Workshop Gezondheidswiel; hoe creëer je meer balans?

Door

Ruim een jaar geleden dacht ik mijn roeping gevonden te hebben. De afgelopen periode is gebleken dat dit helaas toch niet zo is. Ik sta dus nu op een punt in mijn leven dat de balans even zoek is en ik weer moet ontdekken waar mijn passie ligt, waar ik goed in ben en vooral waar ik nou echt blij van wordt. De workshop Het Gezondheidswiel van Can Kroezen kwam dus op een heel goed moment. Gewapend met een flinke dosis nieuwsgierigheid en stiekem ook goede hoop op een duw in de goede richting heb ik me aangemeld en ben ik richting Enschede gegaan. Klaar om te horen hoe ik de balans weer terug kan brengen….

Een perfect rondje of een eigenwijze ster

Ik geef het toe, door de naam van de workshop werd ik niet gelijk gegrepen. Het Gezondheidswiel zei mij namelijk niet direct iets over de inhoud. Pas toen ik verder ging lezen over het doel van de workshop en de onderwerpen die aan bod zouden komen viel bij mij het spreekwoordelijke kwartje. Aan de hand van alle facetten uit je leven (denk o.a. aan je voedingspatroon, je werksituatie, je persoonlijke ontwikkeling, je financiële situatie en je relaties) ga je een figuur in de vorm van een wiel invullen. Je gaat elk onderdeel uit het wiel beoordelen met een score die iets zegt over jouw huidige situatie. Ben je heel tevreden over je werksituatie? Dan scoor je misschien wel een 8. Zou je echt iets willen veranderen aan je voedingspatroon? Dan kom je wellicht uit op een 4. Al deze scores worden op het einde met elkaar verbonden en in de meest ideale situatie vormt het figuur een mooi rondje. Ik kwam uit op een eigenwijze ster….

De belangrijkste figuur in mijn leven

Voordat we ons wiel mochten invullen stelde Can ons eerst een vraag. Wie is de belangrijkste persoon in je leven? Een rondje langs alle deelnemers leverde gevarieerde antwoorden op; Mijn man, mijn kinderen, mijn ouders. Aan de hand van een prachtig filmpje werden we vervolgens geconfronteerd met het feit dat de meeste vrouwen zichzelf vaak wegcijferen. Want wat zou het juiste antwoord moeten zijn? Juist, wij ZELF zijn de belangrijkste persoon in ons leven! Want als wij onszelf niet belangrijk vinden, waarom zou een ander dat dan wel vinden? Een open deur, maar het zette ons wel even met de beide beentjes op de grond. En met die wetenschap begonnen we aan het invullen en bespreken van het gezondheidswiel.

Gewoon een kwestie van doen

De vorm in ieders gezondheidswiel gaf aan waar alles oké gaat (de pieken) en waar er ruimte is voor verbetering (de dalen). Kortom; hoe creëer je meer balans. Maar hoe pak je dat nou aan? Can nam ons per onderwerp mee en gaf naast veel handige informatie ook nuttige tips. Er was veel ruimte om eigen ervaringen te delen en dat maakte de hele workshop behoorlijk interactief. Heel fijn om de herkenning te horen in de verhalen van de andere dames. Natuurlijk wist ik veel dingen al wel. Want iedereen weet dat je niet teveel suiker moet eten en dat dagelijks bewegen goed is voor je gezondheid. Alleen het toepassen is vaak een uitdaging… Bij mij in elk geval wel. Nieuwe gewoontes aanleren gaat niet zo makkelijk. Terwijl het gewoon een kwestie van doen is! Als je jezelf maar belangrijk genoeg vindt. Ik heb deze avond, naast een superleuke goodiebag, in elk geval een paar mooie handvatten gekregen die ik zeker wil gaan toepassen. Kom maar op met die balans!

Gun jezelf de juiste balans

Hoewel de workshop vol zat met praktische informatie en handige tips, blijft het natuurlijk een kwestie van de juiste mindset. Iedereen kent wel dat stemmetje achter in je hoofd dat negatieve gedachtes roept, waardoor je toch weer vervalt in oude gewoontes. Dat stemmetje kun je echter een lesje leren! Door jezelf belangrijk te vinden en jezelf de juiste balans te gunnen. Met de workshop Gezondheidswiel krijg je een flinke duw in de juiste richting. Wil je graag een keer een workshop volgen of persoonlijk advies? Dan kun je ook bij Can terecht voor een coachingstraject of een eenmalige workshop. Kijk voor meer informatie op haar website.

Vettt workshops

Iedere maand organiseert Vettt een inspirerende workshop, steeds met een ander thema. Denk aan voeding, fotografie,  opvoeding, mindfulnes & meer. Wil je op de hoogte blijven van het workshop aanbod? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief, dan hoor je als eerste welke workshops er op de planning staan.

Over Ann

Meer blogs van Ann lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.