Twentse hoogtepunten

De trouwe volgers hebben er waarschijnlijk al eerder wat van voorbij zien komen. In mei was ik toerist voor 1 dag in eigen regio. Ik ging hele leuke dingen doen in Twente en dat in ‘bijzonder’ goed gezelschap.

Naast mijn grote 5-jarige vriendin Pippa was er namelijk ook een cameraploeg aanwezig. En alsof dat nog niet genoeg was, we kregen ook nog vriendjes voor een dag en een collega-moeder :-). Aan ons de taak om meer van Twente te laten zien. Met af en toe een verplicht (video)shotje tussendoor, zo lijkt het toch nog een beetje op een échte werkdag.

Het serieuze uitzoekwerk hoefden wij overigens niet te doen. Op deze dag hoefden we ons alleen maar te laten verrassen. En dat is gelukt, (bijna) alle activiteiten waren zelfs nieuw voor ons. Heel eerlijk, alles op 1 dag is wel wat veel. Dat raad ik je ook niet aan, je bent dus gewaarschuwd 🙂

Kan ik nog steeds nieuwe dingen ontdekken?

Toen ik alweer drie jaar geleden met Vettt begon, heb ik me dat zeker afgevraagd. Ik dacht dat ik op een gegeven moment alles wel had gehad. Zo groot is Twente immers niet. Niets bleek minder waar, ik raak niet uitontdekt. Tijdens dit Twentse avontuur kwam ik ook weer bij een aantal Twentse verrassingen terecht. Pippa’s favoriet was toch wel het wandelen met de ezel. Einde van het verhaal zat zij vooral op de ezel, maar als jongsten van de drie kinderen vond iedereen dat prima. Als prinses op de ezel ontdekten we de omgeving van Markelo.

Twentse

Wandelen met een ezel?

Om 10.00 uur worden we in Markelo verwacht bij Ezelstal Barg Dieks.  We komen aan bij een prachtige boerderij, omringd door appelbomen. Er staat een tafel voor ons klaar met uitzicht op – jawel – de ezels. Je hoort ze knetterhard balken, de interesse is gewekt en het ijs is gebroken. Ons bezoek uit Amsterdam komt aan, de eerste shots worden geschoten, maar natuurlijk veel leuker we mogen kennis maken met de ezels.

De ezel ‘huur’ je. Ik vind dat best gek klinken, vind je niet? De ezel huur je voor een halve of een hele dag. Ik weet niet hoe het met jouw kinderen zit, maar die van mij vindt dieren fantastisch. Helemaal toen de ezel ‘Elsa’ blijkt te heten. De Frozen-hyserie is nog steeds dagelijks aanwezig bij ons thuis.

Eigenaresse Hilde stelt haarzelf voor en legt uit wat we gaan doen. Elsa wordt klaargemaakt voor een wandeling inclusief picknick. Ze wordt opgezadeld en aan beide kanten komen tassen te hangen, uiteraard goed verdeeld zodat Elsa in balans is.  De kindjes kijken toe: onder de indruk dat ze zijn!

Goede oefening voor haastige types…

Het wandelen met een ezel blijkt een uitdaging voor twee moeder met kinderen, een filmploeg en een tijdschema. Elsa graast, stopt, loopt (af en toe weer) door en staat weer stil. Dit is een uitje dat je moet doen als je ruim de tijd hebt een geen haast hebt. Of als je een keer wilt ervaren hoe het is om je mee te lopen in het ritme van je ezel. Elsa bepaalt, wij leren loslaten. De kinderen leren op hun beurt te wachten, want om beurten krijgt één van de kindjes een lift van Elsa. Tussendoor ontdekken ze de natuur en rennen ze door het bos. Genieten!

Twentse

Strak schema

Wat een heerlijke plek heeft Hilde van Barg Dieks hier. Pippa heeft het nog steeds over Elsa. Helaas ‘moesten’ wij door naar ons volgende uitje. We reden naar vakantiepark ‘t Mölke in Zuna, waar we met een fluisterbootje over de Regge kabbelden.

Twentse

Twentse

Vervolgens gingen we naar natuurmuseum De Holterberg, ook supergaaf. En we sloten de dag af met een etentje bij Woody’s in Holten.

Nog meer inspiratie?

Je kunt natuurlijk op Vettt kijken voor nog meer inspiratie, maar wist je dat Visit Twente alle tips voor uitjes met kinderen heel mooi samen heeft gevat? Hierbij een linkje voor nog meer inspiratie voor leuke dingen met kinderen in Twente.

Benieuwd naar jouw Twentse tips!

Heb jij ook van die plekken in Twente waar je heel enthousiast over bent? Ik ben heel benieuwd. Deel ze met Vettt door hieronder of op Facebook een berichtje achter te laten.

De video bekijken?

Van onze Twentse dagtrip is een video gemaakt, je checkt hem hieronder.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Visit Twente. 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.