De weekendtips: 8 t/m 10 maart

Door

We hebben een heerlijk weekend voor de boeg, met heel veel leuke voorstellingen en uitjes. We hebben onze favorieten uitjes voor dit weekend met kinderen ook weer voor jullie op een rijtje gezet.

7 t/m 10 maart: Circus Renz in Hardenberg

Dit weekend staat heb bekende Circus Rens in Hardenberg, er zijn verschillende voorstellingen op de donderdag, vrijdag en zaterdag. Meer informatie vind je op de website van Evenementenhal Hardenberg.

Zaterdag 9 februari: Museum Jeugd Universiteit bij Wonderryck (Denekamp)

Drie musea in Twente organiseren samen een collegereeks. Tijdens ieder college ontdek je een ander museum en een ander onderwerp. Dit voorjaar gaan we op zoek naar antwoorden op de vragen: hoe herken je een vogel, redden we onze aarde en hoe ontstaan kraters op planeten? Zaterdag is de collegereeks bij Wonderryck in Denekamp en staat het helemaal in het teken van vogels. De grote vogelkenner dr. Rolf de By  vertelt je van alles over verschillende vogels en hun specifieke geluiden. Meer informatie vind je op de website van museum Wonderryck in Denekamp.

Natura Docet Wonderryck Twente

Sinterklaas weekendtips – Natura Docet Wonderryck

Zaterdag 9 februari: knutselen met Asma en Budour (Bibliotheek Enschede)

Iedere woensdag en zaterdag organiseert de Openbare Bibliotheek Enschede gratis knutselactiviteiten voor kinderen van 5 t/m 9 jaar. Onder leiding van het creatieve duo Asma en Budour wordt er steeds wat anders geknutseld, de activiteiten zijn gratis en opgeven is niet nodig.

knutselen in de bibliotheek

Zaterdag 9 maart: KidsJump bij KrazyKangaroo (2+)

Vanaf eind vorig jaar is de leeftijd van de KidsJump omlaag gegaan. Kinderen vanaf 5 jaar konden er (onder begeleiding) springen en dat is nu vanaf 2 jaar geworden. Perfect voor ouders met een kind van 3 en 7 jaar, zoals ik zelf :-). De KidsJump is voor iedereen vanaf 2 jaar, kinderen moeten alleen wel een begeleider meenemen. Je mag dus meespringen! De KidsJump is er op woensdag (14:00 – 15:00 uur) en op zaterdag en zondag (10:00 – 12:00 uur).

 

Krazy Kangaroo

Zondag 10 maart: kindervoorstelling ‘Daar komen de dieren’, 2 tot 7 jaar (Schouwburg Hengelo)

Prachtige wildlife beelden vormen het decor van dit bijzondere muziektheaterprogramma. De kinderen worden ondergedompeld in de leefomgeving van de wilde dieren en de karakters van de WNF-Bamboeclub. Met speciaal hiervoor gecomponeerde muziek worden beeld en muziek samengebracht, met veel interactie met de kinderen. Meer informatie vind je op de website van Schouwburg Hengelo.

Zondag 10 maart: Voorstelling Caravan 5+ (Wilminktheater, Enschede)

Deze muzikale voorstelling gaat over vier muzikale vrienden die pakjes sorteren. Zij weten precies waar alles naartoe moet. Totdat er een pakje uit de toon valt. Nu moeten ze goed luisteren waar deze thuis hoort. Pianoman Julian, Turkse fluitspeler Sinan, funky altvioliste Yanna en percussietovenaar Jeroen volgen de melodie. Met een piano, een tas vol Turkse fluiten, een altviool en een stapel trommels gaan ze op weg. De wereld maakt muziek maar hun pakje klinkt anders. Wat moeten ze doen? Caravan is een muzikale zoektocht naar de klank van thuis met Arabische, Ierse en Turkse klanken gemengd met klassieke muziek en jazz. Voor meer informatie en tickets kijk je op de website van het Wilminktheater.

 

 

Iedere zondag:  Lazy Sunday met knutselactiviteiten bij de Twentsche Foodhal

Elke zondag zijn er bij de Twentsche Foodhal begeleide kinderactiviteiten. Terwijl de kinderen lekker verven, knutselen, kleuren of koken, genieten de ouders lekker van een gerecht, een speciaalbier en natuurlijk elkaar. Een Lazy Sunday, zonder poeha! Aanmelden door ouders bij de bar. De activiteiten zijn van 15:00 tot 18:00 uur. De kosten zijn €1 per kind. Leeftijd, tenzij anders aangegeven, 3 tot 10 jaar. Ik was er twee weken geleden en schreef een blog over de Twentsche Foodhal met kinderen.

Coco was hier heerlijk aan het kleien, onder begeleiding van deze dame!

Bezoek De MuseumFabriek

Dit leuke familiemuseum in Enschede is eigenlijk altijd heel leuk om te bezoeken. Wij hebben zelf een familiekaart dus we kunnen zo vaak gaan als we willen. De familiekaart van de MuseumFabriek scoor je al voor 20 Euro en die heb je er na één bezoekje al uit! En halverwege het museum kun je allerlei leuke creatieve dingen doen in de Fabriek. En als je gaat, vergeet dan een bezoek aan het museumcafé niet, daar hebben ze de heerlijke gebakjes van Mrs. Brown! VETTT-blogger Evelin was er in de kerstvakantie, lees hier haar blog over de MuseumFabriek.

MuseumFabriek

 

Brunchen bij Familierestaurant De Troubadour

Te gek op zonnige dagen, maar ook op wisselvallige dagen want hier is zowel een binnen- als buiten speeltuin! Vettt blogger Susan was er een paar weekjes geleden voor de family-brunch én om de nieuwe speeltuin te checken, haar blog over De Troubadour lees je hier.

de troubadour

 

Wij wensen jullie een te gek weekend, geniet ervan!

Team VETTT

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.