VETTT tip: de Schaapskooi in Haaksbergen!

Naar de Schaapskooi in Haaksbergen, iets dat wij elk jaar wel een aantal keer doen. Met de kerstdagen wordt er vaak een kerstverhaal verteld, gemoedelijk en knus tussen de schaapjes in. In het voorjaar zijn er de zogeheten lammetjesdagen. Niets is natuurlijk zo schattig om met pasgeboren schaapjes te knuffelen. Op kraambezoek dus. Kroamschudd’n bij de Schaapskudde. 

Beschuit met muisjes

Zondag 24 februari 2019 was de de Schaapskooi voor het eerst dit jaar weer toegankelijk voor publiek. En er werd een speciale open dag georganiseerd om de geboorte van de lammetjes te vieren: Kroamschudd’n bij de Schaapskudde. Samen met onze kids Coco en Sonny brachten we een bezoek aan de Schaapskooi. Tussen 12 en 16 uur werd de open dag gehouden. Na het middagslaapje van Sonny konden wij vertrekken richting de schaapskooi aan de Schapendrift 11 in Haaksbergen (jaja hoe toepasselijk die straatnaam), niet ver van ons huis.  Regenlaarsjes aan en gaan. Op naar de beschuit met muisjes, die bij de ingang al voor een ieder klaar staan.

Schaapskooi

Beschuit met muisjes

De entree is voor een kind vanaf 5 jaar slechts 1 euro, volwassenen betalen 2 euro. Een klein symbolisch bedrag, dat ten goede komt aan de stichting. Zo goed als ik ben, heb ik ook wat fooi gegeven. Ik kom zelf ook uit Haaksbergen en de mensen van de Schaapskooi doen het ontzettend leuk en daarbij, de kids genieten er onwijs van. Ik steun dit mooie initiatief dus graag.

Gezellig druk

Terwijl ik met de auto aan kwam rijden, stond het hele grasveld naast de Schaapskooi vol met auto’s. Ook waren er meters rijen met fietsen. Ik kom hier nu al een aantal jaar, maar het wordt elke keer drukker en drukker. Ik snap dat wel want het is ook écht een leuk evenement. Je kunt brokjes kopen om de beestjes te voeren en er wordt koffie en ranja geschonken. Heel knus en gemoedelijk allemaal.

Schaapskooi

Een van de vele hokken, buiten

Buiten staan er diverse hokken met schapen en geiten. Sommige nog hoogzwanger, anderen net bevallen met de kleine lammetjes aan de zij. De dieren zijn totaal niet schuw en door de open hokken heen, kan je ze goed knuffelen. Wie wil dat nu niet? Vooral de lammetjes hebben natuurlijk een hoog aaibaarheidsgehalte.

Doordat er zowel binnen als buiten veel te zien en te beleven valt, valt de drukte nauwelijks op. Binnen zijn er meerdere paden te lopen zodat je alles overzichtelijk kunt bekijken. De Schaapskooi heeft op dit moment al meer dan 350 (!) dartelende lammetjes!

Schaapskooi, Haaksbergen

Schaapskooi, Haaksbergen

Kroamschudd’n op zondag 31 maart 2019

Tijdens ons bezoek aan de Schaapskooi waren er ook diverse vrijwilligers en herders ter plaatse aan wie je vragen kunt stellen. Hierdoor geven ze je een kijkje in de keuken, van hun dagelijks werk. Een echte aanrader, voor jong en oud.

Heb jij deze dag gemist of wil jij graag nogmaals richting dit geweldige evenement? Zet zondag 31 maart 2019 in je agenda. Dan is er weer een open dag! Meer informatie over de Schaapkooi Haaksbergen vind je op de Facebook pagina.

Schaapskooi

Lammetjesdagen in Twente

In Twente en omgeving worden er de komende tijd op veerschillende locaties lammetjesdagen georganiseerd. Op Vettt vind je een overzicht van deze lammetjesdagen in Twente.

Schaapskooi

Coco en Sonny hebben ontzettend genoten, dus deze mama ook. Mocht jij zelf nog leuke tips hebben voor lammetjesdagen in Twente laat het dan vooral weten. Dat kan door hieronder een berichtje te plaatsen.

Liefs,

Michelle

Over Michelle

Meer blogs van Michelle lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.