Een workshop kindervoetreflex volgen

Mijn oudste zoon beleeft de wereld nogal intens. Hij neemt gedurende de dag heel veel prikkels op, wat als vijfjarige niet altijd makkelijk te verwerken is. Dit maakt dat hij aan het einde van de dag moeite heeft om de dag los te laten en rustig te gaan slapen. Toen ik Ellens aankondiging tegenkwam van een workshop kindervoetreflex, die ontspannend en rustgevend kan werken voor kinderen, was ik dan ook meteen geïnteresseerd.

Over Ellen

De workshop wordt gegeven door Ellen Eijsink. Ellen is 30 jaar, woont in Rietmolen en heeft zich, nadat ze een heel aantal jaren als fysiotherapeut heeft gewerkt, laten opleiden tot voetreflexplustherapeut. Naast de behandelingen die ze geeft in haar eigen praktijk, geeft ze ook workshops en cursussen. Wat ik te gek vind aan Ellen is dat ze op een heel nuchtere manier uitleg geeft over voetreflex. Als het té zweverig wordt, krijg ik altijd een beetje jeuk, maar dat was nu dus helemaal niet het geval. Ik ben er alleen maar meer door geboeid geraakt.

Inhoud van de workshop

De workshop start met een stukje theorie. Dit vond ik super leuk, want Ellen is zelf zo enthousiast dat ze op al onze vragen in gaat en ons nog van meer informatie voorziet dan eigenlijk bij de workshop hoort. Maar ook alle basisbegrippen licht ze, voor mij als voetreflexnitwit, heel duidelijk toe. Zo had ik tot de workshop nog nooit gehoord van de zonnevlecht of het insomniapunt, maar ik vónd het toch een portie interessant!
Vervolgens leerden we stap voor stap hoe je je eigen kind thuis kan masseren. Het is een zachte methode die zeer helend en rustgevend werkt voor kinderen. De massage is bedoeld als ontspanning en geschikt tot ongeveer de puberleeftijd.

Bij de workshopavond zijn de kinderen er niet bij, dat zou toch een beetje laat worden… daarom worden de technieken geoefend op elkaar. Dit was voor mij voorafgaand aan de workshop toch wel een hobbel. Ik kende de andere deelnemers niet en vond het toch een raar idee dat ik aan de voeten van een totale vreemde moest zitten. Maar dat gevoel was ik helemaal kwijt toen de workshop eenmaal gestart was. Ellen bouwt het goed op, laat ook eerst zelf wat dingen zien. En eenmaal bezig ben je zo gericht op het goed inoefenen van de technieken, dat ik er helemaal niet meer bij stil heb gestaan.

Thuis toepassen

Na de workshopavond wilde ik het meteen gaan proberen in de praktijk. Precies zoals ik het al had ingeschat is het helemaal geschikt voor Tijn. Ik heb het ook met Joes geprobeerd, maar die heeft het minder nodig om de dag bewust af te sluiten om te kunnen ontspannen. Die vindt een boekje lezen meer dan genoeg en gaat daarna lekker tukken. Maar Tijn ging er echt helemaal lekker liggen en liet mij rustig alle technieken op hem uitproberen. Ik merkte vanzelf wanneer een techniek goed aansloeg, dan kon ik minutenlang doorgaan. Sinds die eerste avond is hij groot fan. Het helpt hem ontladen en beter inslapen. Nu vraagt hij me regelmatig zelf of ik ´s avonds even zijn voeten wil masseren. Gelukkig heeft Ellen een lange, maar ook verkorte versies aangeleerd. Waardoor ik niet iedere avond tijdenlang bezig ben, maar Tijn wel goed tot rust kan komen. Nu moet ik de rust er voor mezelf nog in houden om het ook regelmatig te blijven doen. Gelukkig is Tijn ook niet te beroerd om míjn voeten te masseren, dat vindt hij minstens zo bijzonder. Dus zo is het echt een bewuste afsluiting van dag.

Ook een workshop volgen?

Ellen geeft regelmatig workshops. Zelf ben ik voor mijn workshopavond in Haaksbergen geweest, Rietmolen was ook nog een optie. Maar op woensdag 5 juni houdt ze een workshop kindervoetreflex in de Happy Workspace in Enschede. Je kunt je via facebook aanmelden of middels een mailtje naar info@voetreflexellen.com. Kosten voor de workshop zijn 45 euro. Er zijn voor woensdag nog maar een paar plekken vrij!

Wil je meer weten over Ellen en wat ze allemaal doet? Neem dan een kijkje op haar website.

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.