Campina Open boerderijdagen!

Door

Zien hoe een échte boerderij eruit ziet, waar de melk vandaan komt en je uitleven op een stormbaan? Dan moet je echt naar de Campina Open Boerderijdagen. Boeren en boerinnen vanuit het hele land doen mee en stellen hun boerderij de hele dag open voor bezoek.

Deze dagen worden ieder jaar georganiseerd, maar het was me nog nooit gelukt om erbij te zijn. Dit jaar vinden er twee dagen plaats, de eerste op vrijdag 30 mei en de tweede op 2e pinksterdag, maandag 9 juni. Vandaag (30 mei) was ik erbij enne…ik denk dat ik 9 juni gewoon nog een keer ga. Zo ontzettend leuk!

Wij gingen op bezoek bij de familie Elferink in het Twentse plaatsje Glane, tussen Enschede en Losser. De hele familie en allemaal vrienden waren ingezet om de dag tot een succes te maken. Campina zorgde voor allerlei mooi drukwerk en materiaal om de boerderij gezellig en leuk aan te kleden. Bij aankomst werd je hartelijk ontvangen door familie van de boer en werd kort uitgelegd hoe het een beetje in zijn werk gaat. Simpel: gewoon de bewegwijzering volgen en dan zie je alles.

Als eerste konden de kindjes bij de neef van de familie  hun koemelk-kunsten uit de kast halen en een ware melkhulp worden, compleet met certificaat. Trotse Pippa bracht zichzelf er wel heel makkelijk vanaf, twee keer aan de uier trekken en hoppa! Certificaat binnen en op naar de koeienstal…

Melkhulpje

In de koeienstal zag je hoe koeien machinaal gemolken worden en kon je alle koeien van heel dichtbij bekijken. ‘s Ochtends was er een heel schattig kalfje geboren, deze konden we hier ook ontmoeten.

Kalfje Campina open Boerderijdagen

Via de koeienstal kwamen we weer buiten uit en stond er een echte tractor op ons te wachten. Je kon achterin de wagen stappen voor een rondtrip over de boerderij en door het weiland. De kinderen mochten boven op balen hooi klimmen en konden zo heerlijk zacht zitten en van het uitzicht genieten. Supertof voor die kleintjes om een keer echt op de wagen achter een tractor te mogen zitten.

Vervolgens weer via de koeien en nog veel meer jonge kalfjes via de koffiebar, ijscokar, schminkhoek, selfieshoot naar de stormbaan. Wat ontzettend leuk dat Campina dit organiseert. Ik kan het echt iedereen aanraden. Een superleuk, relaxed en ook nog eens leerzaam uitje met kinderen. Ben je ook naar een Campina Open Boerderij dag geweest? Ik ben benieuwd naar welke en wat je ervan vond. Familie Elferink en Campina bedankt!

Meer weten over deze dagen en welke boeren op tweede pinksterdag mee doen? Kijk dan even op de site van Campina.

Selfie

 

 

 

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.