Tulpen plukken bij de InspiratieHoeve in Boekelo

Update oktober 2023: Helaas is de pluktuin niet meer geopend voor het publiek. 

Yes, het plukseizoen is weer begonnen! Als wij ergens blij van worden, dan is het van bloemen. En hoe leuk is het als je ze zelf kunt plukken. En als we dat nou ook nog eens kunnen combineren met de boys, dan hebben we een perfect uitje. Daarom gingen we tulpen plukken in de pluktuin van de InspiratieHoeve in Boekelo.

Kleine Keukenhof van Twente

De ‘kleine Keukenhof’ van Twente staat in bloei en wij hebben een bezoekje gebracht aan de tulpenpluktuin van de InspiratieHoeve in Boekelo. Dit was een ontzettend geslaagd uitje met de jongens. Naast het rennen door de tuin keten op het ‘I am Boekelo – bankje’ hadden Kees en Kick gelukkig ook nog oog voor de tulpen. En laat het dan ook nog eens super interessant zijn als je zelf een bloemetje uit mag kiezen en je die samen met mama er af mag knippen.

Inspiratiehoeve

Fotocredits: Anique Gardenbroek

Inspiratiehoeve

Fotocredits: Anique Gardenbroek

Tulpen plukken en meer

Voor €3,50 pluk je een mooi en vers bosje van 10 tulpen. Let er wel even op dat er gepast en contact betaald moet worden, de pluktuin is namelijk onbemand. Naast het plukken van de tulpen kan je ook nog samen met de kinderen een leuke en leerzame tulpenquiz maken. Ook maak je kans op een leuke prijs met de leukste selfie in de tuin of op het ‘I am Boekelo – bankje’. Genoeg te doen en beleven dus.

Inspiratiehoeve

Fotocredits: Anique Gardenbroek

Ook enthousiast?

De tulpen pluktuin is vanaf 3 april dagelijks open van 9.00 tot 17.00 uur. Je mag parkeren langs de weg bij de pluktuin. De verwachting is dat je tot ongeveer eind april tulpen kan plukken. Daarna gaan ze bij de InspiratieHoeve hard aan de slag om te zorgen dat de pluktuin weer vol komt te staan met zomerbloeiers. Rond 1 juli zal de pluktuin dan weer open gaan en dan zien ze ons zeker weer terug!

Fotocredits: Anique Gardenbroek

Inspiratiehove

Fotocredits: Anique Gardenbroek

Meer informatie over de InspiratieHoeve

Workshopboerderij De InspiratieHoeve vind je in Boekelo (Beldershoekweg 20). De pluktuin is onbemand dus daar kun je altijd terecht. Als je wilt plukken is het raadzaam om contant geld mee te nemen. Daarnaast is het handig om de Facebook pagina in de gaten te houden, daarop wordt bekend gemaakt wanneer de pluktuin open gaat. Zo wisten wij dat de pluktuin afgelopen woensdag 3 april opende. Als de zomerbloeiers klaar zijn om te plukken dan wordt dat daar ook bekendgemaakt.

Over Milou

Meer blogs van Milou lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.