maken, maar er is ook van alles te doen: opnames laten maken van (je wel of niet aanwezige) zangtalent, over de catwalk paraderen, je hoofd als tatoeage laten verschijnen bij Zayn Malik van One direction, een vlog opnemen met Enzo Knol, graffiti spuiten zoals Herman Brood of een stare down doen met Rico Verhoeven. Dat laatste vond Thabang het indrukwekkendst want ‘hij’ kijkt je echt aan en draait zijn hoofd bij. Tegen betaling (het is wel een commercieel museum) kan je in een formule 1 auto gaan zitten, een hand van was laten maken en speciale foto’s laten afdrukken. Maar zonder dat is een bezoek aan Madame Tussauds ook zeker de moeite waard. Wij waren echt aan het genieten!

Thabang ziet er al snel uit als een heuse DJ

Wassenbeeld-weetjes

Nadat bepaald is wie in aanmerking komt voor een wassen gelijkenis, duurt het maken van een wassenbeeld ongeveer 3 maanden. Diverse specialisten en vakmensen worden bij dit proces betrokken. In bijna alle gevallen poseert de betrokken persoon en hierbij worden alle maten van top tot teen opgenomen. Een fotograaf neemt foto’s en kleurspecialisten bekijken de kleur van de huid, ogen, tanden en bij vrouwen de gebruikte make-up. Er is ook een kapster aanwezig die aan de hand van monsters de juiste kleur van het haar en van de wenkbrauwen bepaalt en na toestemming van de persoon een stukje van het haar afknipt. Er wordt echt haar gebruikt en letterlijk haartje voor haartje op het hoofd ingeplant, bijzonder. Het lichaam van het beeld bestaat uit glasvezel (anders wordt het te zwaar en zou het beeld instorten). De handen en het hoofd zijn van was. De persoon die geportretteerd is schenkt meestal kleding aan zijn of haar beeld.

The making of Rico Verhoeven
Naast Lil’ Kleine lijkt Thabang groot

Tips voor een bezoek aan Madame Tussauds Amsterdam:

-Tickets zijn online te koop voor 19,50 euro voor volwassenen en entree voor de kinderen kost 15,50 via de website van Madama Tussauds. Kijk ook eens op vakantieveilingen voor goedkopere kaartjes.

-Trek er zeker een paar uur voor uit.

-Koop tickets voor de fastline, via internet zijn die goedkoper en je hoeft niet in de rij!

-Het leukst is het voor kinderen vanaf 8 jaar, anders weten ze echt niet van wie al die beelden zijn: ik herkende Justin Bieber niet eens (een dikke zucht van Thabang: ‘maham’, gelukkig hangen aan de beelden naamkaartjes dus even subtiel gluren kan altijd).

-Madame Tussauds is gevestigd op de Dam in Amsterdam, ongeveer op 10 minuten loopafstand van het Centraal Station.

-Parkeren in de stad is echt duur, je kan beter buiten de stad parkeren en dan het openbaar vervoer nemen bijvoorbeeld de metro (Metro Zuid, halte Rokin). Het parkeren kost dan maar 1 euro en je betaalt dan 5,50 voor het openbaar vervoer. Je kan alle informatie vinden over deze perfecte parkeeroptie op: P&R parkeren Amsterdam.

-Combineer een bezoek aan Madame Tussauds met een rondvaart, een nachtje in een hotel of een bezoek aan het Nemo Science Museum. Marloes Driezes schreef een blog over een dagje Nemo: kijk hier.

-Soms mag het publiek meebeslissen van wie er een wassenbeeld wordt gemaakt …. houd de Facebookpagina in de gaten: Facebook Madame Tussauds.

Be a superhero!

Staat Madame Tussauds ook op jullie ‘to-do-list’ of zijn jullie al eens geweest?

Over Marije

Meer blogs van Marije lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.