Weekendtips: 1 t/m 3 februari

Het is februari! De eerste maand van 2019 zit er gewoon alweer op! Iedere donderdag vind je op VETTT onze verzameling met tips voor het weekend en de UITagenda voor het weekend in Twente. We hebben weer ons best gedaan om de leukste tips voor je op een rijtje te zetten! 

Zaterdag 2 februari: Beerze Bulten Musical Night (Beerze)

Na de succesvolle edities van de musicals van Bultje en zijn vriendjes van vorig jaar, worden er ook dit jaar weer Musical Nights georganiseerd bij de Beerze Bulten. Tijdens de Musical Nights, speel je in het Giga Konijnenhal, vervolgens kun je wat gaan eten en daarna genieten van de Musical!

De Musical gaat over Bultje. Het is een normale dag in Beerze Bultenland tot Bultje plotseling een vreemde e-mail ontvangt. De mail is afkomstig van een meisje, genaamd Sofie: ‘Help Bultje! Ik zit vast! Ik word gevangen gehouden door een griezel van een graaf!’ Iedereen schrikt op door het bericht: ‘We moeten haar redden!’ Met de tassen op de rug en zaklampen in de hand, vertrekken ze… Op naar het Spookslot! Zal het Aart, Beerza en Bultje lukken om Sofie te redden?

Voor meer informatie en het reserveren van tickets kijk je hier: Beerze Bulten Musicalnight.

Zaterdag 2 februari: Kindersterrenkijkavond bij De Sterrenwacht in Lattrop

Zaterdagavond is er weer een Kindersterrenkijkavond bij Cosmos Sterrenwacht in Lattrop. Een supergave en leerzame ervaring. Je kijkt eerst naar een voorstelling in het Astro Theater waar je meegenomen wordt op reis door het zonnestelsel. Tijdens de voorstelling leer je allerlei wetenswaardigheden over het de zon. maan, planeten, kometen en vallende sterren.

In het planetarium kun je de sterrenhemel van dit moment zien. Kijk links, rechts, voor en boven je, je zit in de sterrenhemel! Het planetarium projecteert sterren, maan, planeten, de Melkweg en andere sterrenstelsels op de binnenkant van een grote koepel. Het hele universum is hier te zien. We laten je de mooiste sterrenbeelden zien, met de figuurtjes die daarbij horen. En heel misschien valt er nog wel een vallende ster.

In het observatorium staat één van de grootse telescopen van Nederland. Maar ook op het fraaie dakterras staan verschillende telescopen opgesteld. Bekijk van dichtbij o.a. de rode planeet Mars en  de kraters op de Maan. Laat je verwonderen en geniet zelf van de prachtige beelden door de telescopen. Kijk voor meer informatie op de website!

Zondag 3 februari: Maalzondag bij de Molen van Frans (Mander)

Het gebied rondom De Mosbeek is fantatisch. Bij de Molen van Frans, loopt De Mosbeek en dit weekend zijn hier weer maaldemonstraties. De entree is gratis en je gaat heerlijk even terug in de tijd. Op steenworp afstand vond je Watermolen Bels waar je kunt genieten van een heerlijke pannenkoek of warme chocolademelk met slagroom! Voor meer informatie kijk je hier.

Zondag 3 februari: Voorstelling Alladin bij het Wilmink Theater (Enschede)

Volgens mij is dit een heerlijk weekend om naar het theater te gaan. Geen fantatische weersvoorspellingen, dan is zo’n binnen uitje altijd fijn. En helemaal met deze mooie familiemusical! In deze familiemusical sleept Theater Terra iedereen vanaf 6 jaar mee naar de magische wereld van Aladdin. Dit lefgozertje probeert in een betoverde stad een mooie Arabische prinses uit handen van een boze tovenaar te redden. Met hulp van de geest uit een magische wonderlamp heeft Aladdin de gave om een machtige prins te worden. Maar de tovenaar probeert natuurlijk ook om deze magische lamp in handen te krijgen. Om de prinses te redden en de tovenaar te verslaan moet Aladdin bewijzen dat hij het in zich heeft om een echte prins te worden! Geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. Kaarten kosten 17,50 Euro en zijn te koop via deze link.

weekendtips

 

Zondag 3 februari:  Lazy Sunday met knutselactiviteiten bij de Twentsche Foodhal

Elke zondag zijn er bij de Twentsche Foodhal begeleide kinderactiviteiten. Terwijl de kinderen lekker verven, knutselen, kleuren of koken, genieten de ouders lekker van een gerecht, een speciaalbier en natuurlijk elkaar. Een Lazy Sunday, zonder poeha! Aanmelden door ouders bij de bar. De activiteiten zijn van 15:00 tot 18:00 uur. De kosten zijn €1 per kind. Leeftijd, tenzij anders aangegeven, 3 tot 10 jaar.

Dagje enschede met kids

 

Overige leuke activiteiten

Er is natuurlijk nog veel meer leuks te doen, bekijk hier een overzichtje met nog meer inspiratie!

De leukste restaurants met kinderen

Zin om lekker uit eten te gaan dit weekend naar een plek die ook top is met kinderen? Lees dan deze blog met onze favoriete restaurants met kinderen. Of deze blog met tips voor pannekoekenrestaurants met kinderen.

KidsJump Krazy Kangaroo vanaf 2 jaar!

Vanaf eind vorig jaar is de leeftijd van de KidsJump omlaag gegaan. Kinderen vanaf 5 jaar konden er (onder begeleiding) springen en dat is nu vanaf 2 jaar geworden. Perfect voor ouders met een kind van 3 en 7 jaar, zoals ik zelf :-). De KidsJump is voor iedereen vanaf 2 jaar, kinderen moeten alleen wel een begeleider meenemen. Je mag dus meespringen!

 

Krazy Kangaroo

Familiezwemmen bij Twentebad Hengelo

Dit ontdekte ik laatst, maar ik werd er blij van zeg! Bij Twentebad Hengelo kun je om de week op zaterdag van 16.30 tot 19.30 familiezwemmen. En dit weekend is het bad op zaterdag avond weer geopend. En ik zag dat wel voor mij, pyjama’s mee en na het zwemmen zo lekker door naar bed. Heerlijk toch! Meer informatie vind je op de website van Twentebad Hengelo.

Bezoek De MuseumFabriek

Dit leuke familiemuseum in Enschede is eigenlijk altijd heel leuk om te bezoeken. Wij hebben zelf een familiekaart dus we kunnen zo vaak gaan als we willen. De familiekaart van de MuseumFabriek scoor je al voor 20 Euro en die heb je er na één bezoekje al uit! En halverwege het museum kun je allerlei leuke creatieve dingen doen in de Fabriek. En als je gaat, vergeet dan een bezoek aan het museumcafé niet, daar hebben ze de heerlijke gebakjes van Mrs. Brown! VETTT-blogger Evelin was er in de kerstvakantie, lees hier haar blog over de MuseumFabriek.

MuseumFabriek

Kinderexpositie Concordia ‘Ik zie ik zie wat jij niet hoort’ (Enschede)

In december opende de nieuwe kinderexpositie bij Concordia. Dit jaar staat de kinderexpositie helemaal in het teken van geluid. In de expo is werk te zien van kunstenaars die het niet zo nauw nemen met één
bepaalde manier van werken. Ze doen gewoon wat ze zelf leuk vinden en gebruiken beeld en geluid tegelijk. Wil je meer weten over de expositie, de openingstijden en/of de workshops? Neem een kijkje op de website. Wij zijn er in de kerstvakantie geweest, zeker een aanrader!

Kinderexpositie bij Concordia

Maak een Winterse wandelingen

Altijd lekker om even naar buiten te gaan. In deze blog van Maryke lees je tips voor wandelinspiratie, handig! Tip: neem wat warme chocolademelk, slagroom en rum mee :-).

wandelen, borrelen en spelen in Twente

Ga brunchen bij Familierestaurant De Troubadour

Te gek op zonnige dagen, maar ook op wisselvallige dagen want hier is zowel een binnen- als buiten speeltuin! Vettt blogger Susan was er een paar weekjes geleden voor de family-brunch én om de nieuwe speeltuin te checken, haar blog over De Troubadour lees je hier.

de troubadour

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.