Wonderlust journal, the inside travelguide

​‘Wanderlust’ is de lust om de wereld om ons heen te ontdekken. Een echte wanderer maakt reizen naar alle uithoeken van de wereld. Merel Stegeman kun je met een gerust hart een ‘die hard wanderer’ noemen. Ze reisde de hele wereld over en dat waren geen vakanties van 3 weken, maar soms was ze maanden van huis. Tijdens haar reizen schreef Merel in haar reisdagboek. Maar ze miste, in een blanco dagboek, de vragen die haar dieper over haarzelf lieten nadenken. En dit resulteerde in haar eigen ontwikkelde, geschreven en geïllustreerde Wonderlust travel journal. Een reisdagboek waarmee je aan de hand van vragen en oefeningen jezelf beter leert kennen. Gelukkig blijft er hiernaast nog meer dan genoeg ruimte over voor je eigen reisverhalen. Ik mocht dit unieke reisdagboek vorig jaar testen tijdens mijn 4-weekse #FamiliyCamperTrip.

All over the world

Ik ben in mijn leven al op heel veel plekken all over the world geweest. Ik ben namelijk gek op reizen, op het ontdekken van nieuwe culturen, woeste natuur en op pittoreske stadjes. Op lekker eten en drinken en op het ontdekken van iets nieuws. Wat is er hier om de hoek? Reizen geeft mij rust in mijn drukke hoofd en zet me weer met beide benen op de grond, want oh wat zijn we in Nederland verwend!

Wonderlust journal testen, ja graag!

Toen Bram en ik nog kinderloos waren reisden wij met onze backpack en enkel ons vliegticket en paspoort naar Thailand, Costa Rica of Australië. Ook treinde ik met een vriendinnetje eens 3,5 week door Oost Europa. Tijdens al deze reizen hield ik een reisdagboek bij. Maar ook als kind schreef ik dagelijks in mijn dagboek (van de Poppels, met zo’n gouden slotje). Het schrijven zit er dus in bij mij. Maar ik had me niet voorgenomen om 28 dagen lang mijn reiservaringen te beschrijven. Met kinderen op vakantie gaan is al druk genoeg, waar haal ik tijd vandaan om dagelijks te schrijven, ik was namelijk van plan een boek lezen. Maar toen Yvette mij vroeg of ik het Wonderlust travel journal van Merel wilde testen, tijdens mijn reis naar Portugal, zei ik toch meteen JA, graag! En daar ben ik blij mee.

Wonderlust travel journal

Door Merel met de hand geïllustreerd!

Een travel journal voor de wonder-seeker

Ik belde voor dat we gingen nog even met Merel en ze vertelde mij in haar enthousiasme meer over haar reisdagboek. De Wonderlust Journal is een travel journal voor de wonder-seeker, voor degene die tijdens de vakantie, weg van de hectiek van alle dag, de ruimte wil nemen om over zichzelf na te denken. Nu klinkt dit misschien een beetje dromerig en zweverig. Maar toch, niets is wat het lijkt. Wanneer je haar teksten en de quotes leest, dan moet je wel nadenken over het hier en nu, het waarom en het waarheen. Merel zag er een uitdaging in om haar boek te laten testen door iemand die met haar gezin reist. Maar ook, misschien wel juist, ben je als drukke moeder soms toe aan nieuwe inzichten en dan kun je wel een steuntje in de rug gebruiken. Die tijd, die maak je maar!

#FamilyCamperTrip

Eind april 2017 vertrokken Bram en ik met onze twee jongens Ravi en Bodhi in een camper van Enschede naar Portugal (en weer terug). Mijn doel was om nieuwe plekjes te ontdekken en daarbij de zon en mijn hart te volgen. Ik wilde me laten inspireren door de natuur, mijzelf en mijn gezin. We hebben niets gepland en zijn op de bonnefooi vertrokken. We hebben ons zoveel mogelijk laten leiden door onze intuïtie. Onderweg schreef ik dagelijks in mijn Wonderlust Journal. Ik schreef over persoonlijke ervaringen, over een vervelend kind en andere opvoed-achtige problemen, over twijfels, over een rotgevoel toen het regende en over een heerlijke maaltijd. Het teruglezen van mijn verhalen zorgde er trouwens altijd voor dat negatieve gevoelens over slecht weer of slecht eten weer in perspectief kwamen. Iets dat je op het moment van schrijven nog zo goed voelt, is wanneer je het leest alweer verzacht.

Wonderlust travel journal

Dierbare herinneringen aan mijn vakantie.

Mijn inzichten

Ik krijg op een langere vakantie altijd het inzicht dat ik het na de vakantie anders aan wil pakken. Minder stress, meer slaap. Meer genieten van mijn jongens en minder kijken naar een ander. Meer schrijven, meer stilstaan, een cursus doen of leuke citytrip plannen. Maar deze vakantie heb ik weinig tijd gehad om echt na te denken, om in mijn hoofd op zoek te gaan naar nieuwe inzichten, wat wil ik nou echt. Terwijl ik er wel aan toe was. We hebben hiervoor gewoon letterlijk te weinig stilgestaan. Toch stimuleerden de vragen uit het boek mij om naar mijzelf te kijken, als moeder, partner, vriendin, als mens. Vandaar ook dat ik schrijf, wat zijn we in Nederland verwend. We nemen alles maar voor lief en hebben torenhoge verwachtingen. Wat nou als de douche lauw is, ik iets te lang in dezelfde kleren rondloop, de kinderen wat later gaan slapen of ze met ketchup knoeien. Wat nou als de tapas minder lekker smaken dan verwacht en de supermarkt geen crackers heeft, wat nou?

Wonderlust travel journal

Handige tips van Merel

Een dierbaar aandenken

Mijn ervaringen zijn dus zeker positief. Het is zo mooi om een aandenken te hebben aan onze mooie en unieke reis. Hopelijk lees ik het later als ik 80 ben nog eens helemaal, al glimlachend, door. En nog iets dat ik echt heel erg kan waarderen, als ontwerper en handletter-lover, is dat Merel het boek volledig met de hand heeft geschreven en geïllustreerd. De tekst die mij altijd bijblijft en in onze vakantie ook heel erg van pas kwam is.

If you like it somewhere, stay. Plans can easily be changed!


Hier vind je meer informatie over Merel Stegeman en haar Wonderlust Journal.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.