Doe- en leestips tijdens Kinderboekenweek 2018

De 64e editie van de Kinderboekenweek gaat vandaag van start en het thema dit jaar is Vriendschap: kom erbij! De Kinderboekenweek staat altijd bol van Kinderboekenweek activiteiten voor kinderen van alle leeftijden en bovendien is er ieder jaar een speciaal Kinderboekenweekgeschenk. Hieronder vind je doe- en leestips voor deze feestelijke week.

Kinderboekenweek en vriendschap: 6 leestips

Er verschijnen jaarlijks zo veel kinderboeken dat het soms lastig is een titel te kiezen. Gelukkig hebben ze bij de boekhandel een handige leesgids waarin per leeftijd de allernieuwste tips staan. Boeken over vriendschap doen het hier in huis erg goed. Zo vonden we de verhalen over Lotte en Roos erg grappig, maar ook die van Dummie de mummie over de vriendschap tussen een mummie en een jongen.

# 1 Kom erbij, Milja Praagman
# 2 Allemaal vriendjes, Ron Schröder en Marianne Busser
# 3 Lotte en Roos – De meisjes tegen de jongens, Marieke Smithuis
# 4 Dikke Vik en Vieze Lies worden vrienden, Sunna Borghuis
# 5 Fien. Gezocht: vriend(in) door dik en dun, Harmen van Straaten
# 6 Dummie de mummie en de schat van Sohorro, Tosca Menten

Boek cadeau tijdens Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek duurt van 3 tot en met 14 oktober en als je in deze periode een kinderboek koopt (van minimaal €10,- ) krijg je het speciale kinderboekenweekgeschenk cadeau. Dit jaar is dat De eilandenruzie, geschreven door Jozua Douglas.

Kinderboekenweek activiteiten in Twente

Voor nog meer inspiratie ga je snel naar de bibliotheek voor de Kinderboeken Doekrant, een krant vol met spelletjes, raadsels, puzzles én boeken, geheel in het teken van het thema vriendschap. Maar het allerleukste van de Kinderboekenweek zijn toch wel de feestelijke activiteiten in de boekhandels en bibliotheken.

  • Zo organiseert de bieb in Enschede verschillende theatervoorstellingen, zoals die van Juultje en Troekel. Goochelaar Jan is weer van de partij en een workshop vriendenboekje maken staat ook op de agenda. En er is nog veel meer: Programma Enschede.
  • Bibliotheek Hengelo regelt dit jaar een Kinderboekenfeest met disco, clown Funny, virtual sports, een fotoshoot en glitter tatoo’s…
  • De bieb in Almelo introduceert een nieuwe traditie: een echt Kinderboekenbal!
  • Joliens Theaterhuis geeft een voorstelling én een workshop in de bieb in Oldenzaal en je kunt genieten van een poppenkastvoorstelling in Stadstheater De Bond over het populaire gansje Gonnie en haar vriendjes. Programma Oldenzaal
  • Milja Praagman, de maker van het Prentenboek Kom erbij is op 6 oktober te gast bij Broekhuis Hengelo. Ze leest voor uit het prentenboek en gaat daarna ‘tovertekenen’. Meer informatie
  • Zaterdag 13 oktober bezoekt Ruth Bakker Broekhuis in Almelo met een nieuw kinderprogramma: De club van LOET – kom erbij! Een grappige en muzikale zoektocht naar een vriendje. Het is gebaseerd op het boek Mag ik meedoen? van John Kelly en Steph Laberis. Meer informatie

Nog meer kinderboekenweek activiteiten?

Genoeg te doen dus en er is vast nog veel meer. Ik ben dan ook benieuwd wat jullie doe- en leestips zijn voor de Kinderboekenweek!

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.