Zelf vaasjes maken, leuk én goed voor de fijne motoriek!

Loes van Metzonderjas.com schrijft iedere maand een gastblog op VETTT. Samen met haar broer Sieb heeft ze het platform Metzonderjas.com waarmee ze andere ouders/verzorgers inspireren om nog meer van het buitenleven te genieten met jouw kind(eren).

Ben jij ook volop van het weer aan het genieten? Al dat groen, het lekker weer en overal kleine beestjes druk aan het werk. Heerlijk. Hopelijk mogen we nog eventjes van dit heerlijke seizoen genieten! Deze vaasjes zijn in een handomdraai gemaakt én ze kosten niets! Dus ga lekker naar buiten, zoek wat bloemetjes of andere natuurvondsten en ga aan de slag!

zelf vaasjes maken

Wat heb je nodig?

 • Een stuk karton
 • Een schaar
 • Een dikke zwarte stift
 • Eventueel wat andere kleuren stiften om het vaasje in te kleuren
 • Een schroevendraaier

Hoe maak je de vaasjes?

 1. Scheur een stuk karton van een lege doos.
 2. Teken met de dikke zwarte stift een vaas op de onderste helft van het karton.
  Geen inspiratie voor het tekenen van vaasjes? Zoek op internet wat voorbeelden en teken die na. De zoekopdracht: “draw simple vase” geeft veel leuke opties!
 3. Prik met de schroevendraaier wat gaten in de bovenkant van het karton.
 4. Ga buiten op zoek naar bloemen. Grassen zijn ook erg leuk!
 5. Pluk wat handjesvol bloemen.
 6. Rijg de steeltjes van bloemen door de gaten.

Extra tip: Nu een beetje laat in het seizoen, maar gebruik paardenbloemen die al aan het verpluizen zijn. Dus niet de gele bloemen, maar een stadium daarna. Paardenbloemen verpluizen nog namelijk nadat ze geplukt zijn. Mits ze dus al in het verpluis-stadium zijn. Heel mooi om te zien hoe je vaasje veranderd na een paar dagen!

zelf vaasjes maken

Voor wie is deze activiteit geschikt?

Deze activiteit is geschikt vanaf ongeveer drie jaar. Is je kind nog erg jong? Dan kun je eventueel ook wat grotere gaatjes in het karton maken. Dan gaat het rijgen wat makkelijker. Rijgen is een goede manier om de fijne motorische ontwikkeling te stimuleren. Daarnaast kan het ook heel rustgevend werken. Win-win dus!

Heb jij zelf nog leuke tips om de natuur te ontdekken?

Heb jij zelf nog leuke tips om de natuur te ontdekken of leuke blogs waar we tips kunnen vinden? Laat gerust hieronder een bericht achter, vinden we leuk!

Over Loes

Meer blogs van Loes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.