6 x mijn Podcast tips voor jou!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik sinds een paar weken een aardige ‘Podcast junkie’ ben geworden, ik weet het, het bestaat natuurlijk al heel lang maar ik had nog nooit van m’n leven een podcast geluisterd. Toch ben ik sinds kort echt verslaafd geraakt aan mooie podcasts. Heerlijk om op de bank naar te luisteren, tijdens je huishouden, in de auto, of tijdens een wandeling. Ik zette even een paar (althans dat vind ik) podcast aanraders voor jullie op een rijtje… En leg je de ‘hoe en wat’ van Podcast beluisteren uit. Ben je zelf fan van podcasts? Ik ben benieuwd naar jouw favorieten!

Wat is een podcast nou eigenlijk?

Een podcast is audiobestand die je in de podcast-app gelijk kunt beluisteren maar ook kunt downloaden (zodat je niet zoveel MB’s verbruikt) en heerlijk kunt beluisteren op een moment wanneer het jou uitkomt. Hup oortjes in en even in een andere wereld. Het nieuws beluisteren, een hoorspel, lezing, of juist een gesproken boek. Het beluisteren van een podcast is voor de luisteraar gratis, en vaak wordt er wekelijks een nieuwe podcast van je favoriete serie geüpload.

Hoe beluister ik een podcast?

Als je in het bezit bent van een IPhone kun je meteen beginnen want die app staat al standaard op IPhone. Heb je een Android telefoon dan is er in de Playstore de app ‘Podcast Addict‘ te downloaden. In de bibliotheek kun je in de zoekbalk onderwerpen opzoeken die jou aanspreken. Je kunt ze opslaan in je bibliotheek. Ook kun je je abonneren en dan komen de volgende aflevering van een specifieke podcast automatisch in je bibliotheek terecht.

Mijn top 6 podcast tips:

Ik deel hier mijn top 6 van podcasts met jullie. Podcasts die mij inspireren, motiveren, laten relaxen of mij van de juiste informatie voorzien die ik op dat moment nodig heb….

1 Podcast ‘Bob’

Bob is een 6-delige zeer ontroerende podcast over de hoogbejaarde Elisa. Ze is vierentachtig jaar én verliefd.. op Bob. Een man waar haar drie dochters tot dan toe nog nooit van hadden gehoord, maar over wie hun moeder niet meer kan zwijgen. In het verhaal ga je terug in de tijd. Elisa raakt zwanger van Bob en wordt door haar vader naar een klooster gestuurd om haar uit het zicht van de buren en de handen van Bob te houden. Met een kindje in haar buik ging ze naar binnen en met lege handen kwam ze weer naar buiten. Elisa twijfelt niet aan haar eigen verhaal. Maar haar drie dochters, die tot voor kort de naam Bob nog nooit uit haar mond hadden horen komen, weten niet wat ze moeten geloven. Rakelt hun moeder een groot familiegeheim op, of kan ze feit en fictie niet meer uit elkaar houden? In zes afleveringen gaan Nele Eeckhout, Siona Houthuys en Mirke Kist op zoek naar de waarheid. Maar hoe vind je iemand die misschien niet bestaat? Je zult hunkeren naar de volgende aflevering en van Elisa gaan houden…….

2 Podcast ‘Opgejaagd’

In deze 9-delige podcast gaat documentairemaakster Jennifer Pettersson die twijfelt over ons Nederlandse onderwijssysteem op onderzoek uit. Ze komt uit Zweden en woont al 20 jaar in Nederland, ze voelt zich hier zeer thuis maar sinds haar 2 dochters naar school gaan twijfelt ze ernstig aan ons huidige onderwijs in Nederland. In Zweden waar ze vandaan komt is namelijk alles beter. Maar is dat ook écht zo? Of overromantiseert ze dit? Samen met haar man en 2 dochters gaat ze op onderzoek uit. Aan het eind van de serie gaat ze samen met haar man Jair de knoop doorhakken of ze moeten blijven of toch vertrekken naar Zweden, waar het onderwijs volgens haar vele malen beter is.

3 Podcast ‘Man met de microfoon’

In deze podcast Man met de microfoon gaat Chris Bajema met zijn grote oranje bus op zoek naar mooie verhalen in zijn buurt, Amsterdam-Oost. Het bijzondere van de podcast is dat het een mix van feit en fictie is, want de verhalen van bestaande Amsterdammers worden afgewisseld met grappige scènes gespeeld door acteurs. Een vermakelijke podcast met leuke verhalen en heerlijke humor!

4 Podcast ‘The mindful kind’

In ‘The mindful kind’ deelt Racheal Kable de inzichten in haar mindfulness zoektocht. Alle mythes rondom mindfulness, stress en hoe daar mee om te gaan, 10 tips voor mindfulness in drukke tijden en ga zo maar door. Deze podcast is in het Engels (ik hou van Engelstalige podcasts) dus als je een beetje Engels kunt dan kom je hier makkelijk mee uit de voeten. Het zijn korte afleveringen die je elke keer weer nieuwe inzichten geven en je zeer bruikbare tips geven!

5 ‘Ik ken iemand die’

‘Ik ken iemand die’ is een podcast gemaakt door Nynke de Jong over opvoeden, kinderen het ouderschap en alles wat daarbij komt kijken. Ze interviewen experts (samen met haar vrienden -schrijvers- Alex van der Hulst en Hanneke Hendrix) om handige opvoedtips te ontfutselen, ook delen ze verhalen met en herkenbare situaties met elkaar. Zeer humoristische podcast en een echte aanrader voor iedere ouder!

6 ‘Master your mindset’

De podcastserie van Micheal Pilarczyk die gaat over persoonlijke ontwikkeling, geluk, geld, bewustzijn levenskunst, innerlijke rust en het behalen van je doelen en persoonlijk succes. De podcast is inspirerend maar soms ook erg confronterend. Micheal is absoluut niet zweverig, zegt wat hij denkt maar altijd op een respectvolle manier. Deze podcasts zijn spiritueel en vrijwel direct toepasbaar in je dagelijks leven!

Luister jij Podcasts?

Dit waren 6 van mijn favoriete podcasts. Luister jij ook naar podcasts? Deel hieronder vooral jou favorieten, ik ben er benieuwd naar! Misschien ontdek ik zo ook weer nieuwe podcasts!

 

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.