Speelboerderij De Neeth in de Achterhoek

Nog nooit van gehoord? Snap ik, hadden wij tot voor kort ook niet! Maar wat hadden we hier een fijne dag. We bezochten De Neeth, waar je naast spelen ook koeien en kalfjes kunt bekijken, met konijnen kunt knuffelen, een museum kunt bezoeken én een pannenkoek kunt eten! De Neeth ligt in Aalten, in de Achterhoek. Vanaf Enschede rij je er in 45 minuutjes naartoe. Samen met mijn dochters van 2 en 6 en Vettt-blogger Maryke en haar kinderen van 4 en 6 ontdekten we deze verborgen schat tussen de Achterhoekse weilanden. De Neeth bevindt zich écht op het platteland, tussen de boerderijen met uitzicht op de koeien.

Buitenspeeltuin De Neeth

Ik had van tevoren op de website gekeken, maar ik vind het altijd lastig om me er dan een goede voorstelling van te maken. Bij aankomst rennen de kinderen de speeltuin in én ze blijven nieuwe dingen ontdekken. Het is écht een plek waar je lekker buiten speelt en waar je vies mag worden. Er zijn schommels, heel veel speelhuisjes, tractoren, een trampoline, springkussens, een waterspeelplek, een kabelbaan en er is een grote plek waar konijnen vrij rondlopen. Het terras is op basis van self-service en goed vertrouwen. Er staan kannen koffie, thee, koekjes, chipjes en een vriezer met ijsjes. Je pakt waar je zin in hebt en je doet het geld in een bakje. Ik hou ervan! De kinderen hebben ruim twee uur gespeeld, we hebben ze bijna niet weer gezien. Het terras bestaat uit een bonte verzameling van terras-stoelen, wat later hoorden we van de eigenaar dat ze heel veel spullen bij de kringloop hebben opgehaald voor een mooi tweede leven. Zowel op het terras, als in het restaurant maar ook in de speelzolder boven het restaurant. Dat verklaarde alle verschillende terrasstoelen :-).

De Neeth

Het water- en zandgedeelte was wel de favoriet van de middag!

 

De Neeth

Schommelen met een view!

 

De Neeth

De ‘konijnentuin’, een hele ruime plek waar de konijntjes lekker rondhuppelen en je ze mag aaien…

 

De Neeth

De ‘konijnentuin’

 

De Neeth

Ook zo’n hit, de trampoline!

 

De Neeth

Self-service catering 🙂

Koetjes & kalfjes

De Neeth bevindt zich op het platteland, rondom het erf lopen de koeien lekker rond maar er is ook een stal waar je een kijkje kunt nemen en de koeien en kalfjes van heel dichtbij kunt bekijken.

De binnenspeeltuin en het pannenkoekenhuis

Na het spelen aten wij nog wat bij het pannenkoekenhuis, deze vind je ook op het erf van De Neeth. Tot onze grote verbazing was de hele bovenverdieping een speelruimte. Dus jawel, wederom zaten wij in alle rust in het restaurant. Ze kwamen voor het eten even beneden en na het eten wisten ze niet hoe snel ze weer boven moesten zijn. Bij het eten kregen ze een bonnetje waarmee ze naar afloop iets uit de schatkist mochten kiezen. Blij dat ze waren!

De Neeth

De speelzolder boven het restaurant.

 

De Neeth

En er kan ge-gamed worden!

 

De Neeth

Als afsluiter mogen ze een cadeau uit de schatkist zoeken.

Het Museum

De Neeth is een écht familiebedrijf, de hele familie werkt mee. Zo ook in het museum waar je kunt leren hoe de Achterhoekse bevolking jaren terug leefde en werkte. Toen wij er waren was boerderijmuseum De Neeth niet geopend, je kunt er terecht in de zomermaanden juli en augustus, op woensdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur.

Over De Neeth

De Neeth is al sinds 2017 een officiële zorgboerderij. Zowel de speeltuin, het pannenkoekhuis, het museum en de koeien vind je op hetzelfde erf. Een bezoekje aan De Neeth is helemaal gratis, je betaalt uiteraard wel voor je consumpties. Neem wel even wat contant geld mee! Als je gaat, dan kan het ook handig zijn om een extra setje kleding mee te nemen. Coco had binnen no-time een nat-shirt. Volgend jaar zal er ook een camping toegevoegd worden aan De Neeth, hoe leuk! Verwacht wordt dat er in 2019 gekampeerd kan worden.

Kidsgeluk in de Achterhoek

De Neeth is aangesloten bij Kidsgeluk in de Achterhoek. En dat betekent dat je na afloop van je bezoekje een persoonlijk Kidsgeluk-paspoort ontvangt. Hiermee kun je sparen voor een leuke verrassing (geldig tot eind 2019). Kijk voor meer informatie even op kidsgeluk.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.